Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şırnak’ta konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Suriyeliler ile ilgili yaptığı konuşmasına tepki göstererek, “Bay Kemal diyor ki ‘siz burada vergi ödüyorsunuz Suriye’den gelen ödüyor mu’ diyor. Hale bak ya bunlar katil Esed’in bombalarından kaçtılar. Bunlar bize sığındıysa biz bunlara ev sahipliği yapmayacak mıyız? Biz şefkat yurdunun idarecileriyiz. Bizim biliyorsunuz Fatiha süresinde sürekli okuduğumuz errahmanirrahim, Allah rahmandır rahimdir, yani merhamet sahibidir. Bu bize telkindir biz de merhamet dininin mensupları olarak ihtiyaç sahipleri olarak her zaman merhametle muamele edeceğiz. Bu devlet işte böyle büyük bir devlettir” değerlendirmesinde bulundu.

Suudi Arabistan ve Türkiye arasında vize kolaylığı Suudi Arabistan ve Türkiye arasında vize kolaylığı

BÖLÜCÜLÜK AYAKLARIMIZIN ALTINDA
Konuşmasında vatan, millet, bayrak ve devlet vurgusu yapan Erdoğan, 780 bin kilometrenin her karışının kendileri için aynı olduğunu söyledi. Erdoğan, “Her türlü ayrımcılık ve bölücülük ayaklarımızın altındadır. Bu ülke, bu bayrak, bu ezan, bu devlet hepimizindir. Bunun için tek millet diyoruz. Ne demek tek millet, bu ülkede yaşayan herkes Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle, etnik kökenine bakılmaksızın aynı millettir. Milleti İbrahim, tek millet. Tek bayrak diyoruz. Bu bayrağa rengini veren şehit kanları hepimizin ortak mücadelesini temsil ediyor. Tek vatan diyoruz. Bu ülkenin 780 bin kilometresinin her bir karışı bizim vatanımızdır. Hiç kimsenin namusumuz olarak gördüğümüz vatanımıza el sürmesine izin vermeyiz. Tek devlet diyoruz. Bizim son devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti’nden başka devletimiz yoktur. Hiç kimseye bu devlet üzerinden ameliyat yapmasına izin vermeyiz. Başka devlet isteyen nereye isterse oraya gitsin. Bölgedeki insanları başı sıkıştığında ilk gideceği yer Türkiye’dir” şeklinde konuştu. 
ŞEFKAT YURDUNUN 
İDARECİLERİYİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de çıkan savaştan Türkiye’ye gelenleri Türk, Kürt ve Arap olarak ayırmadan sahiplendiklerini söyledi. Erdoğan, “Kobani’den gelenlerden 300 bin kişiyi Türkiye’de ağırlıyoruz. Biz onlara Kürt demedik, Suriye’den geldikleri için ev sahipliği yaptık, sahip çıktık. Biz bunları ağırlarken bay Kemal Antalya’da diyor ki ‘siz burada vergi ödüyorsunuz, Suriye’den gelen ödüyor mu’ diyor. Hale bak ya, bunlar katil Esed’in bombalarından kaçtılar. Bunlar bize sığındıysa biz bunlara ev sahipliği yapmayacak mıyız? Biz şefkat yurdunun idarecileriyiz. Bizim biliyorsunuz Fatiha suresinde sürekli okuduğumuz errahmanirrahim, Allah rahmandır rahimdir yani merhamet sahibidir. Bu bize telkindir biz de merhamet dininin mensupları olarak ihtiyaç sahipleri olarak her zaman merhametle muamele edeceğiz. Bu devlet işte böyle büyük bir devlettir” ifadelerini kullandı. (İHA)