Fulya GÜVEN-İzzet GÜNAY

Bursamızın Hamitler denince en köklü ailelerinden olan Hamitler Mahalle Muhtarı Hüsamettin Aşkın, gazetemize içini döktü. Son günlerde seçimler yaklaştıkça muhtarların başarılı veya başarısız denilerek sosyal medya veya internet sayfalarında listeler oluşturulmasını eleştirerek, “Bir taraftan üzülüyor, diğer taraftan da gülüyoruz tabii ki. Bizlerin bu gibi boş işlere ayıracak vakti yok. Bizler enerjimizi, maddi ve manevi tüm imkanlarımızı mahallemiz ve halkımız yararına seferber etmekle meşgulüz” dedi.

TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYARAK

Hüsamettin Aşkın, gazetemize yaptığı açıklamada, “25/04/1964 Hamitler doğumluyum. Dedelerimizden bugüne Hamitlerliyiz. Bu mahallenin sayılı kurucu ailelerindeniz. Ortaokul mezunuyum. Evliyim, biri kız, diğeri erkek 2 çocuk babasıyım. Yıllardır kardeşlerimle birlikte inşaat, emlak ve gayrimenkul danışmanlığı sektörü işlerimizin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu görevlerimiz ve dernekçilik faaliyetlerimiz, bu konularda insanlara desteğimiz oldu. Örneğin düne kadar ağabeyim Şerafettin Aşkın ile birlikte Hamitlersporumuzun en görkemli günlerinde bizler taşın altına elimizi koyarak, tek tek o gençleri evlerinden kendi tuttuğumuz servisler ile alarak, aileleriyle konuşularak, ikna ederek, kendi aile bütçemizden kısarak, yeri geldiğinde ailelerimizin nafakalarından keserek o günlere getirildiğini,  kulübümüze birçok şampiyonluklar yaşattığımızı, adeta alt yapı konusunda bir futbol fabrikası gibi Bursa gençlerine bu kulüpte imkan tanındığını ve tüm bu konulardaki gayretimizi bütün bölge halkı ve yakın dostlarımız bilir” dedi.

BARDAĞIN DOLU TARAFINDAN

Aşkın, şöyle devam etti: “Yine Hamitler Mahallemiz ve vefa duyduğumuz halkımız için 2 dönemdir 1. aza olarak görev yapmaktayım. Muhtar arkadaşımız Kemal Coşkun kendi şahsi işleri sebebiyle muhtarlık görevini 7 ay önce bırakınca, deyim yerindeyse yine iş başa düştü dedik ve taşın altına elimizi koyarak görevi devraldık. 7 aydır Hamitler Mahalle Muhtarıyım. Elimizden geldiği, gücümüzün yettiğince de tüm imkanlarımızı seferber ederek görevimizi yapmaktayız. Şimdi de bizleri yakinen tanıyan dostlarımız ve mahalle halkımızın ısrarıyla tekrar adayız. Bürokratları, belediye başkanlarımız ve belediye meclis üyesi arkadaşlarımızı bu görevlerinden önce de tanırız ve hepsiyle dostluklarımız var. Hep bardağın dolu tarafından bakmayı, olumlu düşünmeyi, iyi ve örnek insan olmayı hayat felsefemiz edindik. Böyle yetiştirildik, bizlerde çocuklarımızı böyle yetiştirmeye özen gösterdik.”

KİME, KAÇ KİŞİYE SORDUN

“Hal böyle olduğu halde geçtiğimiz hafta, sözüm ona bir internet gazetesi Bursa ili ve ilçeleri dahil olmak üzere 1057 muhtar arasından Bursa’nın en başarılı ve başarısız 50’şer muhtarını seçmiş” diyen Aşkın, “Bizleri de başarısızlığa layık görmüş. Bu işler bu kadar ucuzladı ve seviyesizleşti mi diyorum kendi kendime. Canları sağ olsun da, bu arkadaş hiç oturup parmaklarıyla 1057’ye kadar saymış mıdır? Kaldı ki sen nasıl bir maddi güç sahibi birisin de, İnegöl, Gemlik, İznik, Karacabey, Kemalpaşa, Mudanya’nın tüm mahallelerine giderek araştırdın, soruşturdun. Kaç kişiyi çalıştırdın, kaç bin kişiyle röportaj yaptın? Asparagas haberler yapılıyor. Bu asparagas haberlere ben takılmam ama görevi başındaki diğer arkadaşlarımızı üzebilir. Heves ve şevklerini kırar. Sanırım seçim arifesi kurnazlıkları yapılıyor, adaylar kızıştırılıyor. En başarılıyı asparagas da olsa şahsi fikrine göre açıklayabilirsin, onun fikridir deriz, saygı duyar geçeriz. Ama insan lekelemek bu kadar kolay mıdır? Sadece gülüyoruz bunlara tabii ki” ifadelerini kullandı.

