AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, MHP İl Başkanı Tevfik Topçu, yaptıkları ortak açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde İstanbul Beşiktaş’ta polislerimize ve daha orada yaşadığımız acımız soğumadan Kayseri’de askerlerimize yönelik düzenlenen hain saldırılar ve son olarak Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a yapılan suikast, daha önceki hain ve kanlı eylemler gibi milletimizin birliğine, bekasına, bütünlüğüne yönelik vahşet gösterileridir. Bu hain saldırılarla hiçbir kutsalı tanımadığını gösteren teröristler, bir kez daha insanlık düşmanı yöntemlerini devreye sokmuşlardır. Bunu yapan örgütün adı ne olursa olsun bilsinler ki, bu milletin kardeşliğini, birlik ve beraberliğini bozamayacaklar, tam aksine gittikçe birbirimize daha sıkı sarıldığımızı göreceklerdir. Hiçbir talep, hiçbir mazeret, terörizme meşruiyet kazandıramaz. Terör ve terörden beslenenler hiçbir zaman bu ülkede hakimiyet kuramayacak, yüzlerce yıldır tarihini kahramanlıklarla yazmış olan milletimizi yıldıramayacaktır. Tarihimizden aldığımız güçle terör saldırıları karşısında millet olarak topyekûn mücadele edeceğimizden ve daha da kenetleneceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Teröre vereceğimiz en güzel cevap, kardeşliğimizi daha da güçlendirmek olacaktır. 15 Temmuz’da milletimizin iradesine karşı FETÖ ihanet şebekesi tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan alçakça girişime karşı siper ettiği göğsüyle, inancıyla, vatan sevgisiyle tanklara, tüfeklere karşı koyan aziz milletimiz, inanıyoruz ki teröre, şer odaklarına karşı her zaman olduğu gibi daha da kenetlenecek ve bu şerre bir dur denilecektir. Bizler farklı görüşlerden siyasi partilerin temsilcileri olarak ülkemizin birliği, bütünlüğü, bekası yolunda biriz, beraberiz ve bu bütünlük adına canlarını siper eden güvenlik güçlerimiz ile devletimizin yanındayız. Bu vesile ile bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz”. dedi.
Hükümetin terörle mücadelede arkasında olduklarını ifade eden Şadi Özdemir, “Türkiye üzerinde oynanan bütün oyunları görüyoruz. Böyle bir dönemde TBMM’nin başka bir gündemle ilgilenmemesi gerekiyor. Bütün partilerin bu terör belasından kurtulmak için el ele vermesi gerekiyor” diye konuştu.


MHP olarak terörle mücadelede devletin ve milletin yanında olduklarını her fırsatta dile getirdiklerini belirten Tevfik Topçu ise, Türk milletinin asla terörün önünde diz çökmeyeceğini söyledi.