Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ‘Eşitlik Birimi’nin koordinasyonunda yürütülen çalışma grubu hazırlıklarını tamamladı. Avrupa Belediyeler Birliği ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartına 2 yıl önce imza atan Osmangazi Belediyesi’nin yürütülen atölye çalışmaları sonunda hazırlanan ‘yerel eylem planı’, ilçede yaşayan kadın, erkek, engelli ve yaşlı gibi dezavantajlı vatandaşlara daha iyi hizmet sunmayı amaçlıyor.


Hazırlanan eylem planının Osmangazi Belediye Meclisi tarafından onaylanmasının ardından Sukaypark’ta bir araya gelen çalışma grubu üyeleri ile yapılacak faaliyetleri değerlendiren Sağlık İşleri Müdürü Sevcan Yaman, “5 oturum olarak gerçekleştirilen atölye çalışmalarında durum analizi ve meselelerin tespit ve çözümüne dair hedef ve faaliyetler belirlendi” dedi.
Yerel Eşitlik Eylem Planı çalışma gruplarına başkanlık eden Psikolog Melike Oruç, hazırlanan 5 yıllık eylem planı çerçevesinde, toplumun pek çok farklı kesimi ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak, belirlenen hedeflere ulaşmayı planladıklarını söyledi. Oruç, “Yerel eşitlik eylem planı, şiddetle mücadele, kentsel hizmetler, istihdam, katılım ve sağlık konu başlıklarından oluşuyor. 5 yıllık süreyi kapsayan eylem planı ile bütün yerel politika ve uygulamalarda toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeten hizmet anlayışının sağlanması ve yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Herkesin kendi bilgi birikimini ortaya koyduğu ve sonuçta 5 yıl boyunca hayata geçirmemiz gereken bir faaliyetler listesi ortaya çıktı. Hedefimiz önümüzdeki 5 yılda bu faaliyetleri hayata geçirmek olacak” dedi.