Fatih AKKUŞ

Bursaspor’da her şey deplasmanda alınacak 1 galibiyete bağlı. Yaşanan tatsızlıklar, teknik ekip ve futbolcuların endişeleri ve taraftarın düşme korkusu... Samet hoca bu konuya net cevap vermiş olsa dahi yine de Başakşehir deplasmanında alınacak galibiyet bir seri yakalanmasına sebep olacak ve çıkış başlayacak. Bütün bu anlatılanlar, sıkıntılar ve olumsuz durum bir galibiyetle ortadan kalkacak. İstanbul’da Bursaspor onur mücadelesi verecek. Masada ve kâğıt üzerinde favori Başakşehir ancak inanmış bir şehrin neler başarabildiğini herkes biliyor. Yazılan, çizilen bütün senaryolara inat galibiyet ile dönecek bu takım. Sonuçta Bursaspor, ne olmaz denilen başarılara imza attı… 

Murat Sözkesen, Bursaspor’a veda etti Murat Sözkesen, Bursaspor’a veda etti

EN AZ 2 GALİBİYET 

Bursaspor’da zor günleri geride bırakmanın formülünü açıklayan isim Samet Aybaba… Başarılı çalıştırıcı, “Bizim önümüzdeki Başakşehir, Sivasspor, Ankaragücü ve Galatasaray maçlarından en az iki galibiyet çıkarmamız gerekiyor. Camianın tekrar ayağa kalkması ve bu olumsuz havadan uzaklaşmamız için de sükseli bir galibiyete ihtiyacımız var. Başakşehir de tam maçı. Kazanıp, kazanmamak bizim elimizde. Ona göre plan ve programımızı yapıyoruz, çalışmalarımızı sürdürüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
 
MAÇI DEFALARCA İZLEDİM

Rize maçı sonrası müsabakayı iki kez izlediğini söyleyen Aybaba, “Ben her şeye rağmen iyi oynadığımızı düşünüyorum. Çok bireysel hatalar yaptık ve sonucunu gördük. 13. dakikada yenmeyecek bir gol yedik. Nasıl olur da arkada iki adam kalmaz hayret ediyorum. Bağırıyorum, duyuramıyorum. Böyle bir durum sonrası da sonucuna katlanmak zorundayız. Bugün bunları konuştuğumuza dahi şaşırıyorum. Şans yanımızda olsa, VAR’dan zarar görmeseydik bugün en az 32 puanımız olurdu. Hava çok başka olurdu” ifadelerini kullandı.

TARAFTAR ENDİŞELİ OLSA DA
Yeşil Beyazlılar endişeli olsa da bu maçta takımını yalnız bırakmayacak. Daha önce olduğu gibi Başakşehir deplasmanında kapalı gişe maç oynanacak gibi duruyor. Biletler ise bugün satışa çıkıyor. Daha önceki gibi biletlerin çıkmasını bekleyen taraftar İstanbul’dan en az 1 puan istiyor.

KAPTANA UYARI GELDİ
Bursaspor’da Ertuğrul Ersoy’un formsuzluğu ve gerginliği Samet Aybaba’nın dikkatinden kaçmadı ve kaptana uyarı geldi. Chedjou ve Latovlevici ise bu hafta büyük ihtimalle sahada olacak. Umut Meraş ile iyi bir uyum yakalayan Latovlevici tekrardan forma girecek. Sakho büyük ihtimalle oynayacak ancak Tunay’ın durumu sıkıntılı. 

BAŞKAN AY’IN MORALİ BOZUK
Çaykur Rizespor maçının 80. dakikasında tribünü terk eden Başkan Ali Ay’ın morali oldukça bozuk. Kongre kararı sonrası sessizliğe gömülen Başkan Ay’ın yalnızlığı ise müsabaka sonrası sosyal medyada paylaşılan videoda oldukça net olarak gözükmekteydi. Eski umut dolu günler gelir mi bilinmez ancak taraftarın takıma sahip çıkması şart.