Hatice DAL

Nilüfer Belediyesi ve Taşyakan İnşaat arasında Nilüfer Belediyesi Halk Evi Basın Toplantı Odası’nda protokol imzalandı. Protokole, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Taşyakan İnşaat Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Taşyakan tarafından imza atıldı. Bu protokol çerçevesinde Bizim Ev Sosyal Yaşam Destek Merkezi daha kapsamlı bir binaya kavuşacak. 2011 yılında Nilüfer Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Bizim Ev Sosyal Yaşam Destek Merkezi Taşyakan İnşaat tarafından 19 Mayıs Mahallesi’nde yapılacak olan yerleşkeye geçerek çok daha fazla engelli bireye hizmet sunacak. 7 bin 518 metrekarelik alana inşa edilecek Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nde ortopedik, zihinsel, ruhsal, görme ve işitme engelli bireylere yönelik eğitim birimleri; bilim, seramik, resim ve ebru atölyeleri, konferans salonu, spor salonu, kapalı yüzme havuzu, halk oyunları ve eskrim salonu, kafeterya ve yemekhane yer alacak. Engelli oyun grupları, gezinti bahçesi, spor sahası, tarım alanı ve uygulama serasının da yer alacağı yeni yerleşkede engelli bireylerin sanat atölyelerinde ve tarımsal uygulama alanlarında ürettiği ürünlerin halka açık satışının yapılacağı Atölye ve Tarımsal Ürünlerin satış noktası da olacak.

Amaç farkındalık oluşturmak

İmzalanan protokolle Bizim Ev’in daha kapsamlı bir binaya kavuşacağını belirten Mustafa Bozbey, “Yaklaşık 6 yıl önce hizmete sunmuş olduğumuz Bizim Ev Sosyal Yaşam Destek Merkezi imzalayacağımız protokolün ardından daha kapsamlı bir yerleşkeye taşınmak için gün sayacak. Bildiğiniz gibi sosyal sorumluluk projeleri konusunda örnek kent Nilüfer’de engelsiz yaşam için gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla da öndeyiz. Engelli bireylerin toplumsal yaşamda aktif rol almalarını desteklemek amacıyla hayata geçirdiğimiz ‘Bizim Ev Sosyal Yaşam Destek Merkezi’ engelliler ve yakınlarına bağımsız zamanlar kazandırmak için, engelliğe dair farkındalık oluşturmak için kurulmuştur. En önemlisi engelsiz deneyimler paylaşmak isteyen gönüllü bireylerle burada bir araya gelinmektedir” dedi.

KATILIMCI SAYISI ARTACAK

Hayallerinin hayırsever desteği ile gerçeğe dönüştüğüne vurgu yapan Başkan Bozbey, “Engelli ve engelsiz bireyler üretmenin ve paylaşmanın keyfini burada yaşama olanağı bulmuşlardır. Sanattan spora, atölye çalışmalarından engelli hakları ile ilgili bilgilendirmelere sahip olan ‘Bizim Evin’ katılımcı sayısı da gün geçtikçe artmaktadır. İşte bu nedenle bir süredir hem alan hem de çalışma çeşitliliği olarak çok daha kapsamlı bir yerleşke hayal ediyorduk. Şimdi bu hayalimiz hayırsever desteği ile gerçeğe dönüşecek. Taşyakan İnşaatla imzalayacağımız bağış protokolü çerçevesinde 19 Mayıs Mahallesinde 7 bin 518 metrekare alanda yapılacak olan ‘Bizim Evde’ alanımızda, hayallerimizde artık daha da genişlemektedir” şeklinde konuştu.

YENİ MEKAN YENİ HEDEFLER

Bozbey Bizim Ev’in yeni alanında ki hedefleri de şöyle sıraladı: “Daha fazla engelli birey ve yakınına ulaşmak, engelli bireylerin ve yakınlarının burada daha fazla vakit geçirmelerini sağlamak, engelli bireyler ve yakınlarına daha çeşitli çalışma ve etkinliklere katılım fırsatını sunmak, engelli ve engelsiz bireylerin bir arada olduğu birlikte ürettiği ve dayanıştığı bir zemin hazırlamak, engelli bireylere yönelik çalışma yapan sivil toplum kuruluşları, engelli spor kulüpleri, engelli okulları ve benzeri diğer kurumların çalışmalarına dönemsel olarak da ev sahipliği yapmaktır. Türkiye’de örnek teşkil edecek bir yapı olacağına eminim.”

Proje tüm Bursa’ya hitap edecek

Böyle bir projede yer alarak engelli bireylerin yanı sıra ailelerinin de hayatını kolaylaştırmak istediklerini dile getiren proje ortağı Taşyakan İnşaat Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Taşyakan, “Bu proje için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Engelli annelerinin çok kısa vakitleri var. Bütün vakitleri çocuklarına ayırdıkları için de kendi hayatlarından çok çalıyorlar. Burada annelerinde özgür olabileceği çocuklarının da daha farklı eğitim alıp aynı zamanda kendi özelliklerini ön plana çıkartabilecekleri bir platform söz konusu. Bu proje tüm Bursa’ya hitap edecek bir proje. Çok kısa bir zaman içerisinde bu projeyi hayata geçirip ihtiyacı olan bireylere daha güzel vakit geçirebilecekleri, hem öğrenip hem de eğlenebilecekleri bir alan oluşturabilmek ve topluma bu bireylerimizi tekrardan kazandırabilmek bizim en büyük arzumuz. Dünyada herkesin bir imtihanı var. Biz o insanlara değer vererek onların hayatlarını daha kolaylaştıracak pozisyonda olmamız lazım” açıklamalarında bulundu.