Özlem ATAÇ

Kentin güçlü ve etkin sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Türkiye Genç İş Adamları Derneği Bursa Şubesi (TÜGİAD), Bursa İş Kadınları Derneği (BUİKAD) ile Rumelili Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği (RUMELİSİAD) birlikten kuvvet doğar yaklaşımıyla hareket ederek farklı bir organizasyona imza attı. BTSO ev sahipliğinde BUİKAD, RUMELİSİAD ve TÜGİAD iş birliği ile “Bursa Ticaret Köprüsü” isimli iş geliştirme toplantısı düzenlendi. Organizasyonun akışı dünyada birçok etkinlikte de uygulanan Speed Network formatı oldu ve katılımcılar, her birinde 10’ar kişi ile birer moderatörün bulunduğu yuvarlak masalarda 3’er dakika söz alarak kendilerini tanıttılar. Her biri 30 dakika sürecek olan 3 seans halinde gerçekleştirilen görüşmelerde, yaklaşık 30 ayrı katılımcı ile aynı masada yer aldı ve iletişime geçti. Organizasyona kabul edilen üyeler ise, başvuru önceliğine göre seçildi. Gelen talepler başvuru sırası ve sektörel dağılım eşitliği dikkate alınarak değerlendirildi. Birbirleri ile işbirliği olasılığı bulunan üyeler, organizasyonun devamındaki kokteyl sırasında birbirlerinden daha sonrası için randevu alarak görüşmelerini detaylandırdı. BUİKAD, RUMELİSİAD ve TÜGİAD Bursa Şubesi’nden yapılan ortak açıklamada ise, Bursa’da ilk kez uygulanacak Bursa Ticaret Köprüsü projesine önümüzdeki aylarda da devam edileceği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "2026 yılında tek haneli enflasyona yeniden ulaşacağız" Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "2026 yılında tek haneli enflasyona yeniden ulaşacağız"

EKONOMİMİZ BU PROGRAMLA GELİŞECEK
Program kapsamında konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, hayata geçirdikleri projelerde Bursa iş dünyasının aktif rol aldığının altını çizdi. Etkinliğin, sahip olunan networkleri ekonominin içine katmayı amaçladığını kaydeden Burkay, “Son yıllarda ülkemizin içinde bulunduğu durgun süreç şirketlerimizi zorlamakta. BTSO olarak ekonomimizin gelişimi için pek çok projeyi hayata geçirmeye devam ediyoruz. 2013 senesinde beri 40’ın üzerinde makro projeyi hayata geçirmiş bulunmaktayız. Bu projelerden TEKNOSAB için bugüne kadar 1 milyar liraya yakın altyapı yatırımı yaptığımız bu proje Bursa ve Türkiye’nin orta gelir sendromundan çıkışına zemin hazırlayacak, orta yüksek teknolojiye geçişinde önemli rol oynayacaktır. BUTEKOM ise başta teknik tekstiller başta olmak üzere kompozit malzemeler mükemmeliyet merkezimiz bu dönüşümün parçası olacaktır. Bu söylediklerim şirketlerimizin geçmişten günümüze taşıdıkları güçlü altyapılarını geleceğe taşıyacak olan önemli merkezlerdir. Bugüne kadar yapılan tüm projelerde Bursa iş dünyası aktif bir şekilde yer almıştır” değerlendirmesinde bulundu.

İŞ BİRLİĞİ FIRSATLARI
Üç dernek adına söz alan BUİKAD Başkanı Oya Eroğlu ise şu açıklamayı yaptı: “Bu sene ilkini gerçekleştirdiğimiz Bursa Ticaret Köprüsü her yıl düzenlenecek. Bu programı gelenekselleştirmeyi planlıyoruz. Etkinliğin amacı üç etkin sivil toplum kuruluşu üyelerinin bir araya gelerek tanış olmaları ve olası iş birliği fırsatlarının yaratılması. Bursa’mızın kendi dinamikleri içinde ticaret hacmini artırmasını da hedeflediğimiz projenin önümüzdeki yıllarda daha güçlenerek yoluna hız kesmeden devam edeceğine inancımız sonsuz.”