ÇEK Başkanı Alpay: "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" ÇEK Başkanı Alpay: "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir"

Osmangazi İlçe Milli Eğitim  Müdürlüğü'nün ilçe çapında tüm ilkokul,ortaokul ve liselerin katılımı ile gerçekleştirdiği ''Osmangazi Hayal Etkinlik Yaşam-OHEY projesi'' , İlçe Sosyal Etkinlikler Planlaması kapsamında ilk defa uygulanan İngilizce Birleşmiş Modellerden sonra Türkçe Birleşmiş Modeller ile devam etti.

Tamamen özgün etkinliklerden oluşan ve öğrencilerin sosyal becerilerini E-Okul Sosyal etkinlikler modülü ile resmileştiren OHEY alanında ilk projelerden biri olarak ön plana çıkıyor. 


İlkokullar için
- Masal Anlatıyorum

Ortaokullar için
- Benim Kahramanım
- İngilizce Oryantiring
- Matematik olimpiyatları

Liseler için
- Benim Senaryom
- Türkçe-Model Birleşmiş Milletler (MUN)
- İngilizce- Model Birleşmiş Milletler (MUN)


 Küreselleşen dünyamızda bireyin ve toplumun ihtiyaçları değişmekte, beraberinde getirdiği gelişmeler ve toplumsal meseleler,yetiştirilmesi hedeflenen bireyin niteliklerini şekillendirmektedir. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz dönemde toplumun gelişmesi için gözlemleyen, sorgulayan, bilgiyi hazır alan değil bilgiyi üreten ve yaşantı sürecinde bu bilgiyi işlevsel olarak kullanan, problem çözen, eleştirel düşünen, güçlü girişimcilik yönü ve iletişim becerilerine sahip olan kişiler yetiştirmek oldukça önemlidir. Bu süreçte ise sınıf içerisinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanısıra sınıf ötesinde bu faaliyetlerin yürütülmesine ihtiyaç duyulmaktadır.

İşte Osmangazi HAYAL-ETKİNLİK-YAŞAM projesi bu bağlamda 2023 Eğitim Vizyonunda da belirtilen sosyal becerilerin geliştirilmesinde anahtar rol oynamaktadır.Türkçe MUN yani Birleşmiş Milletler Modellemesi etkinliğimiz 30 yakın lisede 230 öğrencinin katılımı ile gerçekleşti. Öğrencilerin tamamen Birleşmiş Milletler Konseylerindeki gibi ülkelerin delegelerini temsil ettiği ve tamamen Birleşmiş Milletlerdeki sorunları ve gündemleri tartıştığı OsmangaziMUN etkinliği Türkçe ve İngilizce dillerinde yapıldı.

10.01.2020 Cuma günü açılışını yapılan OsmangaziMUN İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin DÜLGER, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan ÇOKGEZER, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ,Okul müdürleri ve öğrecilerin geniş katılımı ile gerçekleşti.