Bursaspor Genel Sekreteri Erkan Öncel: “Transfer tahtasını açacağız” Bursaspor Genel Sekreteri Erkan Öncel: “Transfer tahtasını açacağız”

Gökhan GÜNDOĞDU

Amatör Lig’in iddialı takımlarından Nilüfer 1987, yetiştirdiği gençlerle de dikkatleri üstüne çekiyor. Türk futbolunun önemli isimlerinden Bursaspor’un eski kaptanlarından Turan Şen’in de hoca olarak görev yaptığı takım deyim yerindeyse Bursa futbolunun futbolcu fabrikası. Bu sezona çok iddialı girdiklerini belirten yeni başkan Berat Gülayan, “İşimiz alt yapıda yıldız futbolcular yetiştirmek. Sezon boyunca bu kadro destan yazacak” diyerek rakiplerinin korkulu rüyası olacaklarının altını çizdi. Nilüfer 1987’nin yeni başkanı Gülayan gazetemize yaptığı açıklamalarda, bu sezona tam kadro olarak ve yenilenerek girdiklerini belirtti ve ekledi: “Takımımız Nilüfer Belediyesi’nin kurulduğu tarih olan 1987 yılında, aynı yıl kurulmuş olup bu zamana kadar çeşitli başarılar yakalayarak gelmiştir. 6 yaş kategorisinde A Takımı kategorisinde ismini Bursa ve Türk futbolunda sürekli duyurmuştur. Bizden önceki dönemde yöneticilik yapan ağabeylerimiz geçen sezon A takımımızda Süper Amatör’de maçlara çıkmama kararı almışlar. Sadece alt yaş kategoride mücadele etmişler.”

HAYATLARINI SPORA ADAMIŞLAR
“Ben ve yöneticilerimiz hayatlarını gençlere ve spora adamış insanlarız. Futbol Şube Sorumlumuz Ali Şengül, Sportif Direktörümüz Hüseyin Galayan  ile göreve talip oldum. Birinci Kümede maçların oynanmasına bir ay gibi kısa zamanda takım kurarak müsabakalara çıkmaya başladık. Bulunduğumuz kümede kendimizi misafir olarak görmekteyiz. İnşallah sezon sonunda hedefimiz olan Süper Amatör’e çıkacağız. Bizim asıl hedefimiz 3. Lig, profesyonel liglerde Bursa’mızı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bunu yapacağımıza inanıyoruz. Gençler bizlerin geleceği. Amacımız gençlerimizi ve çocuklarımızı kötü alışkanlardan uzak tutmak, spora ve çeşitli aktivitelere yöneltmek. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur.’ Biz burada sadece futbol öğretmiyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz paslaşırken paylaşmayı, ekip çalışmasını, hırs ve mücadeleyi, aklını kullanmayı, yenildiğinde kabullenip daha fazla çalışması gerektiğini, centilmenliği, mütevazılıği ve daha birçok güzelliği öğreniyor, eğitiliyorlar. Dediğim gibi gençlerimiz bizim geleceğimiz. Hedefimize ulaşmak için alt yapıdaki gençlerimize güveniyoruz. U13-U14-U15-U16-U17-U19 bütün yaş kategorilerinde mücadele ediyoruz. Yaz Futbol Okulu açıp kulübümüze yeni yetenekler katarak yolumuza devam etmek istiyoruz.”

DUAYEN İSİM TURAN ŞEN
“Alt yapıda teknik direktörümüz Bursa futbol camiamızın yakından tanıdığı Bursaspor’da yıllarca top koşturmuş, futbol duayeni Turan Şen. Hocamızı ailemize katarak yeni yıldızlar için engin bilgi ve tecrübelerini paylaşmasından mutlu ve gururluyuz. Bunların yanında A takım hocamız Bülent Kurt, alt yapıda Levent Kurt, koordinatör Dinçer Bey ve Uğur Şen hocamızla yolumuza devam ediyoruz.”

TESİS İSTİYORUZ
“Biz hedeflerimize varmak için takım olarak çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Şu an Nilüfer Belediyesi sahasında çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Değerli yöneticilerimizden, söz verdikleri gibi Nilüfer 1987 Kulübü’ne tesis yapmalarını, bizlere destek olmalarını sizler aracılığı ile de bir kez daha rica ediyoruz. Yukarıda belirttiğim bütün yaş kategorilerinde mücadele edip ülke futboluna yeni neferler yetiştirerek hizmet etmek istiyoruz. Amatör ligler de yabancı sayısının kalkmasını istiyoruz. Endüstriyel futbolda böyle kuralların değişmesi gerekiyor.”