SORUNLAR BİTMEZ AMA…

Aşkın, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Kaldı ki bizler aile olarak Allahıma hamd olsun muhtarlık gelirine zerrece muhtaç olmayan insanlarız. Bizler için bu işlerin götürüsü getirisinden on kat fazla. Burada uğraştığımız kadar işlerimize koştursak inanın ailelerimize, maddi kazancımıza daha yararlı oluruz. Fakat dediğim gibi. Bizler Hamitler sevdalılarıyız. Mahallemiz bilhassa 1990 yılından sonra çok fazla göç alan bir mahalle. Osmangazi Bursamızın en büyük ilçesi, mahallemiz de Osmangazi’nin en büyük mahallesi. 35 bin seçmeni, 50 binin üzerinde nüfusuyla, Hava Ulaştırma, askeriyeden başlayıp, Emek Köyü, Su Yolu, Emek Karakolu’na kadar yüz ölçümüyle de Türkiyemizin birçok ilçesinden büyük. Bu büyüklükte ve bu kadar göç alan bir mahallede sorunları tamamen bitirebilmek mümkün değil elbette. Fakat bizler azalarımız İsmail Erman, Oktay Murat, Seyfi Seven, Hakkı Bozdemir, Saffet Oruç, Yüksel Aktaş ve Ecevit Erdal ile birlikte bizlere iletilen her konuyu not alıyor, araştırıyor, yetkililere, başkanlarımıza yazılı ve sözlü olarak ilettiğimiz gibi, sorunların her aşamasının da sonuna kadar takipçisi oluyoruz.”

DÜNDAR VE AKTAŞ’A TEŞEKKÜR

Hamitler Mahalle Muhtarı Hüsamettin Aşkın, sözlerini şöyle tamamladı: “Bostancı Sitesi’nin yapılmasıyla mahallemizde büyük bir hareketlilik ve ekonomik girdiyle birlikte büyük hareketlilikte başladı. Kocakoru Mevkii’nin imara açılması da başka bir etken. Tabii bu da beraberinde trafik, otopark, yeşil alan ihtiyaçlarını getiriyor. Buradan ayrı ayrı Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Gerçekten ne zaman müracaat etsek bizleri kırmadılar. İmkanlar ölçüsünde mahallemizin tüm sorunları aciliyet sırasına göre çözümleniyor. Hamitlerin içinde düzenli bir imar planı zamanında olmadığından yapılan da hemen gözükmüyor. Zamanla buraların da imara açılması hususunu bekliyoruz. Bostancı bölgemizde okul ve sağlık ocağı yerleri belli olduğu halde belediyelerimiz bu sorunları tamamen çözümleyemediği için beklemekteyiz. Şu anda 2 tanesi Bostancı Gür Caddesi’nde, biri de Yeni Bağlar Bölgesi Albayrak Caddesi üzerinde yeşil alan ve parklarımız spor alanlarıyla birlikte bitme aşamasında. Hamitdede Cami yanında bulunan ve hayvan hastanesi olarak kullanılan yerin taleplerimiz doğrultusunda yenilenerek Sağlık Ocağı olarak hizmete açılması da son aşamaya gelindi. Son olarak da bir konu çok önemli. Bizim en büyük sıkıntımız Hamitler Mahallemiz aslında bir huni veya damacana gibi. Doğu girişi imarlı ve geniş fakat batı girişi ve çıkışı imarsız olduğundan büyük sıkıntı yaşanıyor. Bilhassa trafik akışında mesai saatleri geliş ve gidişinde büyük sıkıntı yaşanıyor. Hamitler’de ben şahsım olarak 4 belediye başkanı geçirdim. Hepsiyle arkadaşlığımız dostluğumuz oldu. Fakat ne zaman arsalarınızı yerlerinizi satmayın değerlenecek deseler dinledik ve satmadık fakat oraları değerleneceğine hep ya park ya yeşil alan oldu. Bugün hisseli parsel gecekondu kesimi imarlı bölgelerimizi bozuyor. Asıl bu sorunlara çözüm üretilmeli ve bir an önce çözümlenmeli diye düşünüyorum.”