Melasty PAŞADER 14. Geleneksel Futbol Turnuvası'nda heyecan başladı. Çiftehavuzlar Spor Tesisleri'ndeki başlama vuruşunu Mustafakemalpaşa Eğitim-Kültür ve Yardımlaşma Derneği (PAŞADER) Başkanı Kıvanç Atmaca'nın yaptığı turnuvanın açılışına Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, MHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Nebih Algan, Bursa'ya yaşayan Mustafakemalpaşalılar ve çok sayıda davetli ile futbolseverler katıldı. 

Bu yıl 15 takımın katılımıyla düzenlenen turnuvanın açılışında konuşan Mustafakemalpaşa Eğitim-Kültür ve Yardımlaşma Derneği (PAŞADER) Başkanı Kıvanç Atmaca dostlukların pekiştiği bir organizasyon yapmayı hedeflediklerini söyledi. Atmaca "Bu yıl turnuvamıza katılan takım sayısı 15'e yükseldi. Dostluğun ve kardeşliğin yarışacağı bir turnuva olsun. Çocuklarımıza, gençlerimize, yaşlılarımıza hizmet etmek bizlerin önde gelen amaçlarıdır. Düzenlediğimiz spor faaliyetleri ile birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirmek, gelecek nesillere daha duyarlı ve sorumlu bireyler katabilmeyi amaçlıyoruz. Bunları yaparken ilçemizin tanıtımına da katkı sağlamaya çalışıyoruz. Turnuvamıza katılan tüm takımlara, yöneticilerine, sponsorluk yaparak takımlara destek veren kişi ve kuruluşlara, maçlarımızı büyük özveri yönetecek hakemlerimize, büyük bir merakla takip eden izleyicilere teşekkür ederim” dedi. 

Turnuvanın ilk maçında Alpağut, Çaltılıbük Gençlik'i 11-3 mağlup etti. Açılışta Muharrem Ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikramı da yapıldı. Turnuvaya katılan takımlardan Mustafakemalpaşa Ülkü Ocaklar "Uyuşturucuya Hayır Spora Evet" pankartıyla sahada yer aldı. 5'erli 3 grupta 15 takımın yer aldığı turnuvanın A Grubu'nda Metin Seven, Melasty, MKP Ülkü Ocakları, Görelespor ve Karaoğlan, B Grubu'nda Alpağut, Kösehoroz, Hayat Diş, Çaltılıbük Gençlik ve Aydemir Metal, C Grubu'nda Kapaklıoluk, Güller, Çaltılıbük Çınaraltı Gençlik, Kirmasti Kervan AVM ve  Kardeşler takımları mücadele edecek.