Nilüfer Belediyesi bünyesindeki Akkılıç Kütüphanesi, Üçevler Kütüphanesi, Demirci Kütüphanesi, Misi Çocuk Kütüphanesi ve Şiir Kütüphanesi yılın her mevsimini dolu dolu geçiriyor. Nilüfer Kütüphaneleri yaz ayları için düzenlediği özel etkinliklerle, bu yıl da isteyenlere iyi zaman geçirme fırsatı oluşturdu. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem,  okullar tatil olmasına rağmen Nilüfer’in kütüphanelerini, 2019 yılının Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında 98 bin 88 kişinin ziyaret ettiğini belirterek, “Bu süre içinde 880 kişi de yeni üye oldu. Böylece Nilüfer Belediyesi kütüphanelerinin üye sayısı 2019 yılı Ağustos ayı itibariyle 42 bin 217’ye ulaştı. Yaz ayları boyunca vatandaşlar kütüphanelerden yaklaşık 16 bin kitabı okumak için ödünç aldı” dedi.  

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

VERİMLİ VAKİT
Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri’nde yaz döneminde 30 farklı etkinlik oturumunun gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Erdem şöyle devam etti: “Bu etkinliklere 1127 kişi katıldı. Her yaz gerçekleştirilen ‘Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz’ etkinliklerinin yanı sıra bu yıl ilk defa Misi Akademi de düzenlendi. ‘Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz’ etkinliğine bu yıl 6 farklı mahalleden 162 çocuk ve 110 ebeveyn katıldı. Etkinlik boyunca katılımcılara 468 kitap armağan edildi. Temmuz ayı boyunca her hafta üç farklı kütüphanede gerçekleştirilen ‘Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz’ etkinlikleri kapsamında 24 farklı oturum yapıldı. Eminim ki bu oturumlara katılan çocuklar da ebeveynleri de çok verimli ve keyifli vakit geçirdiler.” 

MİSİ AKADEMİ 
Nilüfer Belediyesi kütüphanelerinin uzun yıllardır farklı okuma ilgilerine yönelik düzenlediği atölyeler, 2019 yazında Misi Yazıevi’nin ferah çatısı altında toplandı. Yeni programların yaz dönemi boyunca katılımcılarla buluştuğu Misi Akademi’nin atölyelerine katılım ücretsiz olarak gerçekleşti. Temmuz-Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan atölyelerden Nil Sakman'ın yürüttüğü "19. Yüzyıl Kadın Yazınına Poetik Yaklaşımlar", Gülçin Sağır'ın yürüttüğü "20. Yüzyılda Siyaset ve Sanat", Hakan Akdoğan'ın yürüttüğü "Kurgu Üretim Atölyesi", Nihan Kaya'nın yürüttüğü "İyi Hissetme Atölyesi" ve Kemal Varol'un yürütücülüğünü üstlendiği "Roman Atölyesi" tamamlandı. Misi Akademi kapsamında 14 atölye oturumu gerçekleştirildi. Misi Akademi, Füsun Çetinel'in yürütücüsü olduğu "Çocuk Yazını Atölyesi", Dr. Özge Özdemir'in eğitmenliğinde düzenlenen "Çocuklar İçin Felsefe Eğitim Programı" ve ÇEV-BİR işbirliğinde planlanan "Çeviriye Giriş Atölyesi" ise Eylül ayı sonuna kadar Misi Yazıevi'nde devam edecek. (Nilüfer Belediyesi)