Bursaspor Yönetimi tüzük değişikliği çalışmaları yaparken kentin spor dinamiklerini dikkate alıyor mu bilmiyorum ama görünen o ki tribünlerin yeni nesil taraftar yetiştirme çabaları meyvelerini çoktan vermiş ve emin adımlarla hedefe yürüyorlar.

Nasıl mı?

1963 Taraftar Derneğinin bir anlamda büyük Bursaspor’un taraftar altyapısı için oluşturduğu Liseli Timsahlar (Lis-Tim) grubunun temsilcileri olarak Enes Sipahi, Berkay Büyükböke, Emirhan Acar ziyaretime geldiler.

Üç genç tertemiz giyimleri, aydınlık yüzleri ve pırıl pırıl gözleri ile öğrenci olduklarını adeta haykırıyorlardı. Sordum. Üçünün de Teknik Lise öğrencisi olduklarını ve çiçeği burnundaki yarı yıl karnelerine teşekkür mektubu eklemiş olduklarını öğrendim ve çok mutlu oldum.

BEN DE LİSELİ TİMSAH OLDUM…

Sohbete başlamadan önce bana armağan olarak getirdikleri muhteşem Liseli Timsahlar atkısını verdiler ve boynuma taktıktan sonra ‘Ağabey artık sen de bizim üyemizsin ve sana sesimiz olma görevi veriyoruz’ dediler. Ben de bu görevi gururla kabul ettim. Adına aşk dediğimiz bu tatlı eziyetin dertleri ve sıkıntıları kadar sevdasının ve onurunun büyüklüğünü bildiğimiz konusunda anlaştık.

Liseli Timsah profili nedir?

Özgüvenleri yüksek bu genç adamların kurduğu iki cümle beni sonsuza kadar onların yanında olmam için yeterliydi. Birincisi Tribün Ağabeylerine olan saygı sevgilerini her fırsatta dile getirmeleri, ikincisi ise küfür, alkol, sigara dahil olmak üzere bütün kötü alışkanlıklardan arınmış büyük bir grubu oluşturma hedefleri oldu.Bu arada hiçbir yabancı taraftar grubuna özenmeden, öykünmeden kendi karakterlerini oluşturma çabalarına Tribün ağabeylerinin verdiği desteğin altını özenle çizdiler.

Gençlik dayanışması budur

Proje bazlı neler düşündüklerini sorduğumda Enes Sipahi çok anlamlı bir proje teklifi önerdi. ‘Biz kendi aramızda kombine transferleri yaparak, imkânı olmayan arkadaşlarımızı tribünlere alıyoruz ama takdir edersiniz ki öğrenci bütçemizle yeterince kaynak yaratamıyoruz. Kimseden para pul talebimiz de yoktur. Bize grup olarak kombine desteği verecek kurum ve kişiler olursa çok mutlu oluruz’ dedi. Evet yeni sezonda Bursaspor’dan kombine alıp kulübe destek olmanın yanında bu güzel projeye hayat verecek hakiki Bursaspor sevdalılarını şimdiden aramaya başladım bile…

Berkay Büyükböke, hem borçtan şikayet edip hem de ara transfer yapmanın anlamsızlığının altını çizerek, gençlere yer vererek onların kazanılması halinde Bursaspor’un hem maddi hem manevi kazanç sağlayacağını söylerken, Porto örneğini vererek futbolcu satılması sorun değil, alt yapımızdan oyuncu fışkırıyor ama onlara şans vermezsek, önlerini tıkarsak kaynağı kuruturuz ve o yüzden transferde dikkat edilmesi gerektiği vurgusunu yaptı.Gerekirse feda desinler bilelim destekten vaz geçmeyiz ama Avrupa deyip takım kupada grupta takılırsa, sahada mücadele olmazsa inanılır olmaktan uzaklaşırlar ve tepki alırlar diye taşı gediğine koydu.

Emirhan Acar, bir Mert Örnek, bir Emre Taşdemir, bir Kubilay Kanatsızkuş hangi takımda var ağabey dedi ve onlar varken son deminde para için gelenlerle işimiz olmaz diye ilave etti. Bursaspor Yönetimlerinin kendileri için erken olsa da ağabeylerinin düşüncelerini almaları gerektiğini, her gidenin küserek değil alkışlarla uğurlanması gerektiğini gelenlerinde enkaz edebiyatı yapmamalarını istedi. Bunu için kulübün doğru yönetilmesinin şart olduğu görüşü ile noktayı koydu.

Annelere babalara sesleniş…

Üçünün birden ortak bir dileği oldu.Kötü örneklere bakılarak, çocuklarının Liseli Timsahlara üye olmasını istemeyen veliler var. Aslında endişelerinde haklılık payı var ama biz holigan değil bu kentin ve Bursaspor’un geleceğine sahip çıkacak bilinçte yetiştiriliyoruz. Bizim şiddet, küfür ve kötü bağışıklıklarla işimiz yoktur ve yasaktır. Ailelerin şüpheleri varsa gelsinler ve bizi tanısınlar. Eminiz ki çocuklarını Bursa ve Bursaspor bilinci ile yetiştirmek için katılmaya teşvik edeceklerdir dediler.

BİLGİ BİLGİYİ YENER!

Bu genç adamları hayranlıkla dinledim. ‘Bana bilgi bilgiyi yener‘diyerek bir şey öğreten bu genç adamlara dikkat edin. Hem de goygoycu spor programlarında dinlediğimiz söylemlerinin aksine hepsi olgun, gerçekçi ve içi dolu şeyler söylediler. Ben de çiçeği burnunda bir Liseli Timsah olarak yönetimlere ve velilere onların sesine kulak verin pişman olmazsınız diyorum.

Not: Bu yazı konuşmalar Adanaspor maçından saatler önce yapılmış, bu karşılaşmadan da hezimetle çıkacağımız hiç birimizin de aklına gelmemiştir)