Gülin ÖZDEMİR-Mine Cansu MAZI

İki lider Filistin'i konuştu İki lider Filistin'i konuştu


Saadet Partisi’nde (SP), 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak yerel seçimler kapsamında belediye başkan ve meclis üyeliklerine aday adaylığı başvuruları yoğunlaştı. Aday adayları için SP Osmangazi İlçe Başkanlığı’nda tanıtım toplantısı yapıldı. SP Osmangazi İlçe Başkanı Kerim Bulut, partilerine yapılan başvurulardan dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek, önümüzdeki süreçte Milli Görüş’ün belediyeleri tekrar kazanarak, vatandaşlara hak ettiği hizmeti sunacaklarını dile getirdi. 
VATANDAŞIN ALGILARIYLA OYNUYORLAR
Kerim Bulut, “Ülkemizde birçok alanda olduğu gibi genelde ve yerelde de insanların algılarıyla oynayarak seçimlerde bir tercih yapmaları bekleniyor. Bizim özellikle şikâyetçi olduğumuz konu yerel seçimlerin adeta genel seçim havasında geçmesidir. Ülkemizde yapılacak yerel seçimlerde, bölgelerde oturan insanların belirleyecekleri belediye başkanlarını maalesef belediye başkanı şahsında değerlendirmekten ziyade ilgili partinin genel başkanı üzerinden değerlendirmektedirler. Tabii psikolojik bir durum aslında bu öğretilmiş çaresizlik diye tanımlanıyor. İnsanlar sandığa gittiklerinde başka çarelerinin olmadığını düşünüyor. Medya aracılığıyla ulusal basınla ve toplumun içinde oluşturulan kutuplaşma üzerinden adeta şırıngayla enjekte ediliyor. Tabi işte bu öğretilmiş çaresizliği değiştirmek üzere biz bugün ‘Çare Var’ sloganıyla ortaya çıktık. Yeniden efsane hizmetler yapmak üzere belediyede iş başına gelmeyi ümit ediyoruz” dedi.
EN BÜYÜK PROBLEM 
KENTSEL DÖNÜŞÜM

Bulut’un ardından Osmangazi Belediye Başkanlığı için Saadet Partisi’nden aday adayı olan İnşaat Mühendisi Yusuf Örnek, Belediye Meclis Üyeliği aday adayları Abdullah Erol Karakaş ve Şenol Göksal da söz aldı. Yusuf Örnek, “Bursamız için düşündüğümüz projeler içinde öncelikle değinmek istediğim nokta kentsel dönüşümdür. Bursa’da kentsel dönüşüm noktasında çok ciddi sıkıntılar yaşanmıştır. Kentsel dönüşüm bugün her yerde yollarda başlarken Bursa’da mahallelerden başlamıştır. Mahallelerde herhangi bir yol takviyesi alt yapı takviyesi yapılmamıştır. Bunun gibi birçok noktada Milli Görüş belediyeciliğiyle artık Osmangazimizin tanışması gerekmektedir. Biz bu konuda size hizmet edebilmek için varız” diye konuştu. 
OSMANGAZİ’Yİ YENİDEN 
ŞAHA KALDIRMAK İÇİN

Osmangazi Belediye Meclis Üyeliği aday adayı Şenol Göksal ise kendisini tanıtarak, “Evli, iki çocuk babasıyım. 1980 yılı Trabzon doğumluyum. 1994’ten beri Bursa Osmangazi’de yaşamaktayım. Efsane Milli Görüş hizmetlerimi yeniden hayata geçirmek için, Osmangazi’yi tekrar şaha kaldırmak için yola çıktık. Allah utandırmasın. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Osmangazi Belediyesi Meclis üyeliği aday adaylığımı açıklıyor ve hazırlamış olduğum dosyamı ilçe başkanımıza sunuyorum” ifadelerini kullandı. 
HERKESİ KUCAKLAYAN 
BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Belediye Meclis Üyesi aday adayı Abdullah Erol Karakaş ise şunları kaydetti: “1979 Bursa doğumluyum. 1998’de bu davanın içinde çalışmaya başladık. Basamakları birer birer çıktık. Rahmetli Erbakan Hocamızın bize göstermiş olduğu bu davadaki kibirden hamasetten ayrı bir şekilde herkesi kucaklayan bir belediyeciliğin başlangıcı olan Osmangazimizde var gücümüzle çalışacağız. Biz herkesin belediye başkanı herkesin belediye meclis üyesi olacağız. Hiç kimseyi ayırmadan hiç kimseye şucu bucu demeden herkese yardım edeceğimize söz veriyoruz.”