Fatih AKKUŞ

Transfer sezonunun sona ermesine daha çok vakit olduğunu söyleyen Ali Ay “Tabi ki transfer yapmak istiyoruz. Ancak günümüz şartlarında bu tamamen risk. Biz risk almaktansa şu andaki durumu lehimize çevirmek istiyoruz. Evet Samet Hoca'nın istediği oyuncular var ancak daha zamanımız var” diyerek takımın içinde bulunduğu duruma işaret etti. İşte Ali Ay’ın cümleleri:  “Yüzde 80’i genç futbolculardan kurulu bir kadro ile sahaya çıktık. 2 sene sonra hepsinden yararlanacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Bu dönemde transfer yapmak çok zor. Devre arasında yapılan transferden çok hayır gelmiyor. Ekonomik anlamda da herkes kriz içinde. Diğer kulüpleri de görüyorsunuz. Biz transfer tahtasını açmak istiyoruz. Ancak transfer tahtası açılsa bile transfer yapmayabiliriz. Bu konularda dikkat etmemiz lazım. Sakho, Shehu ve Furkan iyileşti. Onlar da yeni transfer gibi takıma tekrar katılacak. Hocamızla da görüşüyoruz. Gençlerimiz de var. Transfer konusunda ay sonuna kadar zamanımız var. Acelemiz yok”

SAKHO TAMAM SHEHU ZOR

Bursaspor’un uzun süredir sakatlıklarla boğuşan ancak Antalya kampıyla takıma geri dönen Abdullahi Shehu’nun Fenerbahçe maçında sahada olmasının zor olduğu ifade edildi. Oyuncunun sakatlığının büyük ölçüde geçtiği ancak kondisyon eksikliğinin oyuncuyu riske atmaya müsait olmadığı söylendi. Diafra Sakho’nun ise Fenerbahçe maçıyla birlikte Samet Aybaba’nın şans vermesi dahilinde sahada olabileceği söylendi.

Bu beni mutlu eder

Bursaspor’un gerçek anlamda hem yetenekli, hem de hırçın çocuğu Allano Lima yaptığı röportajda “Burada 1 senelik kiralık olarak bulunuyorum. Ama Bursaspor'u oldukça beğendim. Arkadaşlarım da beni iyi karşıladı. Burada kalmak oldukça hoşuma gider. Taraftarımıza da teşekkür ederim. Bana gösterdikleri karşılamadan dolayı... Burada kalmak, Bursaspor'un oyuncusu olmak hoşuma gider elbette” dedi.

HEPİMİZ RECEP’İZ

Bursaspor kamp çalışmaları kapsamında önceki gün oynadığı maçın ardından sabah saatlerinde yaptığı idmanda renkli görüntüler vardı. Samet Aybaba ve futbolcular burnunda hafif sorun oluşan ve tedavi edilen yardımcı antrenör Recep Çetin’e destek olmak amacıyla idmana burunlarında bant ile çıktı. Furkan Soyalp ve Samet Aybaba iş birliği ile oluşan duruma çok gülen Recep Çetin daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonrasında ise “Düşmana gerek var mı futbolculara bak” diyerek onlara takılan Recep Çetin idmandaki herkesi güldürdü.

 

BAŞKAN VE HOCA BULUŞTU

Daha sabırlı olmalıyız

Öte yandan Ali Ay ile Samet Aybaba sabah idmanında saha kenarında bir araya geldi. Bursaspor'un sabah idmanını takip eden Başkan Ali Ay, saha kenarında teknik direktör Samet Aybaba ile kısa bir görüşme yaptı. Takım hakkında bilgi alan Ali Ay daha sonra beraberindeki yöneticiler ile saha kenarından ayrıldı.

AŞAĞIDAN GELENLERE ŞANS

Bursaspor Divan Başkanı Galip Sakder, futbolcuların satılmasını istemiyor Bursaspor Divan Başkanı Galip Sakder, futbolcuların satılmasını istemiyor

Samet Aybaba verdiği röportajda özellikle daha sabırlı olunmasını ve yaş ortalamasının ve bütçenin düşük olmasının unutulmamasını dile getirerek şunları söyledi “Yaş ortalamamız 22.5 şu anda. Avrupa’nın en genç takımıyız. Aşağıdan gelen oyuncularımızı her anlamda geliştirmeye çalışıyoruz. Altyapıyla çok yakından ilgileniyorum. Vakıfköy’ün içini tamamen yeniledik, herkes katkıda bulundu buna. Biz geldikten sonra daha sabırlı bir Bursa taraftarı oluştu. Bunun sebebi, doğru mesajlar verdik camiaya hep. Bu ortamı daha önce de yakalamıştık zaten Ertuğrul hocayla yaşanan şampiyonluk öncesi gelmiştik buraya. Altyapı kökenli oyuncuları toplamıştık. Sercan, Volkan, Serdar Aziz, Eren, Muhammet ve daha birçoğu... Orada oluşturduğumuz takım mesajı vermişti, taraftarın aklında oradan gelen bir güven var. Şimdi ekonomik anlamda durumu da görüyorlar ve sarılıyorlar. Her şeyi yapmaya çalışıyoruz” dedi.