Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi
Özkan YILDIRIM
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, CHP Niğde Milletvekili  Fethi Gürer, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Niğde Altunhisar Keçikalesi Kasabası Belediye Başkanı Lütfi Öztürk, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkan Yardımcısı Beşir Deniz, yine Milliyetçi Hareket Partisi İl Komisyon Başkan Yardımcısı Veysel Cermi, Milliyetçi Hareket Partisi Yıldırım İlçe Başkan Yardımcısı Ramazan Demir, Geri Dönüşümcüler Oda Başkanı Kerim Özcan, Yıldırım Vatan Mahallesi Muhtarı Adnan Demir, Bursa Niğdeliler Dernek Başkanı Necip Baş, Bilder Dernek Başkanı Mustafa Coşkun’la birlikte  daha birçok STK başkanı ve dernek yöneticisinin yanı sıra yoğun halk katılımı neticesinde açılış toplu kurdela kesimiyle gerçekleştirildi.                                                              
 
•    Açılış öncesinde bir araya gezerek görüşme fırsatı yakaladığımız  dernek yöneticilerinden öncelikle Sayın Başkan Yardımcım Şamma Emire Bey sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında Niğde Keçikaleliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini kurarak neleri amaçladınız  bizimle paylaşır mısınız?
 
HERŞEY İNSANIMIZ İÇİN...
Bizlere böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için öncelikle sizlere teşekkür etmek isterim. Ben Şamma Emire, 1960 yılında,  Niğde- Keçikalesi kasabasında doğdum. Bursa'da ikamet etmekteyim, Bursa'da çalışıyoruz ,ticaretle uğraşıyoruz. Keçikalesi kasabasına özgü bir dernek kurduk, inşallah herkese hayırlı olur. Evliyim 6 çocuk babasıyım beşi  evli ,biri bekar. Çocuklarımın dördü kız , ikisi erkek. Ayrıca 19 torunum da var. Allah hepsine uzun ömürler versin. 1985'ten beri Bursa'dayım derneğimizi kurmamızın  amacı öncelikle Bursa'da Keçikalesi kasabamızdan 7-8 bin civarı insanımız  var, kötü zamanlarımızda bir araya gelmek dayanışma ruhumuzu ortaya çıkartmak maksadıyla bu derneğimizi kuruyoruz, ismi üzerinde zaten Sosyal Yardımlaşma Derneği olacak inşallah başarılı bir şekilde devam eder, örnek bir dernek olmasını amaçlıyoruz.
 
• Derneğinizin gelecekteki hedefleri neler?
 
KENDİ YERİMİZİ İNŞA ETMEK İSTİYORUZ..
Elbette dernek olarak gelecekle ilgili planlarımız var, Allah nasip ederse inşallah kasabamız için ,derneğimiz için düzgün bir yer almak kendi yerimizi kendimiz inşa etmek istiyoruz. Düğün Salonu gibi derneğimize katkı sağlayacak gelir sağlayacak iş yerleri açma planlarımız var tabii böyle olması durumunda derneğimizin amaçları ve hedefleri doğrultusunda çok daha kolay  adımlar atacağımız da  muhakkaktır.
 
•      Sayın Başkanım Mehmet Bey , sizi de  kısaca tanıyabilir miyiz acaba,  sonrasında Derneğimizin amaçları ile ilgili bize bilgi verirseniz sevinirim?
Ben Mehmet Eraslan, 1982 Niğde Keçikalesi Kasabası doğumluyum.  Evliyim 5 çocuk babasıyım. Aynı zamanda Keçikalesi Belediye Başkan Yardımcısıyım. 1992 yılında Bursa'ya geldik. Bizim hemşerilerimizin yüzde doksanı yani büyük bir bölümü geri dönüşümcü, hurdacılıkla geçimini sağlamaktadırlar. Doğduğumuz kent  Niğde iken,  doyduğumuz kentte Bursa oldu. Değişik sivil toplum örgütlerinde, siyasi partilerde görev aldım. Hala da  almaktayım. Derneğimizin Şamma  abimin başkanımın da söylediği gibi Bursa'da  7-8 bin civarı nüfusumuz var, ama insanlarımız  arasında bir kopukluk var. Yardımlaşma, dayanışma konusunda biraz eksiğimiz olduğunu düşünerek, bunu nasıl tamamlayabiliriz,  hemşerilerimize nasıl yardımcı olabiliriz diye düşünürken böyle bir dernek kurmaya karar verdik ve büyük zorluklarla bu adımı attık. Sağ olsun yönetimdeki arkadaşlarımız olsun, hemşerilerimiz olsun onların da desteği ile bunlar oldu. Bugün de açılışımızı yapıyoruz. Derneğimizin amacına gelecek olursam, şehirde yaşıyoruz,  memleketimizin örf ve  adetlerini  yaşatarak  ve  mümkün olduğu kadar gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Bir diğer neden de düğünlerimiz oluyor düğünler gibi insanlarımızın mutluluğunu paylaşacağımız durumlarda birbirimizden  haberimiz olmuyor. Diğer yandan cenaze gibi hemşerilerimizin üzüntüsünü paylaşacağımız durumlarda yine haberimiz  olmayabiliyor. Bu gibi durumlarda üzüntülerini paylaşmak böylelikle  acıları azaltmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız. Ayrıca ihtiyaç sahiplerine de yardım ederek imdadına koşmayı amaçlamaktayız, hemşerilerimizin birlik ve beraberliğini sağlamak için böyle bir dernek kurduk, hepimize hayırlı olsun ,herkese hayırlı olsun, Niğdelilere hayırlı olsun, Keçikalelilere hayırlı olsun. Demek istiyorum.
 
