SEVİNÇ ÇELEBİ

Sık sık köşenizde otobüs şoförleriyle ilgili şikayetler yayınlanıyor. Bu sebeple biz de sormak istiyoruz. Neden herkes özel ya da belediye fark etmeksizin bir tek şoförleri suçluyor… Hep mi şoförler suçlu? Tüm olup bitenlerde vatandaşın hiç mi suç yok? Çünkü özellikle de belirli saatlerde, otobüslerde 65 ve üstü yaş grubu dışında başka yolcu yok! Ve bu yaş grubu yolcular ne hikmetse otobüslere sabah ve akşam olmak üzere en yoğun saatlerde ve de tam milletin işe gidiş saatinde biniyorlar. Sabah sabah artık nereye gidiyorlarsa…

LÜTFEN GERÇEKÇİ OLALIM!

Lütfen gerçekçi olalım. Bizler çoğu zaman onların yüzünden yolcu alamıyoruz! Hal böyle olunca da işe veya okula yetişmeye çalışan yolcuyu istemeyerek de olsa mağdur ediyoruz. Ancak nasıl oluyorsa, asıl mağdur olan vatandaşken, her seferinde yaşlılar mağdur sıfatında lanse ediliyor.

OTOBÜSLER ‘PAZAR ARABASI’ DEĞİL

Tamam, devlet ücretsiz kart hakkı vermiş size… Vermiş de! A be dedeciğim ve nineciğim. Bu arabalar hizmet arabası en nihayetinde! 65 yaş pazar arabası ya da market arabası değil ki… Şimdi ne alaka diyenlere hemen örnek vereyim.

AYIPTIR YAHU!

Yaşlı adam veya kadın fark etmez, sabah otobüse biniyor ve bir durak sonra inip marketten ekmeğini alıp geri dönüş için yine seni bekliyor. Yetmezmiş gibi üstüne üstlük bir de (hoş görün deyimimi) artistlik yapıyor. Ayıptır yahu!

ETİK DE DEĞİL

Tam halkın işe gitme ya da dönüş saatinde otobüsleri bu denli meşgul etmek etik de değildir ayrıca. 65 yaş üstü yolcuların yüzünden ne öğrenci ne de vatandaş otobüslere binemiyor. Velev ki binmeyi başardılar yoğunluktan iş veya okul çıkışı yorgun argın halleriyle oturarak evlerine ulaşmak yerine, yaşlılar yüzünden ayakta gitmek zorunda kalıyorlar. 

SAYGI DUYMADAN SAYGI BEKLİYORLAR

Bize gelince… Ne yapacağımızı şaşırdık. Kime nasıl davranacağımızı da… Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal. Duraklarda bekleyen yaşlı kart sahiplerini alsak bir iş, almasak ayrı iş. Elbette ki bizlerin de anneleri, babaları, dedeleri, amcaları, dayıları vs var. Ancak büyüklerin bize yaşattıkları çok başka bir hal!.. Çünkü büyüklerimizi aldığımız zaman normal yolcuyu mağdur ediyoruz, almadığımız zaman da terbiyesiz, saygısız ve daha neler neler oluyoruz… Hoş güzel, büyüklerimiz bir saygıdır tutturmuşlar ancak kendileri çalışanlara veya okuyanlara karşı saygı göstermiyorlar. Sözün özü yaşlılarımız, saygı duymadan saygı bekliyorlar.

KIYAMETİ KOPARIYORLAR

Dememiz o ki, yaşlılarımız bizi de anlasınlar ve en azından işe gidiş ve dönüş saatlerinde bari otobüsleri meşgul etmesinler ki millet rahatça yolculuk yapabilsin. Çünkü birçoğu büyük olasılıkla günden, çarşıdan ve gezmeden geliyorlar. Ayrıca bedavaya bindikleri araçta 8 veya 12 saat ayakta çalışan kişileri, öğrencileri kendilerine yer vermeye mecburmuş gibi davranıyorlar. Vermezlerse de kıyameti koparıyorlar. Tek dertleri bindikleri otobüste yer bulup eve rahat bir şekilde ulaşmak. Yer vermeyenlere da öyle bir afra tafra yapıyorlar ki gününüzü zehir ediyorlar… Yazık!

NİHAYİ ÇÖZÜM GETİRİLSİN

Dolayısıyla ricamız birileri çıksın ve bu duruma nihai bir çözüm getirsin. Tüm bu olup bitenlerden, belediye, BURULAŞ veya her kim sorumluysa 65 yaş üstü vatandaşların en azından saat 09.00’dan sonra çıkmalarını sağlasın. Hatta kartlar sabah 09.00 ila 16.00 arası ücretsiz olsun. Hiç olmazsa bu çözüm önerimiz işe, okula gitmeye veya dönmeye çalışan vatandaşlar için en azından bir denensin… Çünkü gerçekten bizden de artık kocaman YETER!

Şoförler adına

F.D.