Erkan ŞEN

‘Naş’ isimli parçasına çektiği kliple müzik piyasasına bomba gibi giren Ata Göçen, önümüzdeki süreçte adından sıkça söz ettirecek gibi. Gazetemize samimi açıklamalarda bulunan Ata, iddialı olduğunu ve piyasada kalıcı olmak adına disiplini elden bırakmadan çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Sorularımıza verdiği cevaplarda hayalleri de vardı Ata’nın, hayal kırıklıkları da…

Ata Göçen kimdir?
3 Mayıs 1981 yılında Bursa’da dünyaya gözlerimi açtım. Tekstil işleri ile uğraşan bir ailenin çocuğuyum. İlkokula Gürsu’da başladım. Müziğe olan tutkum da o zaman başladı diyebilirim. Okulda söylediğim çocuk şarkılarıyla ilkokul öğretmenimin dikkatini çekmişim. Bu vesile ile okuldaki gösterilerde her zaman tercih edilen bir öğrenci olmuştum. Özel durumlardan dolayı maalesef liseyi yarıda bıraktım. Her şeye rağmen içimdeki şarkı söyleme aşkı hiç bitmedi. Bu dönemde arkadaşlık kurduğum 1 piyanist şantör ile 1999’u 2000 yılına bağlayan bir gecede ilk sahnemialdım.18 ay askerlik yaptım. Aylar sonra Bursa’ya döndüğümde gördüm ki içimdeki müzik sevdası bitmemiş, daha da alevlenmiş. Ata Göçen’i size ancak böyle anlatabilirim; müziğe sevdalı bir insan.

Askerden sonra hemen sahne aldınız sanırım…
Hayır. Bursa Büyükşehir belediye konservatuarı sınavlarına girdim öncelikle… Türk Sanat Müziği bölümünü kazandım.Aynı zamanda da yarım bıraktığım liseyiaçıktan bitirmek için kolları sıvamış oldum. Konservatuarda okurken ud ve koro dersleri almaya da başladım. Ayrıca hocalarımla beraber çeşitli yerlerde, TSM sahnelerinde boy gösterme imkanım oldu. Konservatuarı 2 yıl kadar sürdürdüm,aile mesleği olan tekstil sektörüne de devam ettim bu arada.Sahne almayıda kesmedim tabi bu süreçte. 

OCAK AYINDA  2.’Sİ YOLDA
Sahnelerimi oteller,  kulüpler, çeşitli organizasyonlar ve kadınlar matinesi ile devam ettiriyorum. En sonunda dijital platformda bir cover şarkı yapmaya karar verdim ancak EÇ Yapım’ınönerisi üzere single çalışması yapmaya karar verdim. Ensar çelik yönetmenliğinde şarkı sözü, bestesi, düzenlemesi ona ait olan 2 eser yer alıyor. İlk şarkım olan ‘Naş’için güzel bir klip çekildi. Şuan tüm dijital platformlarda dinleyici ile buluşmakta sesim. 2. şarkım slow olacak ama… ‘Aşk Tanem’ ile dinleyicilerle buluşmaya devam edeceğiz.

Peki, ne zaman geliyor 'Aşktanem' isimli parça?
2020 Ocak ayında muhtemelen kliple beraber beğeniye sunacağız çalışmamızı.

Çıktığınız bu yolda elbette engeller çıkıyordur önünüze. Sesini milyonlara duyurmak için adımını atmış olan bir ses sanatçısı olarak ne tür problemlerle karşılaşmaktasınız?
Bu ortamda destek görmek çok zor gerçekten… Tam tersi köstek olanlar oldu çıktığım bu yolda. Kimse kimseye yardım etmez bu sektörde. Zaman zaman sahneye çıkmam bile engellendi. Güçlü ses olunca, başarılı olunca bu tür şeylerle karşılaşabiliyor maalesef insan…

Ne tür problemler bunlar?
Mesela 2 arkadaşım beste vereceklerdi bana… Hatta söz bile vermişlerdi; gün gelince istedim gerekli desteği fakat vermediler beste falan… Ne maddi ne de manevi anlamda! Dahası var, sahneye ben çıkacakken başkasınıbile çıkaranlar oldu.Kadınlar matinelerimin iptal olması vs. Yıkılmadan önüme bakıyorum ben de…

Geleceğe dair projelerinizden bahseder misiniz biraz?
Yaklaşan bir single çalışmam daha var. İleride bir albüm çalışması neden olmasın! 7 Renk isimli bir grubumuz var. Onda da ‘Doğa ile çal’ gibi bir çalışmamızolacak. Yaklaşık 9-10 şarkıcıdan oluşan bir topluluk ve 3 türkü seslendireceğimiz güzel  bir çalışma. O da dinleyicisi ile buluşacak yakın zamanda; ileride nasip kısmet olursa eğer, bir albüm çalışması yapmak isterim 5-6 şarkıdan oluşan; pop, fantezi ve TSM ağırlıklı.‘agazete’aracılığıyla da kendine güvenen, söz ve beste vermek isteyen arkadaşlara sesleniyorum. Bana ulaşabilirler. Ebru Gündeş hayranıyım bu arada ve onunla düet yapmak isterim. Tek hayalim her şeyin yoluna girmesi; sesimi tüm kitlelere duyurmak, yaptığım işlerle konuşulmak isterdim ve bu hususta mücadelem devam ediyor.

Peki, neden Ebru Gündeş?
Çocukluktan beri hayranlıkla takip ediyorum kendisini. Sesini ve sahnesini çok beğeniyorum.

’Sırrını Biliyorum’a Bursa’da samimi gala ’Sırrını Biliyorum’a Bursa’da samimi gala

Umarım bir gün gerçekleşir bu hayaliniz. Olumlu eleştiriler olduğu gibi, olumsuz eleştiriler de var... Sizi dinleyenlere neler söylemek istersiniz son olarak?
Zaman zaman iyi yorumlar da geldi, kötü yorumlar da... Ben bunlara zaten hazırlıklıydım. Asla kötü yorumlar benim moralimi bozmaz, iyi yorumlar zaten herkesi mutlu eder. Ne kadar kötü yorum yazarlarsa yazsınlar; tam tersine moralim bozulmuyor ve ben gülüyorum bu tarz kötü yorumlara. Yinede  herkesi seviyorum.İyide olsa, kötü de olsa… Beni sevenlere selam ve sevgilerimi sunuyorum. En önemlisi sağlıklı ve mutlu yaşayın. Saygılarımla!