Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın da aralarında bulunduğu 13 sanıklı Odatv davasının görülmesine devam edildi.

İstanbul 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Yalçın Küçük, Muhammed Sait Çakır, Barış Pehlivan, Hanefi Avcı, Nedim Şener, Ahmet Şık, Barış Terkoğlu ve İklim Ayfer Kaleli ile sanık avukatları hazır bulundu.

Duruşmanın başlamasının ardından mahkeme heyeti, duruşma savcısı Ali Kaya’ya söz vererek, mütalaasını hazırlayıp hazırlamadığını sordu. Cumhuriyet Savcısı Ali Kaya, bu mahkemede yeni görevlendirildiğini ve bu nedenle yeterli incelemeyi yapamadığını belirterek, mütalaa hazırlamak için ek süre istedi.

 

 

“İddianameyi polis çırakları yazdı”
Savcı Kaya’nın ardından, tutuksuz sanık Yalçın Küçük söz isteyerek, kendisini daha önce yargılayan mahkeme heyetleri ilişkin açıklamalarda bulundu. ODATV iddianamesini yazan savcı Cihan Kansız’ın şu anda firari olduğunu belirten Küçük, “Cihan Kansız var, kaçak. Bu mahkeme beni cezaevine attı. Ben ‘Bu iddianameyi Kansız yazmadı, polis çırakları yazdı’ dedim. O polis çırağı da Nazmi Ardıç’tır. Nazmi Bey, şu anda kötü işler yaptığı için hapiste. İddianameye göre CHP’yi PKK’yı ben yönetiyorum. Soner Yalçın’ı da ben yönetiyorum. En zoru da Soner’i yönetmek. Ben buraya bir kumpasla geldiğime inanmıyorum. Devlette, hukukta kumpas olmaz. Herkes gitti, biz kaldık. Bir gün bir okul açılırsa nasıl sanık olunur onları anlatırım” diye konuştu.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, dosyayı esas hakkındaki mütalaasını açıklaması için duruşma savcısına gönderdi. Duruşma 14 Aralık 2016 tarihinde ertelendi.

İddianameden
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından hazırlanan 134 sayfalık iddianamede, Ergenekon Silahlı Terör Örgütü yöneticisi olduğu iddia edilen Yalçın Küçük’e yönelik çalışmalar devam ettiği esnada, Küçük’ün ODATV isimli internet sitesinin imtiyaz sahibi Soner Yalçın ve ODATV çalışanları ile örgütsel irtibatının bulunduğu öne sürülmüştü. Soner Yalçın’ın da Ergenekon soruşturması kapsamında haklarında işlem yapılan şüphelilerden birçoğu ile irtibatlı olduğu belirtilen iddianamede, “Yalçın Küçük'ün talimatı ile örgütün internet medyasını oluşturan ODATV’de örgütün amaç ve hedefleri doğrultusunda yönlendirme amaçlı yayın yapıldığı ve bu doğrultuda kamuoyunun şekillendirilmeye çalışıldığı tespit edilmiştir" denilmişti.