Fatih AKKUŞ

Bursaspor’un rakipleri 2010 yılı ve sonrasındaki 2 yıl kimlerdi? Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor veya Avrupa takımları. Şimdi ise son 3 sezondur olduğu gibi ligin dibine demir atan Akhisar, Erzurum, Rize bunların içerisinde Kayseri, Sivas ve Göztepe’yi de kolaylıkla ekleyebiliriz. Gelinen noktada her maç hayati önem taşıyor. Mesela Bursaspor bu hafta galip gelseydi Akhisar ile arada hala aynı puan farkı kalacaktı. Ancak yenilince orada geri dönüşle alınan 3 puanın hayati önem taşıdığını gördük. Yeşil Beyazlılar Göztepe deplasmanında ve daha sonra sahasında Yeni Malatya ile oynayacağı maçlardan en az 4 puan çıkarmak zorunda. Aksi takdirde Fenerbahçe dopingi alan Akhisar haftaya da muhakkak galip gelecek ve puan farkını kapayacaktır. Korkulu rüyalara alışık olsak da ne yazık ki bu sezon bunu yaşamak istemiyoruz.

SAMET AYBABA NE DEMİŞ?

Antalya maçından sonra biraz özeleştiri yapacak olursak... maçı yorumlayan Samet hocanın dediklerine  göre “Rakibimiz Türkiye‘de en iyi pozisyon alan takım. Böyle takımlara karşı geriye düşmememiz lazım. Oyuna iyi başladık ama basit hata ile geriye düştük. İkinci yarıda bir şeyler yapmak istedik ama skor gelmeyince oyun düşüyor. Geriye düştükten sonra sıkıntı  yaşıyoruz. Akhisarspor karşısında gerçekleştirdik ama her maçta olacak bir şey değil. Oyuncularımızı fazla eleştirmeye gerek yok. Maç bu futbol bu. Önümüzdeki maçlara bakacağız. Antalyaspor‘u da kutluyorum.

Oyuncularımızın hangisi iyi durumdaysa onu oynatırım ben” diyerek hem geçtiğimiz yıllarda asansör takım adı verilen Antalya’nın nasıl bir takım kurduğuna hem de bu yokluktaki rakip Antalya’nın ligin başında başkanı ve yönetimiyle yaşanan sıkıntıları göz önüne aldığımızda küme düşmesi kesin gözüyle bakılan, transfer yapamayan bir takım olduğunu düşünürsek... Bursaspor acilen toparlanması gerektiğini ve kırılma maçlarını mutlaka kazanması gerektiğini hatırlatmak lazım.

Gençleşmenin bedeli ağır olmamalı

Bursaspor şuanda Süper Ligin en genç takımlarının başında geliyor. Ancak bunun faturası sezon sonu ağır bir şekilde bizlere kesilmemeli. Bu olduğu takdirde ne Vakıfköy’den çıkan oyuncuların huzuru kalacak ne de camiada. Onların geleceği için bile olsa bu sezon saldıran, ısıran bir Timsah hayali kuruyoruz. Bu aslında zor değil. Yapılacak iki nokta transferle ligin ikinci yarısında bunu başarırız ki Samet Aybaba’nın geçtiğimiz yıllara istinaden transferin son gününde nasıl nokta atışı yaptığımızı gördük.

Vakıfköy’de hafta sonu

Bursaspor’un alt yapısı hafta sonu neler yaptı. Son senelerde A takımda ki düşüş alt yapıyı vurmadı. Her yaş kategorisinde üst düzey bir performans sergileyen Akademi takımlarımız bu sene de adından söz ettirmeye devam ediyor. İşte alt yapıda hafta sonu “Antalyaspor ile Vakıfköy Orhan Özselek Tesislerimizde oynanan U21 Süper Lig 15.Hafta mücadelesinde ilk yarı golsüz eşitlikle sona ererken, 48. dakikada Alper Ademoğlu’nun golüyle 1-0 üstünlüğü yakaladık. Gürkan Sefil ve Çağrı Yağız Yasak ile yakaladığımız pozisyonları değerlendiremediğimiz karşılaşmanın 77. dakikasında konuk takım Furkan Küçükkara’nın penaltı golüne engel olamadık ve sahadan 1-1’lik eşitlikle ayrıldık.

Tesislerimizde oynanan bir diğer mücadelede U16 takımımız rakibi Ümraniyespor’u 4-1 mağlup etti. Takımımıza galibiyeti getiren golleri Enes Yüksel, Abdullah Tazgel, Bünyamin Yavaşoğlu ve Eren Güler kaydetti.

İstanbul’da oynanan karşılaşmalarda ise U14 takımımız rakibi Ümraniyespor’a 4-1, U15 takımımız da 2-1 mağlup olarak haftayı puansız kapadılar” kulüpten yapılan açıklama bu şekilde oldu.