Erkan ŞEN

Transfer konusunda spor yazarlarının eleştiri oklarına hedef olan Bursaspor Kulübü, bazı mevkilere oyuncu takviyesi yapılmadığı gerekçesiyle yeşil beyazlı taraftarlardan da tepki görmüştü. Futbolcu menajeri Seçkin Torun, transfer konusunda Bursaspor'un yanlış bir yol izlediğini iddia etti ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. 'Bursaspor Kulübü içinde tekelleşme olduğunu düşünmekteyim' diye açıklamalarına başlayan Seçkin Torun, "Saygıdeğer başkanımız Ali Ay geçmiş yönetimden kalan sıkıntıları düzeltmeye çalışırken, mevcut olan yönetimin oluşturmuş olduğu transfer komitesinin düzgün bir şekilde hizmet verdiğine inanmıyorum ben. Belli isimlerin üzerinden hareket edildiğini düşünmekteyim. Kulübümüze Barcelona'nın yıldızı Messi'yi de sunsam, 'O sürekli aynı takımda oynamış, biz onu alamayız' cevabını verirler" ifadelerini kullandı ve sunduğu futbolcuların hepsinin basit gerekçelerle geri çevrildiğini dile getirdi.

Ortada milyon dolarlar dönerken

Ülke futbolunun  belli yerlere gelmesi için çaba gösterdiklerine vurgu yaparak açıklamalarına devam eden Torun, "Bursaspor memleketimizin takımı, daha iyi noktalara gelmesi hepimizin temennisi. Çok sayıda futbolcu önerisinde bulundum kulübümüze, ama hep olumsuz sonuçlanması kafamda soru işaretleri oluşturmakta. Azdren Llullaku diye Arnavut bir futbolcu önermiştim mesela komiteye; gerçekten yetenekli ve iyi işler yapabilecek bir futbolcu. Romanya'nın CS Gaz Metan takımında forma giyiyordu kendisi ve 16 maçta 13 gol atarak büyük kulüplerin ilgisini de çekmişti. Ortada milyon dolarların döndüğü transfer dünyasında biz bu kaliteli futbolcunun yıllık 250 bin Euro'ya Bursa'ya geleceğini belirmiştik yönetime, ancak ilgilenen kimse olmadı. Biz de bu futbolcuyu Kazakistan'ın Astana takımına sunduk ve Llullaku şuan orada forma giymekte" diye konuştu.

BABASIYLA BİLE GÖRÜŞTÜM GELECEKTİ

Geleceğin en yıldız futbolcuları listesinde yer alan Kaan Ayhan için de girişimlerde bulunduğunu ifade eden Torun, "Fortuna Düsseldorf'ta forma giyen gurbetçi futbolcu Kaan Ayhan'ı da önermiştik Bursaspor Kulübü'ne, ileriye yönelik bir yatırım olacağını düşündüğümüzden. Kaan, Alman futbolunun yetiştirdiği en kritik futbolculardan biri, hatta babasıyla bile görüşmüştüm. Yeşil beyazlı renklere çok sıcak bakmıştı genç futbolcu, ama ne yazık ki yönetim sıcak bakmadı" açıklamasında bulunarak, camianın çok önemli bir futbolcuyu geri çevirdiğini söyledi.

Balkanların Messi'siydi ancak...

Oynadığı futbolla bir ara Avrupa gündemini meşgul eden Hyka'nın Timsah'a sıcak baktığını, ancak komite tarafından istenmediğini; bu durumun da kendisini çok şaşırttığını belirten Torun açıklamasını şöyle sürdürdü: "Arnavutluk Messi'si diye anılan ve birçok Avrupa takımının merceğinde olan Jahmir Hyka'yı da sundum kulüp yönetimine. Gençlerbirliği ve Beşiktaş da bu futbolcuyla uzun süre ilgilenmişti. Oyuncuyla birebir görüştüm ve yönetime haber verdim 'Gelin alalım' diye, çünkü olumlu bir dönüş yaptı Hyka. Transfer komitesi yine sıcak bakmadı tabii. Oyuncu şuan ABD'nin San Jose Earthquakes takımında forma giyiyor ve futbolseverleri oynadığı futbolla adeta büyülüyor.

HAMZA HOCA GİDİNCE...

Serdar Taşçı ve Kamil Ahmet Çörekçi de sunduğumuz futbolcular arasında. Eski hocamız Hamza Hamzaoğlu da Çörekçi'yle uzun süre temasta kamıştı hatta. Ahmet Çörekçi gerçekten çok değerli bir sağbek ve Gökhan Gönül'den sonra Türkiye'nin en iyisi diyebilirim. 400 bin lira gibi uygun bir fiyatla Bursa'ya gelme durumu vardı, ama Hamza hoca da gidince gerçekleşmedi bu da."

Ozan bedelsiz yuvaya dönecekti

Timsah'ın eski yıldızı Ozan İpek'in reddedilmesine ise anlam veremediğini açıklamalarına ekleyen Torun, "Bursaspor'umuzun yıllarca formasını terleten Ozan İpek, taraftar tarafından istenmekteydi. Hatta sosyal medyada İpek'in tekrardan yeşil beyazlı formayı giyebilmesi için hashtag bile oluşturuldu. Ozan'la da konuştum ben, kendisi bedelsiz olarak takıma gelmeye hazır olduğunu ifade etti. 'Hiçbir kuruş almadan Bursaspor'umuzun geleceği için her türlü fedakarlığı yaparım' demesi beni gerçekten çok duygulandırmıştı. Ozan İpek'in genç takıma ağabeylik yapması bile camia için büyük katkı sağlardı bence, ama yine istenmedi yönetim tarafından" dedi.

VİDEO ÜZERİNDEN TRANSFER

Scout ekibinin yaptığı transferlerin de güvenilir olmadığına dikkat çeken Torun, "Transferleri yöneten kişilerle konuştuğumuz zaman, Scout ekibiyle çalıştıklarını söylüyorlar ve ekibin söylediği oyuncular üzerinde yoğunlaştıklarını dile getiriyorlar. Doğru bir şey belki ama, ben Scout ekibinin canlı maç izlediğini zannetmiyorum. Her şey artık birkaç video üzerinden karara sunulmakta maalesef. Ben bu sisteme karşıyım. Nihayetinde ben canlı olarak izlediğim futbolcuları sunmaktayım, ancak anlaşılıyor ki komite video üzerinden transfer yapmaya çalışıyor. Menfaatler doğrultusunda çalıştıkları menajerlerin önerdiği futbolcuları transfer ediyorlar bence. Mevcut oyunculardan bir üst seviyede adam alırsın, ancak o zaman faydalı bir transfer olur. Ben yapılan transferlerin bazılarının da çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" açıklamasını yaptı.