İzzet GÜNAY

Başköy’deki “Dede Helvası” geleneğinde helvalar şifa için yenildi Başköy’deki “Dede Helvası” geleneğinde helvalar şifa için yenildi

8 Ağustos’a kadar ziyarete açık kalacak sergi ‘filografi’den, günümüzün oyuncak bebek yapımına kadar Osmanlı el sanatlarının 20. Yüzyıl modernizasyonu harmanlanarak sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Hayalhanem Sanat&Tasarım Atölyesi El Sanatları Eğitmeni Ülker Tan, Balıbey Han’da ürettiği ipek koza çiçek yapımı, ahşap boyama, rölyef, deri tablo, davul derisi takı, boncuk takı, kitre bebek, oyuncak bebek yapımı v.b el emeği göz nuru el sanatları çalışmaları  Ördekli Kültür Merkezi’nde görücüye çıkarken Bursalı sanatseverlerden tam not aldı. 
SANAT VE SİYASET DÜNYASI
Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Bursa Spor  Yön. Krl. Üyesi Ahmet Eraslan,  Kestel MHP İlçe Başkanı Tarkan Toraman, Kestel AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Bayrak, Kestel AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hatice Türker ve Yönetimi, Kestel Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İl Kadın Kolları Bşk. Vekili Gül Başkan ve Yönetimi’nin açılış kurdelesini hep birlikte kestiği sergide konuşan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, “Maharetli kadınlarımızın el emeği, göz nurlarıyla uzun eğitim ve çalışmalar sonucu harika eserlerini sergiledikleri bir sanat gününde daha birlikteyiz. Osmanlı kültürü ve günümüz modern el sanatlarının bir harmanı olarak hazırlanan sergi için Ülker Tan Hanımı ve onun nezdinde burada bulunan tüm sanatçılarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
KÜLTÜR MİRASÇILARIYIZ
 Ülker Tan,  gazetemize yaptığı açıklamada;  “Bir ailenin ikinci çocuğuyum, 14 Eylül 1975 tarihinde doğdum. Daha gençlik yıllarım da tekvandoyla uğraşıyordum, Bursa’da birçok başarı elde ettim. 1996 yılında eşim Hüseyin Tan ile evlendim, 2 çocuk annesiyim, 11 yıldır el sanatlarıyla uğraşıyorum, 2015 yılında öğretmenlik okulunu bitirip öğretmen oldum. Öğrencilerimle birçok sergide bulundum ama bu benim ilk kişisel sergim olmasına rağmen çok güzel geri dönüşler aldım. Yaptığımız iş el emeği, göz nuru ve çok uzun uğraşlar isteyen sanatlar. Ayrıca unutulmaya yüz tutmuş Osmanlı Sanatlarını gelecek kuşaklara da aktarmak gibi bir misyonu üstlenmiş olmak bana onur veriyor. Bizler bir kültür elçisi ve mirasçıları görevlerini de yerine getiriyoruz. Umarım ilerleyen zamanlarda birçok sergi yapıp bir kadının sanatla hayatı nasıl güzelleştirebileceğini herkese gösterip Anadolu kadınlarına örnek olurum. Çünkü bizleri muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak olan tek çözüm sanattır ve bunu Atamızın ‘Yüksek uygarlığın merdiveni sanattır’ sözüyle de tamamlamak isterim. Tüm Bursa halkını ve sanat severlerimizi sergimizi ziyaret etmeye davet ediyorum” dedi.
HİNT ESİNTİLERİ
Gelen buket ve çelenklerle adeta çiçek bahçesine dönen açılışta Ebru Sanat Evi Sahibi Kıymet Korkmaz da davetlilerin ellerine Hint kınası figürleri yaparak renk kattı. Sergide katılımcılara kuru pasta ve içecek ikramlarında bulunuldu.