Advert

Osmangazi'nin incisi tahinlinin birincisi

41 yıldır faaliyetlerini sürdüren Tarihi Taş Fırın lezzetiyle gönüllerde taht kurmuş durumda. İşletmeci Gürsel Kavan’ın müşterileriyle buluşturduğu tahinli pideler ise midelere bayram ettiriyor.

Osmangazi'nin incisi tahinlinin birincisi
Mustafa TANITAN
 
Osmangazi Abdal Meydanı’nda 41 yıldır faaliyetlerini sürdüren Tarihi Taş Fırın'ın işletmecisi Gürsel Kavan, sektörde Bursa'da rakiplerinin bulunmadığını ve müşterilerinin hizmetkârı olduklarını söyledi. 16 çalışanı ile 7/24 hizmet verdiklerini de belirten güler yüzlü işletmeci Gürsel Kavan, geçtiğimiz ramazan ayı boyunca her gün 2500 kişiye hizmet verdiklerini kaydetti.
 
41 KERE MAŞALLAH
 
41 yıldır sektörde rakipsiz olarak hizmet verdiklerini söyleyen Tarihi Taş Fırın’ın başarılı işletmecisi Gürsel Kavan'la bayram öncesinde gerçekleştirdiği programda bir söyleşide bulunduk. Simit başta olmak üzere Tahinli Pide gibi unlu mamullerini taş fırın dedikleri odun fırınında pişirdiğini belirten fırın işletmecisi Gürsel Kavan, “Günümüzde halkımızın tükettiği unlu mamullerin üretimi iki ayrı fırın türüyle gerçekleştirilmektedir. Bunlardan biri buharla unlu mamul pişiren matador fırınları, diğeri ise halkımızın tercih ettiği kara fırın. Biz odun ateşiyle pişen mamullerimizi müşterilerimize ulaştırmada güçlük çektik. Ağız tadını iyi bilen ve mamullerimizi tercih eden müşterilerimize en iyi hizmeti vermek için müessesemizde gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımızı sürdürürken, simit ve tahinli pidelerimizi özel olarak ürettiğimiz un ile gerçekleştirdik. Ben simit ve tahinli pide başta olmak üzere, bizi tercih eden Bursalılar başta olmak üzere çevre illerden gelen müşterilerime teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
 
ASIRLIK LEZZET 
 
AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ile Yıldırım Belediye eski Başkanı Cüneyt Karlık'ın da katıldığı etkinlikte gerçekleştirdiğimiz söyleşide Tarihi Taş Fırın işletmecisi Gürsel Kavan babadan oğula, oğuldan toruna 41 yılın hikâyesini aktardı. Bursa'ya özgü asırlık damak tadı tahinli pide geçtiğimiz yüzyılda olduğu gibi günümüzde de sofraların vazgeçilmez lezzeti olarak yerini korumaktadır. Bu lezzeti 41 yıldır babadan oğla, oğuldan toruna devreden Kavan ailesi üç nesildir bu tadı günümüze aktarabilen aile. Sabri Kavan 1979 Yılında Bursa'da tahinli pidenin ilk günkü Osmanlı tarifiyle yapılması konusunda asla taviz vermeden başladığı üretime ömrü boyunca devam etti. 1986 Yılında sancağı oğlu Kavan'a özel vasiyetle devreden baba Kavan rahmete yürüdükten sonra oğul Gürsel Kavan bu özel vasiyeti hiç bozmadan günümüze getirdi.
 
PARLAK TANITIM
 
Kur'an-ı Kerim tilavetinin sunulduğu, Karagöz ve Hacivat ile Sema gösterilerinin gerçekleştirildiği özel programı ölümsüzleştirmek ve gelecek nesillere taşımak amacı ile ünlü sunucu Arzu Parlak tarafından TV çekimi de yapıldı. Tecrübeli haber spikeri Arzu Parlak saat 03.00’a kadar devam eden çekimlerinde izdihama sebep olan müşterilerle birer birer röportaj yaptı. Uzun kuyruklar oluşturan müşteriler verdikleri yanıtta, Bursa'da simit ve tahinli pide üreten bir çok fırın olmasına rağmen tarihi fırının ürettiği mamullerin kalite ve lezzetinin  ayrı bir yeri olduğunu söylediler.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500