Erkan ŞEN

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı kutlamaları kapsamında düzenlenecek olan Palandöken’den Uludağ’a 3. Erzurum Günleri, 23 Kasım 2018 tarihinde Çırpan Mahallesi Kapalı Pazar Alanı’nda gerçekleştirilecek.  23-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikte Erzurum’un tarihi eserleri ve kültürel faaliyetleri Bursalılara anlatılacak.

İKİ ŞEHİR BİRBİRİNE BENZİYOR

Organizasyon hakkında gazetemize bilgi veren Bursa Erzurum Dernekler Federasyonu (BEDFE) Genel Başkanı Ömer Ömeroğulları, Bursa ve Erzurum’un birbirine benzeyen iki şehir olduğuna vurgu yaparak şu değerlendirmede bulundu: “Bursa’da sadece Erzurum’un tarihini ve kültürünü tanıtmayacağız. Bunların yanı sıra şehrimizin yöresel lezzetlerinden cağ kebabı, kadayıf dolması, çaşır, çivil peyniri, kerti peyniri, bal, tereyağı ve pekmezini de tanıtacağız. Oltu taşının özelliğini de Bursalı vatandaşlarımızla paylaşacağız.”

‘KAR KÜRESİ’ İLE START VERİLECEK

Etkinlik kapsamında 20 Kasım Salı günü 15.00’da Kent Meydanı’nda, ertesi gün ise Fomara 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda binlerce kadayıf dolması dağıtılacağının bilgisini paylaşan Ömeroğulları, “Özellikle kış turizminin başlayacağı bu günlerde her iki şehrimize de katkı sağlaması amacıyla Erzurum’dan getirdiğimiz ‘kar küresi’ ile organizasyonu başlatacağız. 23 Kasım Cuma günü saat 15.00’da açılışı yapılacak olan etkinliğe vatandaşlarımızı davet ediyoruz” açıklamasını yaptı.