Röportajımıza başlamadan evvel öncelikle Ercan Bey sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Ercan Çalışkan, 1973 yılında Sırameşeler’de doğdum. Doğma büyüme buralıyım. 6 çocuk babasıyım. 25 senelik Ticaret Sanayi Odası Üyesi  ve yine 25 senedir Bursaspor Kongre üyesiyim. Mahallemizde tüpçülük ile başlayan fırıncılık ile devam eden bir geçmişim bulunmakta. Mahallemiz için yapılan her türlü dernek ve vakıflar ile alakalı hizmetlerden hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan bir kardeşinizim. Aynı zamanda da 15 adet derneğin ve vakfın kurucu üyeliği ile beraber yönetim kurullarında görev almışımdır. Mahallesini seven, halkıyla iç içe olan, sakinlerle beraber her türlü fedakarlıktan kaçınmayan bir kardeşinizim.

Peki Ercan Bey , sizi mahallenizde muhtar adaylığına iten sebepler neler ?

 46 yaşındayım,  46 senedir Bursa’dayım. Doğduğum mahallemde 25 senedir hiçbir faaliyetin yapılmadığını mahallemizin Bursa'nın ilk  üç mahallesinden biri olmasına rağmen hiçbir hizmetten hiçbir pay alamayan mahallem devamlı  geri bırakılan bir mahalle olduğu için, yaptığım esnaflıkta da fırını 10 yıllık kiraya verdiğim için, kendimde boş zamanım çok olduğu için mahallemize hizmet maksadıyla muhtar adayı olmaya karar verdim.

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

Peki Ercan Bey , görevi almanız durumunda 1 Nisan’dan itibaren hangi projeleri hayata geçirmek için girişimlerde bulunacaksınız?

Sırameşeler’de benim bütün enerjimi harcayacağım en büyük proje ulaşım  projesidir. Beşyol’dan devam edip gelen, Süleyman Çelebi Bulvarı’nın mahallemize giriş yaptıktan sonra  Acemler Köprüsü’ne bağlantısını sağlayıp, ikinci en önemli olan Sırameşeler Ali Bey Çiftliği’nde kalan son çıkış dediğimiz bölgeden bir menfezle  Kükürtlü’ye bağlanmasını sağlayıp ve yine aynı şekilde de Alemdar bölgesinden de ‘Sıcaksu’ dediğimiz bölgedeki benzinliğin oradan da bir bağlantı sağlayıp bu Süleyman Çelebi Bulvar’ı dediğimiz caddeye bağlantılarını sağlamayı hedefliyoruz. Aynı zamanda bu projemiz ile beraber Bursa'daki ana arter dediğimiz İzmir Yolu Caddesi'nin trafiğinin rahatlamasını da sağlamış olacağız. Bütün enerjimizle  bu proje üzerine odaklanacağız. Böylelikle şöyle bir durum ortaya çıkacak .Sırameşeler ve Alemdar mahallelerinde yaşayanlar Dağ yoluna, Dikkaldırım’a ,Eski SSK Hastanesi'ne, Çekirge’ye gitmek istediklerinde  hiçbir ana arter trafiğini kullanmadan bu yapılacak olan yoldan direkt geçişlerini sağlamış  olacaklar.

Şu an Sırameşeler Mahallesi'nde 4 tane çocuk ve dinlenme parkımız bulunmakta. Yalnız bu 4 parkımızdan ikisinde  canımızdan çok sevdiğimiz  çocuklarımız içinde  “trafo” olan  parklarda  oynamak  zorunda kalıyorlar . Bu da benim çok dikkatimi çeken en önemli konulardan biri. Mahallemizde derhal 1-2 bölgede güvenli parkların yapılmasını sağlayacağız. Aynı zamanda bu parklarımızı güvenlik kameraları ile donatmak istiyoruz.

Üçüncü en büyük projelerimizden biri muhtarlığımızda bir internet sitesi kuracağız ve vatandaşlarımızın, sakinlerimizin hiç  muhtarlığa gelmeden de şikayetlerini bildirebilecekleri bir sistem oluşturacağız, aynı zamanda şikayetlerine  internet üzerinden  bu sistemle  cevap verilecektir.

BOŞ ATIL ALANLAR DEĞERLENDİRİLECEK

Mahallemizde, diğer bir sıkıntı mahallemizde insanların aileleriyle birlikte yürüyeceği bir yürüyüş parkurumuzun olmaması.  Mahallemizi çok eski tanıyanlar bilir. Bursa'da ilk kurulan özel okul İhsan Çizakça Lisesi'nin yeri bizim mahallemizin içinde. Şu an İhsan Çizakça Lisesi'nin kurulmuş  olduğu yer boş, atıl durumda.  Belediye Başkanı  veya  Başkan Yardımcıları ile  İhsan Çizakça ailesinin şu anki varisleri olan iki tane evlatları ile gidip görüşüp, buraya kendi isimlerinin verilmesi şartıyla hibe durumu dahi olabilir buraya bir yürüyüş parkuru ortasına da insanların jimnastik hareketlerini yapabilecekleri aletleri koyarsak, annelerimizin, yengelerimizin ve çocuklarımızın, gençlerimizin  orada rahat güzel bir vakit geçireceğine inanıyorum.

