Fatih AKKUŞ

Pazar günü evinde Galatasaray’ı konuk edecek olan Bursaspor hazırlıklarını hız kesmeden sürdürüyor. Yeşil Beyazlı takımın tecrübeli çalıştırıcısı Samet Aybaba dünkü idmandan önce takımın son durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Stada 40 bin taraftar beklediğini kaydederek konuşmasına başlayan Aybaba, “Sivasspor maçını kazandıran taraftar oldu. Ondan önceki maçta sıkıntı yaşamamıza neden olan yine taraftardı. Demek ki iyi yapılınca her şey doğru gidiyor ve takımın özgüveni artıyor. Kötü gidince de olmuyor, takım zaten bunu kaldıracak güçte değil” ifadelerini kullandı.

3 PUAN BİZİM OLMALI

“En büyük özelliğimiz takım coşkusu. Böyle kaliteli oyuncuların olduğu bir takıma temas etmeniz lazım” diyen Aybaba, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Pozisyonlarda girerken oyunun şeklini değiştiremiyoruz. Çok pozisyona giriyoruz, atabilsek ondan sonraki planda o coşkuyu daha da artırabileceğiz. İnşallah bu müsabakada o şans faktörü bizden yana olur. Galatasaray karşısında 3 puan almak istiyoruz.”

FİKSTÜR RAHATLAYACAK

Ligde her an her şeyin olabileceğini kaydeden Aybaba, “Her takım her şeyi yapabilir bu ligde. Biz şu iki maçta bayağı çıkış yaptık diye düşünmekteyim, Ankaragücü maçını kazansaydık puan anlamında da biraz daha rahatlamış olacaktık. Biz Galatasaray maçından sonra kolay bir fikstüre giriyoruz, maçlarımız kolaylaşıyor. Rakiplerin maçları ise zorlaşıyor. Bizim için puan puandır, içerideki maçları kazanmamız lazım. Her takım ummadığınız yerde ligi bitirebilir” dedi.

BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLAMAK İÇİN

Uludağ Kadın Basketbollun sponsoru Doruk oldu Uludağ Kadın Basketbollun sponsoru Doruk oldu

Kadroda oyuncularla ilgili birkaç mevkide değişiklik yapacağını belirten Aybaba, en iyisini yapmaya çalıştıklarının altını çizerek, “Oyuncularımızın hazır olanını oynatmaya çalışıyoruz. Bu kadronun içerisindeki oyunculara adil ve adaletli davranmazsanız o zaman takım bütünlüğüne bu zarar verir, o bütünlüğü sağlayamazsınız. Takım bütünlüğümüz iyi, sahaya da yansıyor. Bizim üzüntümüz niye daha önce bu işleri halledemedik, bir takım maçlarda VAR’a ve şanssızlığa takıldık, penaltıları kaçırdık. Biz hala oradayız, keşke onları aşabilseydik şu anda biz daha genç oyunculara öncelik tanıyan, altyapının gücünü ortaya çıkarmaya çalışan bir takım planlaması düşünmüştük. Onu uyguluyorduk, biraz gecikti tabi” şeklinde konuştu.