Merinos AKKM’de düzenlenen gecede, Türk sanat müziğinin ünlü bestekar ve ses sanatçılarından Zekai Tunca, İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu Müdürü ve Ses sanatçısı Aylin Şengün Taşçı, İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu keman ve ses sanatçısı Canan Sezgin Geylan ile İstanbul Radyosu sanatçısı Yahya Geylan, Müzeyyen Senar’ın sevdiği eserleri söyledi. 16 Temmuz 1918’de Bursa’da dünyaya gelen ve 500 plak ve albüm yapan sanatçının hayatının anlatıldığı sunumun ardından konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 8 Şubat 2015’te hayatını kaybeden Senar’ın Zeki Müren gibi Bursa’nın yetiştirdiği unutulmaz sanatçılarından birisi olduğunu söyledi.

Dündar, “Bu gece de Müzeyyen Senar’ı anma gecesinde bir araya geldik. Kendisi son derece sevilen, Türk sanat müziğinde sesi, eşsiz yorumu ve besteleri ile farklı bir isim. Müzeyyen 15 yılı aşkın süredir Zeki Müren adına da anma geceleri düzenliyoruz” dedi.

Bursalıların, kendi değerlerine sahip çıktığını ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Türk sanat musikisine gönül verenler bizleri yalnız bırakmadı. Bursa’nın en büyük salonunu doldurdu. Artık Bursa bu salonlara sığmıyor, zaman zaman düzenlediğimiz faaliyetlerde izdihamlar yaşanıyor. Soğanlı kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, Bursa’nın en büyük gösteri salonunu da burada inşa edeceğiz. 3 bin kişilik bir salon olacak” diye konuştu.

Başkan Dündar, konuşmasının ardından sanatçılara çiçek ve plaket takdim etti. Gecede sahne alan Zekai Tunca, Aylin Şengün Taşçı, Canan Sezgin Geylan ve Yahya Geylan, yaklaşık 3,5 saat süren konserde, Müzeyyen Senar’ın başta ‘Ormancı’ olmak üzere dillerden düşmeyen şarkılarını seslendirip, efsane sanatçıyla ilgili hatıralarını paylaştı.