Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde, Bilecik Şehir Tiyatrosu oyuncuların sergilediği ve aralarında Bilecik Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi okuyan özel gereksinimli çocuklarında bulunduğu Aya Maya Kumpanya adlı oyun sergilendi. Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 12.’si düzenlenen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali kapsamında sahne alan Aya Maya Kumpanya adlı oyunun arasında Bursa'da özel bir okulda bale eğitimi alan EcesuSünetci'nin gösterisi iseizleyicilerin büyük beğenisini topladı. Sergilenen oyun hakkında bilgi veren Bilecik Şehir Tiyatrosu Oyun Sanat Yönetmeni ve Tiyatro Oyuncusu Ercüment Doğan, Aya Maya Kumpanya adlı oyunun 25 yaşında olduğunu söyledi.

TÜRKİYE’Yİ GEZDİ

Aya Maya Kumpanya’nın25 yıl önce Türkiye’yi gezen çok güzel bir çocuk kabare olduğunun altını çizen Doğan, “4 yaşından itibaren 12 yaşına kadar hatta anne, babaların, öğretmenlerin de çok hoşuna giden muhteşem bir kabareydi. Rahmetli Halit Akçatepe yaklaşık 5 yıl bu kabarede yer aldı. Ben Tülay Doğan ve dansçı arkadaşlarımızla hep beraber bu kabare için Türkiye’yi defalarca gezdik. 1 milyon 700 bin civarında çocuğa ulaştık. Bilecik'te bu kabareye Bilecik Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi okuyan özel gereksinimli çocuklara da yer verdik. Bursa'da özel okullarda eğitim alan EcesuSünetci kızımız yaptığı bale ile kabareyi taçlandırdı” dedi.

UNUTULMAZ BİR ANI

Tiyatronun arasında sahneye çıkarak izleyicilere bir bale gösterisi yapan EcesuSünetci’de kendisine bu imkanı tanıyan Ercüment Doğan'a teşekkür ederek, “Benim için unutulmaz bir gün oldu. Sahneye çıkarak izleyicilere gösteri yaptım” dedi.Öte yandan,EcesuSünetci'nin tek başına performansının ardından Bilecik Şehir Tiyatrosu Oyun Sanat Yönetmeni ve Tiyatro Oyuncusu Ercüment Doğan'ın giydiği özel bir kıyafetle Sünetci'yi taklit etmesi izleyicileri gülmekten kırdı geçirdi.