Semih ŞAHİN

Nilüfer Belediyesi, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma içinde geçmesi için hazırlıklarını tamamladı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Ramazan Sokağı, ramazanın olmazsa olmazlarını ilk günden vatandaşlarla buluşturmaya başladı. Anadolu’nun her yöresinden renkler, sesler ve tatlarla dolan Ramazan Sokağı,  Ramazan ayının bütün güzelliklerini ilk günden yaşatmaya başladı.

BİR AY BOYUNCA

Ramazan ayı boyunca devam edecek olan etkinliklerin ilk günü renkli anlara sahne oldu. Gecenin erken saatlerinde sahne alan karagöz Hacivat atışması özellikle çocukları eğlendirdi. Hemen ardından sahne alan sanatçılar söyledikleri ilahilerle kulakların pasını sildiler. Kadın derneklerinin ve hemşeri derneklerinin de yer aldığı ramazan sokağında yöresel tatlar ve el emeği göz nuru eserler de sergilenmeye başladı. Ramazan ayı boyunca her gün iftardan yarım saat sonra başlayacak olan etkinlikler, hemşeri derneklerinin de düzenleyecek olduğu kendine özgü gösterilerle renkli bir şekilde devam edecek.

Türkünün ustaları da geliyor

Ramazan sokağıyla vatandaşın gönlünü fetheden Nilüfer Belediyesi, birbirinden değerli sanatçıları da Ramazan boyunca Bursalılarla buluşturmuş olacak. Belediye, Türk Halk Müziği’nin değerli seslerinden biri olan Nida Ateş’i 3 Haziran’da halkla buluşturacak. 17 Haziran’da da Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu Ramazan etkinlikleri kapsamında Bursalılarla beraber olacak.