Mine Cansu MAZI-İzzet GÜNAY

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

Bursa SMMMO seçimlerinde son viraja girildi. Muhasebeciler 6 Nisan 2019 Cumartesi günü BAOB Yerleşkesi’nde yapılacak olan ön seçime hazırlanıyor. Çağdaş Grup Başkan Aday Adayı Raşit Gürbüz, gazetemize yaptığı açıklamada, “Bizler gücümüzü bu mesleğin vakur duruşundan aldık. Paylaşımcılık, alçak gönüllülük ve emek üzerine temeller kurduk. Kavgadan yana değil, sevgiden yana durduk. Ne mutlu bize ki, çağdaş ve Atatürkçü değerleri geleceğe taşıma görevine talibiz. Desteğinizi bekleriz” değerlendirmesinde bulundu.

ÖNCELİK İLÇELER 

Bursa SMMMO Çağdaş Grup Başkan Aday Adayı Raşit Gürbüz gazetemize açıklamada bulunarak kendisini ve Çağdaş Grubu anlattı. “Zekâ önemli ama emek başka… Değişim önemli ama paylaşım başka. Tek başına çok güçlü olabilirsin ama dostluk başka. Farkındayız, hazırız…” diyen Gürbüz’ün oda bünyesinde ‘uzman bir komite’ oluşturup, yeni çıkan düzenlemeleri en geç bir hafta içinde değerlendirerek hap bilgi şeklinde meslektaşlarına iletmek gibi pratik projeleri var. Yine mali müşavir ve muhasebecilerin başına gelebilecek sorunların çözümü için bir ‘hukuk birimi’ kurmak hedefleri arasında. Ayrıca yenilenerek geliyor Gürbüz. Örneğin ilçeleri de çok önemsiyor. Yönetim kurulu toplantılarını oralarda yapmak, ilçelerde çeşitli eğitim programları düzenlemek gibi projeler ile çok yönlü projeleri var.

MESLEK GELİŞİMİNE DEĞER KATTIK

Gürbüz sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikle bizlere sunduğunuz bu imkân ve ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum; sizler aracılığı ile yaklaşan seçimlerimiz öncesinde meslektaşlarıma söyleyeceklerim var elbette. Sevgili Bursa Çağdaş Muhasebeciler Grubu Üyeleri, yaşamımızın en önemli evresi olan meslek seçiminde muhasebe mesleğini seçen bizler mesleki faaliyetlerimizde mesleki bilgi, yeterlilik, dürüstlük, etik davranış, sosyal paylaşımcılık, hukuka bağlılık ve yönetsel tecrübemiz ile mesleğimizin gelişimine bu güne kadar birçok değer kattık. Kurul adaylarımız çağdaş, tecrübeli ve dinamik yapısıyla grubumuzun başarılı, istikrarlı yönetimine güçlü ve büyük aile yapısına katkı koymak, hizmet etmek, heyecan ve azmiyle sizlerin huzurundadır. Mesleğin değişim ve gelişiminde güçlü ve kararlı duruşumuzun devamlılığının birbirimiz ile sıkı bağlılığımız sayesinde sürdürülebileceğinin bilincindeyiz.”

MUHASEBECİLERİN KADERİNİ KARARLILIKLARI KURTARACAK

Gürbüz, “Sizlerden devamlı değiştirilen karmaşık mevzuat düzenlerinin kolay anlaşılabilir bir halde sizlere ulaştırılabilmesi için, yasal ikincil düzenlemeleri (sirküler, özelge vb.) sistematik olarak sizlerin kullanımına sunulabilmek için, meslektaşlarımızın yaşadığı hukuki sorunların çözümünde hukuki danışmanlık desteği için bağımlı meslektaşlarımızın özlük haklarının korunması, büyütülmesi, iyileştirilmesine dair odamızın kurumsal gücünden gelen destek hakkı için, beyan ve bildirim süreleri uzatmalar ile sürekli değiştirilen yükümlülüklerin sağlıklı ve tereddütsüz yerine getirilmesinde kılavuz olacak mali takvimi sizlerin hizmetinize sunulması için, ilçelerimizde faaliyet gösteren meslektaşlarımızın ihtiyaç ve sorunlarının tespit ve çözümünde hızlı ve etkin çözümlerin icrası için, mesleki sorunların çözümünde yıllarca biriktirdiğimiz tecrübelerimizi sizlerin hizmetine sunmak ve paylaşabilmek için sizlerden destek ve yetki istiyorum. Mesleki birikimimiz, tecrübemiz, azim ve kararlılığımız, sorunları katılımcı, demokratik anlayışla çözmeye hazırız. Grubumuzun 6 Nisan 2019 Cumartesi günü gerçekleştireceği ön seçime katılmanızı ve desteğinizi bekliyorum. En güzel günleri birlikte paylaşmamız dileğiyle, hepinize en samimi duygularımla, sevgilerimi sunuyorum. Muhasebecilerin kaderini yine muhasebecilerin azmi ve kararlılığı kurtaracaktır. Değerlerimiz ki biz bunlara inanıyoruz. Dinamizm, dürüstlük, sürekli eğitim, paylaşımcılık, sürdürülebilirlik, kurumsallığa olan bağlılık, emek; inanıyoruz, başaracağız. İlkelerimiz; mesleğimizin hak ve yetkilerinden ödün vermemek. Toplumsal sorumluluğu öncelik almak, mesleki farkındalığı arttırmak, haksız rekabetle etkin mücadele etmektir” dedi.

Raşit Gürbüz kimdir?

Raşit Gürbüz; 1965 yılında Kırklareli’nde doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini aynı ilde, lise öğrenimini ise Edirne Lisesi’nde parasız yatılı olarak tamamladı. 1985 yılında  Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni kazanarak Kamu Yönetimi Bölümü’nde eğitimine başladı. 1989’da mezuniyetinden sonra memuriyet sınavını kazanarak Osmangazi Vergi Dairesi’nde Tahakkuk Memuru olarak çalıştı. 2,5 yıllık memuriyet hayatından sonra istifa ederek serbest muhasebeciliğe başladı. O günden bugüne de serbest çalışmaktadır. Raşit Gürbüz 1994-1998 döneminde BSMMMO Denetim Komisyonu Üyeliği, 1998-2000 döneminde Denetim Komisyonu Başkanlığı yaptı. 2 yıl Bursa Defterdarlığı 2 no’lu Takdir Komisyonu Üyeliği’nde bulundu. Bursa Mali Müşavirler Odası Disiplin Kurulu’na seçilerek 2 yıl süreyle kurulda sekreterlik görevini sürdürdü. 2002-2004 döneminde oda yönetim kuruluna seçilerek Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2004 yılında seçildiği Yönetim Kurulu’nda Oda Sekreterliği ve Saymanlığı görevlerini birlikte yürüttü. Gürbüz, evli ve 2 çocuk babası.