İnegöl Belediyesi, mobilyası ve köftesi gibi marka olan kaplıca bölgesi Oylat için yatırımlarına devam ediyor. Oylat’ta gerçekleştirilen yeşil enerji bilgilendirme toplantısında konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kurulacak yeni sistemle bölgedeki tesislerde kullanılan günlük 4 bin 300 ton kapasiteye sahip termal suyunu yeniden değerlendirileceğini söyledi. Her mevsim farklı güzelliklere sahip olan Oylat’ta hava kirliliğine kısa sürede son vereceklerine dikkat çeken Aktaş, “Şifalı kaplıca sularıyla hastalara umut olan Oylat’ta yapacağımız 1 milyon liralık yatırım ile yeşil enerjiye geçiyoruz. Isı pompası ile kaplıca sularının enerjisini geri kazanılacağı bu projede ıs pompası, elektrik ve doğalgaz birlikte kullanılacak. Sistemin bir özelliği de bölgenin ihtiyacından fazla elektrik üretecek olması. Projenin en önemli avantajı ise kömüre son verilerek hava kirliliğine yol açılmaması” dedi.

 

“KULLANILAN SU İLE OTELLERİN ISINMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Sistemin Bursa’da ve Türkiye’nin farklı yerlerinde ısıtma-soğutma-havalandırma ve havuz uygulamaları yapan Biytaş Şirketler Grubu tarafından uygulanacağını belirten Aktaş, “Projemiz bu yaz sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Şu anda Oylat'a kullanılan termal su, kaynağından 40 derece olarak çıkıyor. Kullanımından sonra 30 derece olarak deşarj ediliyor. Biz bu 30 derecelik deşarjı toplayıp, ısı pompalarıyla 70 dereceye çıkartacağız. Bu ısınan suyu da otellere geri göndererek ısınma sistemine ekonomik bir şekilde katkı sağlamış olacağız” dedi.

 

“500 BİN LİRALIK TASARRUF”

Sistem devreye girince yılda kullanılan 650 tonluk kömür sarfiyatının sıfıra ineceğini belirten Aktaş, “Kömür kullanmaktan dolayı oluşan işçilik dahil yıllık 500 bin liralık maliyetten tasarruf edeceğiz. Bu maliyeti bölgeye yapacağımız diğer yatırımlara aktaracağız” dedi.

 

"SPA VE YENİLEME ÇALIŞMALARINA 4 MİLYONLUK YATIRIM"

Oylat Turizm A.Ş. olarak ise bu yıl spa merkezi ve otel yenileme yatırımlarına 4 milyonluk bütçe ayırdıklarını belirten Atkaş, “4 Haziran tarihi itibari ile Çağlayan Otelinde yenileme çalışmalarımız başlayacak. 4 Temmuz itibari ile ise hizmet vermeye başlayacaktır. İç mekan dahil A’dan Z’ye komple bakım ve onarımdan geçecek. Bu yenileme çalışmasının haricinde ise 1 milyonluk yatırımla Oylat’a Su ile Gelen Sağlık Hizmetleri Merkezi’ni (SUGESAM) kuracağız. Yapacağımız yatırımlarla 2015 yılında ki 170 bin yatak satışını önümüzdeki yılda 250 bine çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.