Seda AYDIN-Hasan Alp ÖZBEN

Nestlé, 2012 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle sürdürdüğü “Sağlıklı Adımlar” projesine Bursa’da devam etti. Proje ile çocukların dengeli ve sağlıklı beslenmesi ile fiziksel aktivitenin önemi konusunda bilinçlendirilmeleri hedefleniyor. Nestlé Türkiye Genel Müdürü FelixAllemannve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hilal Mocan da projenin tanıtımı için Bursa’ya geldi. Projeyi dünyada 84 ülkede uyguladıklarını belirten Genel MüdürFelixAllemann, gelecek nesillerin şimdinin çocukları olduğuna dikkat çekerek, onları bilinçlendirmenin sağlıklı bir gelecek için ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.

SAĞLIKLI ADIMLAR OYUNU

Allemann, “Projemizle okul çağındaki çocukları dengeli ve yeterli beslenmeye, daha aktif ve iyi bir yaşama teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Bunun için programımıza, yeni geliştirdiğimiz ‘Sağlıklı Adımlar Oyunu’nu da ekledik. Bununla amacımız, dengeli ve yeterli beslenmenin yanında çocukların daha hareketli olmasını da sağlamak. 2018’de hedefimiz daha çok çocuk ve ebeveyne ulaşabilmek. Bunun için 15 Nisan’da 9 ilde uzmanlar eşliğinde halkımızı yörelerinde ziyaret edeceğimiz bir Türkiye turuna çıktık” dedi.

DENGELİ BESLENME GEBELİKTE BAŞLAMALI

Prof. Dr. Hilal Mocan ise Nestlé’ninprojesi içerisinde yer almaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek,“Çocuklarda gelişimin erken döneminde dengeli beslenme ile fiziksel aktivite konularında bilinç oluşturmak büyük önem taşıyor. Anne ve babanın örnek olmasıyla çocuklarda okul çağından itibaren dengeli beslenme ve fiziksel aktivitenin önemine dair oluşturulan farkındalık ve kazandırılan alışkanlıklar çok mühim. Dengeli beslenmeyle ilgili alt yapıyı küçük yaşlarda oluşturmamız demek; geleceğin dengeli ve yeterli beslenen nesillerinin geliştirdiği toplumların temelini atmamız demek. Dengeli beslenme, çocukluk ve bebeklik döneminden de önce anne adayının gebelikten önceki dönemde beslenmesine kadar dayanan bir süreç. Yani dengeli ve yeterli beslenme, tüm hayatımız boyunca önemli rol oynuyor” ifadelerini kullandı.

Doğru alışkanlıklar sağlıklı gelecek

Nestlé, dünya çapında 84 ülkede uyguladığı “Sağlıklı Çocuklar için Nestlé” programını Türkiye’de “Sağlıklı Adımlar” ismiyle Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile uyguluyor. Proje, ilkokul 3. sınıf öğrencilerinin dengeli beslenme ile fiziksel aktivite konularında farkındalığını geliştirmeyi ve doğru alışkanlıklar kazandırmayı amaçlıyor. 6 yılı geride bırakan proje kapsamında Bursa’da şimdiye kadar 200 öğretmen aracılığıyla 6.000 öğrenci ve 12.000 veliye ulaşıldı. 2012’den bu yana Türkiye çapında ise 13 ilde 66 okulda 70 bin çocuk ve 140 bin veli ile birlikte 2.500 öğretmene erişim sağlandı. İzmir ve Bursa etapları geride bırakılan Türkiye turu uzmanlarla birlikte Eskişehir, İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Trabzon ve Kayseri’de devam edecek. Çocuklar ve aileler için, dengeli beslenme, pedagojik gelişim ve fiziksel aktivitenin önemi konusunda bilgilendirici ve eğlendirici etkinlikler gerçekleştirilecek.