İzzet GÜNAY

Nilüfer Kent Konseyi 18. Olağan Genel Kurulu Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Neslihan Binbaş ve Sertaç Şıpka arasında geçen yarışta Neslihan Binbaş 217 oyun 116’sını alarak yeni dönem başkanı olarak seçildi. 

DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ İÇİN

1970 Bursa doğumlu olduğunun bilgisini paylaşan Başkan Neslihan Binbaş, aslen Adapazarlı 4 çocuklu emekçi bir ailenin 3. kızı olduğunu belirtirken, "Demokrasi mücadelesindeki yerimi ilk olarak Uludağ Üniversitesi yıllarımda aldım ve o gün bu gündür sivil toplum gönüllüsüyüm. 89 yılında UÜ İİB Fakültesi derneği kuruluş çalışmaları ile başlayan demokrasi mücadelesinden vazgeçmedim vazgeçmeyeceğim. Ezilen, ötekileştirilen, talan edilen, yağmalanan, yalnız bırakılan insan, hayvan, ağaç her kimse, neyse önce onun yanındayım. Birlikteyiz, yan yanayız. Önce çocuklar demeliyiz. Cinsel istismar mağduru olan, eğitim hakları elinden alınan, can güvenliği bile olmayan çocuklarımızın. Berkin Elvan, Rabia Naz, Öykü Arin; başka çocuklar, başka trajediler… Önce çocuklarımızı korumalı ve bunun için birlikte olmalıyız" hatırlatması yaptı. 

KADINLAR VE GENÇLER DE…

"Sonra kadınlar" vurgusu yapan Binbaş, "Ben de bir kadınım ve hepinizden kadın mücadelesinde tam destek bekliyorum. Emeği sömürülen, şiddet gören ve hatta öldürülen, eve kapatılmak istenen, bugün nafakasına göz dikilen kadınlar için birlik olmalıyız. Hiçbir kadını yalnız ve çaresiz bırakmamalıyız. Gençlerin yanında olmalıyız. Ekonomik krizden en çok etkilenen, işsizlikle boğuşan, atanamayan, eğitimde eşitsiz bıraktırılmış, sınavlarda soruları çalınmış, yaşam biçimleri nedeniyle sorgulanan gençlerin... Demokrasi mücadelesinde gençler olmadan bir yanımız eksik kalır. Katledilen, doğası talan edilen, suyu kurutulan doğal kaynaklarımızın. Sokaktaki dostlarımızın yanındayız" vurgusu yaptı. Binbaş, 2018 yılında kadın cinayeti sayısının 440 olduğuna da dikkat çekti.

NİLÜFERLİ OLMAYI ÖNE ÇIKARMALIYIZ

2012 FSMDER Kurucu üyesi olarak sektörel sorunlarla mücadele edebilmek için rakiplerimizle birleşerek derneğimizi kurduk, hala dernek başkanlığına devam etmekteyim. Nilüfer Kent Konseyi'nin yeni döneminde çok sesli, katılımcı, ortak aklı önde tutan, demokrasi ve uzlaşma kültürünü geliştiren, Nilüferli olmayı öne çıkaran bir yönetim anlayışı öncelikli hedefimiz olmalıdır. Çocukların, gençlerin, kadınların, engellilerin toplumsal yaşamdaki etkinliklerini arttırmak ve karar alma mekanizmalarında rol almalarını birlikte sağlamak zorundayız. Nilüfer’in kazanımlarından mahalle komiteleri demokrasi mücadelesinin en önemli ayaklarından biridir, muhtarlarımızla ve mahalle komitelerimizle uyum içinde çalışmayı sürdürerek, onların istek ve önerilerini tüm kuruluşlara ulaştırmaya devam etmeliyiz. Demokrasinin güçlü kalelerinden biri olan Nilüfer’i bir adım daha öne çıkartmak için birlikte çalışırsak başarabiliriz. Gülümseyen Nilüfer gibi Gülümseyen İstanbul ve Türkiye diliyoruz. Dostlarım bu değişimi başarmak için desteğinizi bekliyorum" diyerek kendini tanıttı.

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

NEREDEN BULUYORSUN BU CESARETİ DİYENLERE

Ardından kürsüye gelen diğer aday Sertaç Şıpka ise yaptığı konuşmada; “Bana ‘Bu yaşta nerden buluyorsun başkan adaylığı cesaretini?’ diye soranlar oldu. Cevabını buradan vermiş olayım… Türkiye’de umudu yeniden yeşerten İmamoğlu ve “tüm ümidim gençliktedir” diyen Mustafa Kemal Atatürk cesaretimin esas kaynağıdır. Güvencim ise özümden gelmektedir. Bugün burada birden fazla başkan adayı olduğu için ayrıca sevinçliyim. Seçim biliyorsunuz adaylar arasında yapılır. Seçilsem de, seçilmesem de; 1 oy da alsam, oyların hepsini de alsam, bugün burada bir seçim olacak. Hem de demokrasi kenti Nilüfer’e yakışır bir şekilde. Nilüfer Kent Konseyi tarihinde ilk kez birden fazla başkan adayının olduğu bir seçime, bugün hep birlikte tanıklık ediyoruz. O adaylardan biri olmaktan da büyük bir memnuniyet duyuyorum. Dilinde ve kalbinde ‘demokrasi’ olan herkesin bunu kutlaması gerekir" dedi.