Fatih AKKUŞ

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Amatör Spor Kulüpleri Derneği her yıl olduğu gibi bu yılda spora ve sporcuya desteklerine devam ediyor. Özellikle son günlerde artan “Destekçimiz yok çekiliyoruz” gibi söylemlerin Nilüfer ilçe sınırları içerisinde olmamasının başlıca nedenlerinden olan ve desteklerine artarak devam eden Nilüfer’de son destek Yıldırım’a geldi. Yıldırım Belediyesi sınırlarında bulunan ve uyuşturucu ile mücadele için kurulan Beyazıt Gençlik Spor Kulübü destek bulamadığı için deplasmana dahi gidememişti. Buna ‘dur’ diyen Nilüfer Belediyesi bu alanda öncü olmaya devam ediyor.

YILDIRIM’A DEV DESTEK

Belediye ve kurumlar arasında belki de bir ilk olan bu durum beni oldukça gururlandırdı. Oturduğum ve oturmaktan da gurur duyduğum ilçe olan Nilüfer’in, Yıldırım’da bir kulübün imdadına koşması ve yardım çağrısına cevap vermesi göğsümüzü kabarttı. Bu yüzden her yerde savunduğum “Takım tutar gibi parti tutmak olmaz. Çalışan kimse belediyede ona oy verilmeli” cümlesi tekrardan doğruluğunu göstermiş oldu. Çünkü 12 yaşından 25 yaşına kadar yüzlerce sporcusu olan bir kulübe Nilüfer’den destek gelmesi oldukça sevindirici.

Bizim derdimiz spor

Nilüfer Belediyesi’nin çalışkan isimlerinden ve ciddi anlamda spor camiasının yakından tanıdığı ve bu alanda herkese elini uzatan Atakan Çorbacı’ya konuyla alakalı fikrini sorduğumuzda zaten verdiği cevapla duruşunu belli etti: “Bizim derdimiz yarınları emanet edeceğimiz nesillerin spor yaparak Ata’mızın da dediği gibi sağlam kafayı sağlam vücutta bulundurması. Spor insanın bireysel yeteneklerini ve aynı anda takım ruhunu, dayanışmayı, dostluğu, birliği ve beraberliği en erken yaşta öğrenmesi ve geliştirmesi için en etkili yöntemdir. Sokak oyunlarının Anadolu mahalle kültürünün, örf ve adetlerimizin yok edildiği günlerde spor kulüpleri ve faaliyetleri ile bölgemizin insanları tekrar toplumsal kaynaşmayı ve dayanışmayı yakalayabilir.”

ÖRNEK VE LİDER İŞLER

Özellikle bu konuda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in büyük katkıları olduğunu söyleyen Atakan Çorbacı, “Bizim görevimiz bu; bizleri Nilüfer’de yaşayan dostlarımız hizmet almak için tercih etti. Değerli başkanımız Mustafa Bozbey’in önderliğinde örnek ve lider işleri Nilüferliler ve tüm Bursalılar ile paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

ONLAR OLMASA SPOR OLMAZ

Özellikle amatör spor kulüplerinin yönetimi ve başkanlarının büyük bir öneme sahip olduklarını da söyleyen Atakan Çorbacı, “Tabi bizim hizmetlerimizin sürmesinde en büyük destekçilerimiz amatör spor kulüplerinin değerli başkanları ve yöneticileri. Onlar birer gönül elçisi. Bir gencin spor yapmasında en ufak bir desteği ve çabası olan herkese sonsuz teşekkürler” şeklinde açıklama yaptı.