Fatih AKKUŞ

Bursaspor geçtiğimiz hafta deplasmanda Göztepe ile golsüz berabere kalmıştı. Bu maçtan sonra hem yapılan kadro revizyonu hem de Samet Aybaba’nın ligin ikinci yarısı için iddialı açıklamaları, futbolcuların da maçtan sonra hedefin ilk 5 olacağı yönündeki açıklamaları camiayı umutlandırdı. Evkur Yeni Malatya maçında alınacak galibiyetle çıkışı yakalamak isteyen Bursaspor’da gözler Samet Aybaba’ya çevrildi.

OYNAYACAĞIMI DÜŞÜNMEDİM

Özellikle Göztepe deplasmanında hem taraftara hem de futbolculara sürpriz olan genç file bekçisi Muhammet Şengezer, Okan değişikliği ile alakalı, “Oynayacağımı hiç düşünmemiştim. Samet hocama bana bu imkânı verdiği için çok teşekkür ederim. Geçen sezon üç lig maçı oynamıştım. Gol yemeden maçı tamamladığım için sevinçliyim. Benim açımdan güzel bir müsabaka geçtiğini düşünüyorum. Böyle devam edersem Bursaspora ve Türk futboluna katkı koymak isterim” değerlendirmesinde bulundu.

SAİVET İDDİALI KONUŞTU

Göztepe deplasmanında maçın kader anında kaçırdığı gol ile gündeme oturan Saivet, “Kaçırdığım golde ofsaytta olduğumu düşündüm. Çok daha iyi bir vuruş yapabilirdim. Normal şartlarda o pozisyonu gole çevirmem gerekiyordu fakat kaleci de iyi bir kurtarış yaptı. Eğer o golü atsaydım maçın gidişi de değişecekti. Bu maçta atamadım ancak bir sonraki maçta gol atmayı istiyorum. Deplasmanda oynamak zordu. Geçen hafta evimizde kaybetmemiz bizim açımızdan bu maçı daha da önemli bir hale getirdi. Bu maçta kazanamadık belki ama kaybetmedik de. Bence takım olarak iyi oynadıkşeklinde konuştu. Özellikle ligin ikinci devresi için iddialı konuşan Henri Saivet, Bu hafta çok daha fazla çalışıp ilk yarının son maçını kazanarak ikinci yarıya daha iyi bir motivasyonla başlamak istiyoruz. İkinci yarıda daha fazla çalışarak sezonu ilk 5 takım içinde bitirmeyi arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.