Belediyelerle yapmış olduğumuz  görüşmelerde Büyükşehir Belediyesi'ne  yeni geçen 6 dönüm üzeri bir yer tespiti yaptık, mahalle sınırlarımız içerisinde.  İmar Başkanıyla  bu konuyla alakalı görüşmeler yapıldı şu an Sırameşeler Alemdar Mahallesi'nde yaşayan 80 bin insanın bir spor kompleksi yok. Gençlik Merkezi yok. Bununla alakalı ön çalışmaları yapıp çok hızlı bir şekilde bunu hayata geçirmeyi istiyoruz. Burası çok amaçlı bir kompleks olacak yüzme havuzlarının, gençlerin ve çocukların başta bireysel sporlar  olmak üzere diğer bütün sporları yapabilecekleri bir tesis  tasarlıyoruz. Ayrıca içerisinde gençlerin oturup kalkacakları, hava alacakları, nefes alacakları bölgelerinde yapılmasını sağlayacağız. Bunlar olmazsa olmazlarımızdır.

GÜVENLİK SIKINTISI HAD SAFHADA

Bir de bizim mahallemizin en önemli konusu; ben bu mahallede doğup büyüdüğüm için şu an bizim mahallemizde güvenlikle alakalı sıkıntılarımız var. Güvenlik derken şu manada güvenlik , mahallemizde elinde köpeklerle gezen, mahallemizde olur olmaz köşelerde olur olmaz metruk binaların içinde insanlar bulunuyor. Ziya Gökalp İlkokulu'na gelen giden anneler kardeşler bu konuda çok muzdarip. Bu konuyla ilgili Emniyet Müdürümüz Osman Ak  ile görüşmeler gerçekleştirdik.

Mahallemizde güvenlik açısından bizzat benim de katılımımla mahallemizde verilen ve gelecek olan bekçilerle beraber koordineli bir şekilde bir çalışma sağlayıp mahallenin güvenliğini tamamen sağlamak istiyoruz.  Bunun için de belirli noktalara belirli köşelere “Mobese” Güvenlik kameralarının konulması lazım gelir diye düşünüyorum.

Belediye ile koordineli bir şekilde el sanatları ile alakalı bayanlara ve gençlere yönelik BUSMEK kursları gibi mahallemizde kurs açmak istiyoruz.  Mahallemizde evinde oturan benim ablalarım,  kardeşlerim  o kurstan hem  faydalanıp , hem kendi hem de aile   bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı olacağız  belediyelerimizle  birlikte.

KAPALI PAZAR GEREKLİ

Mahallemizde kaynaşmayı arttırmak açısından her sene Ramazan ayında iftar yemeği verip aynı zamanda sosyal faaliyetler yapmak istiyoruz. Pazar alanımızın üstünü  kapatmayı planlıyoruz. Bunu  yaptırdıktan sonra da pazarın sol tarafındaki alanda ücretsiz bir otopark  açmak  istiyoruz. Projelerimiz  arasında bunlar da mevcut.

Ayrıca senede bir piknik planlıyoruz. Ücretsiz otobüsler ile beraber ücretsiz piknik alanında dağıtacağımız kavurma, pilav ve ayranla beraber isteyenler arabası ile aracı olmayanların  otobüslerle  gelebilecekleri yöresel sanatçıların, yöresel Karagöz-Hacivat oyunları da planlıyoruz. Böylelikle mahallemizdeki kaynaşmayı arttırmayı hedefliyoruz.

Sonrasında Paşa Çiftliği İstasyonu’ndan mahallemize ulaşımı sağlayan geçiş yolu  maalesef çok  sıkıntılı,  azıcık yağmur yağması durumunda bile çamur oluyor. O geçiş yolunun düzeltilmesi ile ilgili çalışmalar yapacağız.

Mahallemizde maalesef herhangi bir ATM yok. Mahallemizdeki yaşlı insanlar buradan kalkıp Soğanlı’ya 4 kilometre yol gidip maaşlarını alabiliyorlar. İnsanlarımız  çok muzdarip olduklarını bildirdiler.  Bunu da projelerimize  ekledik.  İnşallah başaracağız.  Şu anda ben 1-2 banka yöneticisi ile görüşme halindeyim  ve görev almamız durumunda inşallah  hayata geçireceğiz. Bir diğer  projemiz ise mahallemize  güzel bir noktada meydan kazandırmak istiyoruz. Bu meydanda banka ATM'lerinin de  toplanmasını  sağlayacağız. Oranın ayrıca tam güvenlikli donanımlı olarak korunması için de kamera sistemleri ile donatılmasını sağlamaya çalışacağız, girişimlerde bulunacağız.

 Muhtarlık olarak şöyle bir hizmetimiz olacak;  Ben aktif sosyal bir insanım ben muhtarlığı  sabah  açıp akşama kadar oturacak  insan değilim. Öğle yaparsam zaten verdiğim sözleri tutamam. Üniversite mezunu  olan benim büyük kızım, muhtarlıkta duracak insanların her türlü ihtiyaçlarını orada sadece 1 TL karşılığında (O da sadece A 4 Kağıdı ve kartuş parası)  hizmet verecek. Ben bu anlattığım projeler için her gün Belediye, Valilik, Emniyet vesaire  diğer bütün yetkili mercilere ziyaretler gerçekleştireceğim.
 

Peki Ercan Bey  , mahalle halkının adaylığınıza   bakışı nasıl?  Sizi destekliyorlar mı?

"Burada doğup büyüdüğüm için mahallemizdeki insanların çoğu beni tanıyor. Mahallemizde bulunan tek ekmek fırınını 25 yıl işleten esnaf  olduğum için artık insanlarla içli dışlı büyükleri abim, küçükleri kardeşim olarak görüyorum. Aile bazında da herkes tanıdığı için bir sıkıntı görmüyorum. Herkesin bütün vatandaşlarımızın destekleri çok güzel tabii bu projelerimizi kapı kapı  gezerek anlatacağım. Halkımızın beklentisi bu konuda çok yüksek. Sonuçta muhtarlık ağır bir yük. Bu yükü taşımam için mahalle sakinlerimizin  dualarını üzerimden eksik etmemeleri için onlardan öncelikle  dualarını sonra oylarını bekliyorum."