Coğrafi yapısı sebebiyle araç ve yaya ulaşımının zor olduğu Uludağ yamaçlarındaki mahallelerde yaşayan vatandaşların kış aylarında ulaşım sıkıntısı yaşamaması için hizmet seferberliği başlatan Osmangazi Belediyesi, 12 mahalledeki 43 sokakta yürüttüğü merdiven bakım ve yenileme, taraklı mozaik kaplama, demir korkuluk örme ve yol yapım çalışmalarını tamamladı.

Alacahırka, Mollafenari, Demirkapı, Muradiye, Maksem, Kavaklı, Pınarbaşı, Alaaddin, Hocaalizade, Kuruçeşme, İbrahim Paşa ve Konakardı mahalleri ile Cilimboz Deresi etrafında yol yapımına uygun olmayan bölgelere merdivenler inşa edilirken, mevcut merdivenlerin zemini de kış aylarında vatandaşların kayıp düşmemesi için taraklı mozaik ile kaplandı. Meyilli arazilerde meydana gelebilecek kaymaları önlemek için taş duvar ve perde duvar gibi çalışmalar kısmi olarak tamamlandı. Bu çalışmaların dışında Mollafenari Mahallesi Mimoza Sokak ve İstek Sokak’ta taraklı mozaik kaplama, 3 Kuzular Sokak’ta parke döşeme işleri, Pınarbaşı 7. Dağ Sokak’ta ise taş duvar çalışmaları devam ediyor. İhtiyaç durumuna göre bölgedeki çalışmalar mahalle ve sokaklarda devam edecek.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bilhassa kış aylarında vatandaşlarımız evlerine gitmekte büyük sıkıntı yaşıyor. Vatandaşlarımızın ulaşım konusunda hayatlarını kolaylaştırmak adına yolların genişletilmesi, asfaltlanması ve merdivenlerin yenilenmesi için çalışmalar yapıyoruz. Kış ayları gelmeden mevcut merdivenleri vatandaşlarımızın kayıp düşmemesi için taraklı mozaik ile kaplıyoruz. İki aracın zor geçtiği yollarda genişletme çalışmaları yürüttük. Yaptığımız kamulaştırmalar sonucunda araçların rahat dönüş yapabilecekleri alanlar oluşturduk. Vatandaşlarımızın sıkıntı ve taleplerine kulak veriyoruz. Onların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar yürütüyoruz” dedi.