DAYANIŞMA RUHU CANLI TUTULACAK..
Milliyetçi Hareket Partisi Yıldırım İlçe Başkan Yardımcısı Ramazan Demir ile açılış öncesi yapmış olduğumuz  mülakatta şunları söyledi: ”Açılışımıza öncelikle hoşgeldiniz  demek  istiyorum. Keçikaleliler  Derneği'mizin açılışında başkanımız Mehmet Eraslan Bey ve Şamma Beyi  tebrik ediyorum.  Ben 2002 yılından beri Bursa'dayım. Bursa'da ikamet ediyorum. 2002 yılından bu yana Keçikalelilerle ilgili Bursa'da herhangi bir dernek yoktu, Kıymetli Şamma Emire başkanımın dernek kuruluşunda çok büyük katkısı oldu, bu derneğin kuruluşunda büyük pay Şamma beyindir. Buradaki hedef bu 7-8 bin kişiyi bir araya toparlayıp birlik ve beraberlik içerisinde aynı çatı altında  cenazelerinde, hastaları olduğunda, iyi günlerinde, kötü günlerinde  birlik beraberlik içerisinde, dayanışma ruhunu esas alıcı şekilde canlı tutup, sosyal dayanışma ve insani ilişkiler bakımından da örnek çalışmalara imza atacağına inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum, hayırlara vesile olsun diyorum.
 
• Sayın Başkan Yardımcım Şamma Emire Bey bizlere  yönetim kurulunuzdaki arkadaşlarınızı tanıtır mısınız?
Elbette  yönetim kurulumuz, Başkan Mehmet Eraslan, Başkan Yardımcısı Şamma Emire , sonrasında Doğan Arı ,Kasım Eraslan, Yaşar Öztürk  ve Murat Göktürk'ten ibarettir.
 
•    Dernek açılışı dolayısıyla Niğde'den Bursa’ya  gelenKeçikalesi Kasabasının MHP’li Belediye Başkanı Lütfi Öztürk ise günün önemine binaen  şunları söyledi;
 
ONUR DUYDUM, GURUR DUYDUM
Ben, Niğde-Altunhisar Keçikalesi Belediye Başkanı Lütfi Öztürk, öncelikle bu Derneğin kuruluşunda emeği geçen başkanından üyelerine kadar herkese teşekkür etmek istiyorum. Derneğin açılmasından onur ve gurur duyuyorum. Biz gurbetçi arkadaşlarımızı buralara ziyaret etmeye gelince herkesi tek tek dolaşmaktansa derneğimizde toplanırız kasabamızın  sorunları hakkında görüşürüz, fikir alışverişinde bulunuruz artı burada hastamız, cenazemiz olduğunda derneğimiz ile iletişim halinde oluruz hakikatten gurbette  bu tür çalışmalar, dayanışma ruhu  çok önemlidir.  Derneğin  açılışında  emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.  Sizlere de derneğimizin  açılışını gazetenizde yayınlayacağınız için teşekkür etmek istiyorum.
 
•    Sayın başkanım bize Keçikalesi hakkında bilgi verir misiniz? Kısa da olsa biraz tanıtır mısınız?
---Keçikalesi’nin kuruluşu  yaklaşık üç asra dayanmaktadır. Kıraç bir memlekettir, dağlıktır sulama  maalesef yok, bu tür eksiklikler olduğu için yüzde altmış göç verdik genelde buradaki yaşayan hemşerilerimiz geri dönüşümle uğraşıyor. Kasabamız da kalanlar genelde hayvancılıkla geçimini sağlıyorlar, beldemizin kasabamızın nüfusu 2 binin üzerinde 2019’da gelenlerle sorarsanız 3.279, ama yerleşik nüfusu 2 binin üzerinde olduğunu söyleyebilirim.
 
• Sayın başkanım Bursa'da derneğinizin açılmasını nasıl karşıladınız? 
 
ŞAMMA EMİRE BEY GİBİLER ARTMALI..
Elbette  Keçikaleliler Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin Bursa'da kurulacak olmasını duyduğumda hakikaten göğsüm kabardı, onur duydum gurur duydum. Başkan Mehmet Eraslan olsun, Başkan Yardımcısı Şamma  Emire ağabeyimiz  olsun derneğin kurulması ile ilgili çok emekleri oldu.  Ayrıca burada konu açılmışken, Şamma Emire ağabeyimizin  Kasabamızda yapmış olduğu eserleri unutamayız. 2007-2008 yıllarında, o tarihlerde yine ben belediye başkanıydım o sırada kasabamızda kendi imkanları ile Kur'an Kursu yaptırdı lojmanına kadar arsası ile beraber kardeşleri ile babasından kalan arsayı  hibe ederek, Kur'an Kursu yaptırarak tam teşekküllü olarak beldemize kazandırdı. Şamma  ağabeyimizin gayretleri çalışmaları hem Keçikalesi'nde hem de burada devam ediyor. Ona buradan tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. İnşallah ilerleyen süreçte Şamma Ağabeyimiz gibi insanlar artar, Şamma Beylerin   artması demek yurdumuzdaki, vatanımızdaki   güzelliklerin kat ve kat artması demektir. Keşke 1 değil ,3  değil, 5 tane, 10 tane, 100 tane Şamma Ağabeyimiz gibi geniş yürekli insanlar olsun.  Tekrardan kendisine teşekkür etmek istiyorum. Herkese saygılarımı sunuyorum, derneğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.