Fatih AKKUŞ

Bir dönemin efsane altyapı kadrosunda adından söz ettiren ve Türkiye’nin en genç golcüsü unvanına sahip olan Enes Ünal bu performansından sonra İngiltere’nin yolunu tutmuştu. Şimdilerde ise Bursa ve Bursaspor’u en iyi şekilde temsil eden Enes Ünal’ın tek başarısı bu değil. Altyapı oyuncularına da örnek olan Enes bu anlamda da eski kulübüne hizmet etmeye devam ediyor. Son zamanların parlayan yıldızı Ali Akman da “Enes Ünal gibi olmak istiyorum” diyerek hedeflerini yüksek tuttuğunu belirtti.

VAKIFKÖY’ÜN YERİ BENDE BAŞKA

Özel bir medya kurumuna açıklamalarda bulunan Ali Akman, “Vakıfköy benim için çok güzel şeyler ifade ediyor. Futbola Vakıfköy’de başladım. Sonra kendimi geliştirdim ve A takıma çıktım. Şimdi benden sonra altyapıdaki arkadaşlarım da kendilerini geliştirmeye çalışıyor ve A takıma yükselmek adına çok çalışıyor. Umarım hem ben hem de diğer arkadaşlarım hedeflerimizde başarılı oluruz” değerlendirmesini yaptı.

BÜYÜKLERİM DESTEK OLUYOR

Sakho ve Umut Nayir’in sürekli kendisine destek olduğunu söyleyen Akman, “Sakho ve Umut Nayir benim pozisyonumda oynayan ağabeylerim. İkisinin de farklı özellikleri var. Sakho’nun sakatlığı geçmek üzere. Umut ağabey çok iyi bir futbolcu. Attığı güzel gollerle de kendi kalitesini gösterdi. Umut ağabey kesinlikle daha iyi işler yapacaktır. Sakho ağabey de çok iyi bir futbolcu. Antrenmanlardan sonra benimle konuşuyor. Neleri yapıp yapmamam konusunda uyarılarda bulunuyor. Sakho bana çok destek oluyor” ifadelerini kullandı.

GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ

Hayalini de açıklayan Ali Akman, “Her hafta oyuna girmek için hazırlanıyorum. Tabi ki bu işler kısmet. Oyuna girdiğimde zamanı en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Hedeflerim çok büyük. Önceliğim Bursaspor A takımı ile güzel işlere imza atmak ve kalitemi katlayacak bir oyun sergilemek. Bursaspor’dan sonra kesinlikle Avrupa’ya açılmak istiyorum. Enes Ünal gibi ben de Bursaspor’dan Avrupa’ya giden bir oyuncu olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Olursa  en iyisi  olsun

 

 Son zamanlarda ortaya atılan iddialara her defasında üstü kapalı cevap veren tecrübeli teknik adam Samet Aybaba son günlerde Konyasporlu Fofana ile anlaşılacağı yönündeki iddialara ise net bir cevap verdi. Aybaba, “Fofana iyi ama yardımcı oyuncu. Bizim direk skora etki edecek isme ihtiyacımız var. İsimleri konuşulduğu için söylüyorum; Okaka ve Diouf tarzı. Böyle futbolcular takıma faydalı olur. Söylediğim gibi, alacaksak en iyisini alalım yoksa gerek yok. Hayat devam ediyor. Altyapımızdan yetiştirdiğimiz oyuncular var” diyerek noktayı koydu.

ELDEKİLERLE DEVAM EDECEĞİZ

Başkan Ali Ay ile oturup transfer konusunu konuştuklarını ve yönetime bir rapor sunduğunu dile getiren Aybaba, “Devre bitince başkanımızla oturup konuştuk. Ya en iyisi olsun ya da olmasın. Transferle ilgili yaptığımız çalışmaları yönetime sunduk. ‘Olursa bunlar olsun’ diye. Olmuyorsa da elimizdeki kadroyla devam edelim. Tabi ki transfer tahtamızın da açılmış olması gerekiyor. Daha zamanımız var. Biz elimizdeki oyuncularla çalışmaya başlayalım, gerisi elbette gelir” dedi.

 

 Program şekillenmeye başladı

 Bursaspor’un Antalya kampındaki maç programı da şekillenmeye başladı. Bursaspor 4 hazırlık maçı yapmak istiyor. Üst kalite takımlardan Udinese veya Genoa ile oynamayı planlayan Timsah onun haricinde bir de Hollanda ligi takımlarıyla görüşüyor ancak henüz bu anlamda kesinleşen iki takım var. Hollanda 2. lig takımlarından Maastricht ile 6 veya 7 Ocak’ta bir maç yapacak olan Timsah, daha sonra 8 veya 9 Ocak’ta ise Spor Toto 2. Lig takımlarından Kastamonuspor ile oynayacak. Daha sonra kesinleşmesi durumunda iki maç daha yapmak isteyen Timsah’ta teknik patron Samet Aybaba’nın, kesinlikle üst düzey bir takımla da maç yapmak istediği edinilen bilgiler arasında.