Advert

Pastacıların başkanlığına soyunan Fatih Karaman:oda dediğin esnafa dokunmalı

Bursa Pastacılar Tatlıcılar Süt ve Süt Ürünleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlık koltuğuna aday Fatih Karaman, esnafa dokunmayı ve sorunları çözüme ulaştırmayı önemsediklerini kaydederek, “Odalar birilerine faydalı olmak zorunda” dedi.

Pastacıların başkanlığına soyunan Fatih Karaman:oda dediğin esnafa dokunmalı

 

Hatice DAL

Bursa Pastacılar Tatlıcılar Süt ve Süt Ürünleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkan adayı Fatih Karaman, Ocak ayının ilk günü gerçekleşecek seçim için çalışmalara başladı. Bu kapsamda gerçekleştirdiği ziyaretlere ‘agazete’ yi de dâhil eden Başkan adayı Fatih Karaman samimi açıklamalarda bulundu. Bağdat Hurma Tatlısı’nın üçüncü kuşak temsilcisi Fatih Karaman, başkanlığa geldiği takdirde Pastacılar Odası’nın sosyal sorumluluk anlamında daha aktif rol oynayacağını belirterek şöyle konuştu: “Ocak ayının 1’inde seçim var. Eğer çoğunluk sağlanmaz ise 8 Ocak’ta seçimler tekrarlanacak. Bizde bu sene Allah nasip ederse adayız. Biz yeni bir yönetim kurduk ve yönetimde genç arkadaşların yer almasına özen gösterdik. Sosyal sorumluluk projelerinde daha etkin roller alacağız. Pastacılar Odası olarak Sevgi Evleri’ndeki çocuklarımızın doğum günlerini unutmayacağız. Bursa’nın tanıtımına ve Bursa turizmine Pastacılar Odası’nın katkılarını sağlayacağız. Uludağ’daki turizmin sadece kış ayıyla sınırlı kalmasının önüne geçmek için çalışmalar yapacağız. Dünyanın her yerinden gelen ustalarımızı Uludağ’da ağırlayarak yarışmalar düzenleyeceğiz. Bizden sonraki odalara da örnek olacağımızı düşünüyoruz. Bu yarışmalar sayesinde gelen insanlar Bursa’nın tarihini gezecekler ve turizme katkı koyarak kentten ayrılmış olacaklar.”

ISRARCI OLMAK ŞART

Esnafa dokunmayı ve sorunları çözüme ulaştırmayı önemsediklerini vurgulayan Başkan adayı Fatih Karaman, esnafın kendilerini seçtikleri takdirde daha kârlı çıkacaklarını da dile getirerek, “Esnafa dokunmayı çok önemsiyoruz. Pastacılar Odası’nın daha aktif rol oynaması gerektiğini düşünüyorum ve bu durumu sadece şu anki mevcut başkana bağlamak gereksiz olacaktır. Esnafın dertlerini çözüme ulaştırmak istiyoruz. Genciz, istekliyiz ve bu işi arzuluyoruz. Esnafımızda bizi tercih ederse kârlı çıkacaktır. Esnaf ziyaretlerinde bulunuyoruz ve aldığımız tepkiler hep aynı, esnaf başkanı tanımıyor. Necip Daş, ellerinden geleni yaptıklarını söyledi ancak konuyla alakalı olarak ısrarcı olmak lazım ve bütün esnafa dokunmak lazım” şeklinde konuştu. Bursalı pastacıların kendilerini geliştirmeleri için gerekli imkânların sunulmasının önemine de değinen Başkan adayı Karaman, “Her yıl Almanya’da bir fuar gerçekleşiyor ve dünyanın her yerinden gelen pastacılar ve tatlıcılar bir araya geliyor. Ancak biz buraya gidemiyoruz. Belirli bir kontenjan açılsa, odada bunun uçak biletlerini ve konaklama ücretlerini karşılasa, birçok esnaf bu fuara katılabilir. Pastacılar Odası’nın 400 bin liralık bir bütçesi var. Bu paranın nereye gittiğini bilmiyoruz hatta esnaf seçim zamanlarını dahi bilmiyor” ifadelerini kullandı.

YAPILMASI GEREKENLER YAPILMAMIŞ

“Her odanın yapması gerekenleri biz yapacağız diyoruz. Çünkü bunlar yapılmayanlar. Bahsettiğim olay sadece yurtdışına esnafı götürmek değil, dağ köylerindeki ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatabiliriz. Odalar birilerine faydalı olmak zorunda. Bunlarla birlikte esnafımız güçlendirilecek” Fatih Karaman sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Oda örnek olursa iş yerleri de örnek işler yapmak için çabalayacaktır. Bizler yönetime gelirsek gıda mühendisleri ile birlikte hareket etmek istiyoruz. Bir istihdam alanı da yaratmak istiyoruz. Bu odaya üye olan kimse işsiz ve ustasız kalmayacak. Merdiven altı üretiminin önüne geçmenin en birinci yolu bu zaten.”

MERDİVEN ALTI DENETİMLE ÇÖZÜLÜR

Aynı ürünlerin aralarındaki fiyat farklarıyla ilgili de konuşan Karaman, merdiven altı üretimlerin önüne geçilmesi için denetimlerin artması gerekliliğini savunarak, “20 liraya da baklava var, 40 liraya da var. Buna bir standart getirilmesi şart. Tüketiciyi bilinçlendirmek lazım bir tatlının kaç paradan aşağıya olmaması gerekliliğine dair. Merdiven altı ürünlerle ilgili olarak da, denetimlerin artması lazım. Odanın esnafını koruması lazım bu yüzden bu ürünleri tespit ederek gerekli yerlere başvurulmalı ve birlikte hareket edilmeli. Büyük firmaların pasta reyonları var, 1 alana bir bedava veriyorlar. Bu şekildeki bir anlayış esnafı zor duruma düşürüyor. Marketlerde satılan ürünlerin içerisinde ceviz diye müşteriye sunulan malzeme yer fıstığı. Bu ürünlerin denetlenmesinde odamızda rol oynamak zorunda çünkü bu tarz büyük kuruluşların yanında bizden yardım bekleyen esnafımız var. Esnaf olarak hataları gördük ve eğer başkanlığa gelirsem düzelteceğim birçok yanlış var” açıklamalarında bulundu.

Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500