Mehmet Çetinkaya - Semih ŞAHİN

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, görevde olduğu 12 yılın değerlendirmesini yaptı. Yapılan ve yapımı devam eden çalışmaları kamuoyu ile paylaşan İrfan Tatlıoğlu, vizyon çalışmalar arasında yer alan 12 proje hakkında da bilgiler verdi. Karayolu çalışmasından TOKİ projesine, jeotermal hastaneden kırsal turizme; toplamda 12 proje hakkında bilgiler veren Tatlıoğlu, yapılan bu çalışmalarla göçü azaltmayı hedeflediklerini dile getirdi. Vatandaşa hizmet etmekten kaçınmadıklarını ifade ederek açıklamalarını sürdüren Başkan Tatlıoğlu, ücretsiz olarak verdikleri hizmetleri bir kez daha hatırlattı. Çamaşırhanede öğrencilerin ve ihtiyaç sahiplerinin elbiselerinin ücretsiz yıkandığını, ücretsiz hastane servisini ve tuvaletlerin de ücretsiz hizmet verdiğini hatırlatan Tatlıoğlu, atadan kalma gelenekleri de devam ettireceklerinin altını çizdi.

Doğaya zarar vermeden

Maden Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) Bursa ve Orhaneli’nin istihdamına ciddi katkılar sağlayacağını dile getirerek, 500 milyar dolar gibi büyükrakamlı rezerv bulunduğunu öne süren Tatlıoğlu, iş adamlarının madene teşvik edilmesi için çeşitli çalışmalar yapılması gerektiğini dile getirdi. Doğaya zarar vermeden işlem yapılması gerektiğini hatırlatan Tatlıoğlu,  “Maden OSB ile göçü geri almak istiyoruz. ‘500 milyar dolarlık rezerv var’ denildiğinde Türkiye'nin zirvesinden ses geliyor. Bölgemize 900 yıl yetecek kadar rezerv var. Bu konu üzerinde ciddi çalışmalar yapılıpgirişimciler madene teşvik edilmeli. Maden yerin altında durduğu sürece bize faydası olmayacaktır. Madenlerini işletmeyen insanların ruhsatları iptal edilmeli, yapacak insanlara verilmeli. Madene teşvik olması için çırpınıyorum. Ülkemizi dünya ligine taşıyacaksak, zenginliği kullanmalıyız" dedi.

ORHANELİ-BURSA ARASI 20 DAKİKA OLACAK

Orhaneli’ne yapılacak olanyeni yolun 22 Mart’ta ihaleye verildiğini belirten İrfan Tatlıoğlu, kısa süre içerisinde çalışmaların başlayacağını söyledi. Yapılacak olan viyadük ve tünellerle birlikte Orhaneli-Bursa arasındaki mesafenin 20 dakikaya düşeceğini söyleyen Başkan Tatlıoğlu, “Önümüzdeki haftalarda askı süresinin bitmesiyle müteahhit işe başlayacak. Viyadükle birlikte bir de tünel yapılacak. 2 ya da 3 tünelle Erenler Mahallesi'ne geleceğiz. Orhaneli-Bursa arası keyifli bir yolculukla 20 dakika olacak" ifadelerini kullandı.

Turistin ömrü 2 gün

Madde madde devam ederek projelerini açıklayarak konuşmasına devam eden Tatlıoğlu, sıra turizme gelince, vermiş olduğu örneklerle Bursa’nın yaşamış olduğu hayal kırıklığını gözler önüne serdi. Bursa’ya gelen yerli veya yabancı turistin üçüncü gün gidecek bir yer bulamayacağını ifade eten Tatlıoğlu, “Ben turist olarak Bursa’ya gelsem Yeşil’i, Emir Sultan’ı gezdirdiğinizi düşünelim. 1 günde Bursa’nın her tarafını gezeriz. Kışın olursa 1 gün, yazın olursa yarım gün de Uludağ’da gezeriz. Yüzülecek sahilimiz her ne kadar az olsa dayarım gün de sahilleri gezdiğimizi düşünürsek üçüncü gün turisti gezdirebileceğiniz bir yer yok. Trilyonlarca yapılan yatırımların karşılığı turist değil güzelleşme. Daha güzel bir şehir olmak lazım tabi ki. Ama turizm konusuna da biraz daha önem vermek lazım” şeklinde konuştu.

Sadağı Kanyonu turizme kazandırılacak

Kırsal turizm anlamında Sadağı Kanyonu’nun önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatarak basın toplantısının ardından basın mensuplarını Sadağı Kanyonu’na götüren Tatlıoğlu, turizmle ilgili gelinen son aşama hakkında da bilgiler verdi. Dünyada benzerinin bulunmadığı güzelliklere sahip olan kanyonu turizme kazandırmak için çeşitli projeler ürettiklerini dile getiren Tatlıoğlu şunları söyledi: “Burası kırsal turizmin lokomotifi. Dünyanın 8. harikası. Doğal yapısı, güzelliği, bitki florası buraya has özelliklerle dünyada tek olduğunu düşünüyorum. Orman Bakanlığı’mız ve üniversitemizle beraber yürütmüş olduğumuz güzel projelerimiz var. Mağaramız var, sinek kayamız var. Doğa harikası yerleri göstermek için insanları buraya çekmeye çalışıyoruz. At arabalarıyla geziler düzenliyoruz. Çeşitli spor etkinlikleri düzenliyoruz. Futbolu, basketbolu, okçuluğu, kısacası spor, gezi ve çeşitli etkinlikleri buralarda düzenleyerek projemizin lokomotifini doğal güzelliklerimize ayırıyoruz. Bundan daha uzun kanyon var. Daha geniş kanyon da var. Ama yeşili, suyu ve güzellikleriyle bu kadar güzel bir kanyon yok. O yüzden burayı halkımıza, vatandaşımıza ve turizme açmak istiyoruz. Bu sebepten dolayı bu kanyon bizim için büyük bir önem arz ediyor.”