Abdullah ASLANTÜRK-Hasan Alp ÖZBEN  

Karadeniz Yapı Tente Sanayi’nin sahibi Abdullah Kiraz ve Aydıntaş Vinç’in sahibi Yusuf Aydın, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki organ nakillerinde kullanılmak üzere son teknoloji donanımlı bir araç bağışladı. Hayırsever iş adamlarının bağışından dolayı memnuniyetini dile getiren UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Böyle anlamlı bir yaklaşımla üniversitemize destek verip bağışta bulunan örnek insanlara teşekkür ederiz” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE TEŞVİK İÇİN BURS

Bu hayırlı buluşmada burs programlarından da bahseden Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Üniversitemizi ilk yüzde 5'lik dilimde tercih eden öğrencilere burs veriyoruz. Burslar 10 ay boyunca sürüyor. Bu talebimiz ÖSYM kitapçığında da gözüküyor. Aylık 500 lira gibi bir rakam. Böylece öğrencilerimizi özendiriyoruz. Öğrenci ‘Benim burayı kazanma ihtimalim var, ilk 5’ten de girersem daha rahat okurum' diyor. Bu uygulamayı birkaç yıldır yapıyoruz. Bu sene Tıp Fakültesi içinde 5 firma bulduk, ilk yüzde 5'lik dilimden girenler bu şekilde burs alacak. Diğer bölümlere de bu uygulamayı yaymaya çalışıyoruz” dedi.

EKREM HOCA’NIN HAYALİ

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, UÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya’nın en büyük hayallerinden birini de hatırlattı:  “Hocamız özellikle ‘Organ nakli ile alakalı küçük ama özel bir bina inşa ederseniz çok makbule geçer' dedi. Bu sayın hocamızın rüyası. Bir an önce organ naklindeki karaciğer, böbrek, kalp vs bölünmelerini bir araya toplamak istiyor” şeklinde konuştu. Abdullah Kiraz da bu yapılanmada da destek olmaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi. 

ALLAH BÖYLE İNSANLARA VERİYOR

Dekan Prof. Dr. Ekrem Kaya, yapılan bağışın hayırlara vesile olacağını dile getirerek, şöyle konuştu: “Şimdi arkadaşım Abdullah Kiraz ve yurt dışında olduğu için aramızda bulunamayan Yusuf Aydın'a çok teşekkür ediyorum. Kendileri genç iş adamlarıdır ama iş dünyasında hızla yükselmeleriyle beraber bağış ve hayırda da yarışıyor. Allah böyle insanlara verir. Dolayısıyla bize verdikleri de bunlardan biri. İyiliklerinin karşılıklarını mutlaka alacaklar. Bu sadece bir araba bağışı değil. Şimdi şöyle düşünün. Bir canı tekrar hayata kavuşturuyorsunuz. 15-20 yıldır bir damla suyu içemeyen insan, karaciğer hastalığı nedeniyle sürekli koma halinde iken, ailesi perperişan iken kendisine yeni bir hayat sunulması konusunda yardımcı oluyorsunuz. Her yapılan organ naklinde sizin çok özel bir emeğiniz olacak. O yüzden arabaya yazdık ‘Hayat vermek elinizde’. Her şey Allah’ın takdiri tabii ki ama biz de vesile oluyoruz."


Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, bağışlarından dolayı Abdullah Kiraz'a plaketini verirken, yurt dışında bulunan hayırsever Yusuf Aydın'ın plaketini ise Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya'dan BURYAP Group Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Sağer aldı. 
 

Abdullah Kiraz ve Yasin Sağer'in ilk ziyaret durağı Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr Ekrem Kaya oldu. 


Rektör Yusuf Ulcay, Mete Cengiz Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki bayramlaşmada iyi dileklerini sundu.