Fatih AKKUŞ

Bursaspor rakiplerinin puan kaybettiği haftada 2-0 öne geçmesine rağmen rakibinin ilk yarının son dakikalarda bulduğu golle soyunma odasına 2-1 önde girdi. İkinci yarıda ise sahasında oyunu kabul eden Timsah kalesinde gördüğü iki golle bir anda 2-3 geriye düştü. Samet Aybaba maçın son 20 dakikasını 3 forvet ile oynasa da yeterli olmadı. Rakibi kalesine hapseden Yeşil Beyazlılar aradığı golü bulamayınca sahadan 2-3 mağlup ayrıldı. Son haftalarda ne yaptıysak olmadı. Gelen fırsatları elimizin tersiyle iterken son haftalara sıkıntılı girmeye de abone olduk.

ONUR SÜRPRİZİ OTURDU

Maça sürpriz şekilde Onur Atasayar İle başlayan deneyimli çalıştırıcı bunun meyvesini de aslında aldı. Onur’un kanattan bindirmeleriyle savunmada ciddi açıklar veren Galatasaray bir anda 1-0 geriye düştü. Fakat ne olduysa Onur’un sakatlanmasıyla oldu. Genç futbolcu sedye ile kenara gelince yerine Lima dahil oldu. Oyuna girer, girmez sarı kart gören Lima çok geçmeden asistini yaptı ve skor 2-0’a geldi. Bu dakikadan sonra kendi sahasına kapanan sarı kırmızılı ekip tam her şey bitti derken golü buldu ve soyunma odasına girdi. Sol kanattan bir daha verim alamayan Aybaba oyunda forveti üçledi. Ancak her yolu denese de rakibi durduramadı.

HATA NEREDE?

Timsahlar soğuk havada da devam ediyor Timsahlar soğuk havada da devam ediyor

Peki bu maçta hata neredeydi? Hata bana göre Galatasaray karşısında 2-0 öne geçince rehavete kapılıp, daha 5 dakika olmadan ilk golü yemek oldu. O gol kaleye girdiğinde zaten maçın gittiği belliydi. Biz ne yazık ki böylesine kırılma maçlarını lehimize çevirmeyi beceremeyen bir ekip olduk. Özellikle Galatasaray karşısında oynamayı bekleyen Latovlevici varken hafta içerisinde öz güvenini yerle bir ettiğimiz Lima’yı dalga geçer gibi oyuna sokmak tam tamına hatanın kendisiydi. O dakikada maç çoktan gitmişti. Taraftarda ikinci yarıda sanki maç kazanılmış, bitmiş gibi desteği kesince sahada ki futbolcularda ilk yarıdan uzaklaşınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

HAKEMİ HESABA KATMADIK

Maçtan sonra zehir, zemberek açıklamalar yapan Samet Aybaba “Oyun planladığımız gibi başladı ve gitti. Rakibimizin kenarları öne çıkıyor arkaları boş kalıyordu. Stoperleri ise ağırdı. Ancak hakemin oyunu bu kadar çok etkileyeceğini düşünmemiştim. Hakem arkadaşın faul kararı ve birçok pozisyonu yanlış yorumladığını düşünüyorum. 2-0 öne geçtik. Coşkulu oyun. Geriye düşmememiz gerekiyordu. Devre arasına girdiğinde oyuncularımın moralleri bozuktu. İkinci yarı üç uzun forvete dönüp kenar orta planladık. Maalesef olmadı ve maçı kaybettik. Bence hakem arkadaş bu maçı bizden alıp Galasataray’a verdi” dedi.

TAKIMA SAHİP ÇIKIYORSAN SORUNLAR ORTADAN KALKAR

özellikle bu maçta taraftara teşekkür eden Aybaba “Taraftarlarımız bizi inanılmaz destekliyorlar. Daha önce söylediğimde sorunlar vardı. Bugün sorunlar yok. Her şeyini ortaya koyan takım var. Enteresan puanlar verdik. VAR’dan kaynaklanan sorunlar yaşadık. Sakatlarımız var. Onlarda takıma girdiğinde iyi olacak. Çok ciddi maç programını geride bıraktık. Ara bize iyi gelecektir. Keşke o golü yemeseydik. Böyle kaliteli takımlara karşı yapılan hata oyundan sizi düşünce olarak uzaklaştırıyor. 45+2’de olmasa iyiydi. Topu rakibe vermeyeceksiniz. Oynanan futbola bakmak lazım. Futbol adına iyi şeyler yapıyoruz. Alanya maçında inşallah bu bize dönüş yapar. Bursa bir futbol şehri. Takıma sahip çıkıyorsa. Bu sıkıntılar ortadan kalkar” dedi.

ÇANAKKALE DESTANI TEKSAS’TA

Maçtan önce hem güney kale arkasında, hem de kuzey kale arkasında Çanakkale destanına özlem vardı. 30.000 taraftar maçtan önce Çanakkale türküsünü söylerken, kuzey kale arkasında da dev bayrak açıldı. Maraton tribününde ise Yeni Zellanda’da gerçekleşen terör saldırısına tepki vardı. Sahaya ise seromonide minik taraftarlar Çanakkale savaşını temsilen çıktı. Bu atmosferde 30.600 taraftar ile sahaya çıkan Timsah puan alamadı.