Fulya GÜVEN-İzzet GÜNAY

Yıllarca Osmangazi’de esnaflık yapan; Bursa Soğutucu ve Bobinajcılar Odası, Bursa Orhaneli – Keles – Büyükorhan - Harmancık ve Osmangazi’ye bağlı Dağ Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (DAĞDER) gibi esnaf kuruluşları ve STK’larda yönetim kurulu üyelikleri ve başkanlık da yapmış olan Yüksel Yaşar Ak Parti’den Osmangazi belediyesi meclis üyeliği aday adaylığı için başvurusunu yaptı. Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı’nda, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez’e evraklarını beraberindeki dostlarıyla birlikte veren Yaşar, “Rabbim Osmangazi İlçemize hizmet etme fırsatı verirse en iyi şekilde hizmet için elimden gelenin en iyisini yapacağıma inancım tamdır” dedi.

BİRÇOK ALANDA AKTİF

Yüksel Yaşar kabulde yaptığı konuşmada, “1968 yılında Osmangazi Çaybaşı Köyü doğumluyum. 12 yıl burada, 22 yıl Osmangazi’ye bağlı Altınova Mahallesi’nde, 3 yıl Osmangazi Kavaklı Mahallesi, 4 yıl Mollagürani Mahallesi’nde oturdum. 9 yıldır da Tahtakale Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. 27 yıldır Osmangazi Tahtakale Mahallesi’nde 5 ayrı işyeri açtım, halen 3 işyerimde ticari faaliyetlerim devam etmektedir. İlkokulu Osmangazi’ye bağlı Çaybaşı Mahallesi’nde okudum. Ortaokulu da ilçemizde okudum.  2005-2006 öğretim yılında Ali Osman Sönmez Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun oldum. 1991 yılından itibaren Osmangazi Tahtakale Mahallesi’nde bulunan Teknik Soğutma Yetkili Beyaz Eşya servis firmasında hizmet verdim. Ayrıca 1993 yılı Osmangazi Çaybaşı Spor Gayri Federe Kulüp Başkanlığı görevinde bulundum. 2000 yılında Bursa Soğutucu ve Bobinajcılar Odası üyeliği, 2002 yılından bu güne Bursaspor kongre üyeliğine devam etmekteyim. 2005 yılından beri Tahtakale Mahallesi’nde bulunan Teknik AVM Dayanıklı Tüketim Malları Ticareti’nin işletmecisiyim. 2006-2018 yılları arası Bursa Soğutucular Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, Denetim Kurulu Başkanlığı ve 2018 Şubat ayından itibaren Başkan vekilliğim devam etmektedir” dedi.

SİYASET OKULUNU BAŞARIYLA BİTİRDİ

“2013 yılında DAĞDER’in açmış olduğu siyaset okulunu, 2014’te Bahçeşehir Siyaset okulunu da bitirerek her alanda karşıma çıkan imkânları değerlendirdim” diyen Yaşar, “2014-2018 yılları arası Osmangazi Çaybaşı Mahallesi 1. azalığı yapmaktayım. Türkiye Elektrik-Elektronik ve Benzerleri Federasyonu (TETESFED) Genel Merkez Delegesi, 2011 yılından bu güne Osmangazi Tahtakale Mahallesi Osmanlı Aile Çay Bahçesi işletmeciliğine de devam etmekteyim. 2011 yılından bu yana  Dağ Köyleri Derneği (DAĞDER) Yönetim Kurulu Üyesi olarak Başkan ve Başkan vekilliği görevlerinde bulundum. Halen burada da 2. Başkan olarak görevime devam ediyorum” dedi.

Tek amacım hizmet etmek

Yaşar açıklamalarını şöyle sonlandırdı: “Osmangazi’nin 856 bin 770 nüfusu, 136 mahallesi, 18 bulvarı, 8620 cadde ve sokağı için, bu ilçe ve halkıma vefa borcum olduğu düşüncesiyle, dostlarımın ısrarlarıyla hizmet için yola çıktım. Osmangazi İlçemizde gitmediğim, gezmediğim yer yoktur. Bu güne kadar hiçbir göreve aday olmadığım gibi sürekli dostlarımın ısrarıyla tarafıma görev verildi. Söz konusu Osmangazi olunca benim de küçükte olsa mutlaka katkım olması düşüncesiyle Osmangazi İlçemiz Belediye Meclis Üyeliği görevine aday adayı oldum. Rabbim Osmangazi’ye hizmet etme fırsatı verirse, ilçemize en iyi şekilde hizmet için elimden gelenin en iyisini yapacağıma inancım tamdır.” Yüksel Yaşar’ı aday adaylığı töreninde yoğun katılımla gelen dostları yalnız bırakmadılar.