20 yıldır kırmızı et sektöründe faaliyet gösteren Etçii Gıda, yıllık 40 bin büyükbaş ve 270 bin küçükbaş hayvan kesim kapasiteli modern et entegre tesisini ilçeye kazandırıyor. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, meclis üyeleri ile birlikte Etçii Gıda A.Ş. Başkanı M. Emin Arslan’ı ziyaret ederek, 40 bin metrekare alan üzerinde kurulan tesislerde incelemelerde bulundu.
Avrupa Birliği standartlarına uygun son teknolojiyle donatılan 15 milyon TL’lik tesisleri gezen heyete bilgiler veren Emin Arslan, coğrafi mevkii itibariyle tarım ve hayvancılığa en uygun bölge olarak Mustafakemalpaşa’yı seçtiklerini ve yatırımı burada yapma kararı aldıklarını söyledi. Başkan Sadi Kurtulan’ın bu konuda kendilerine cesaret veren gayretlerine teşekkür eden Arslan, “Et ihraç eden firmalardan biriyiz. 2018 yılı ile birlikte yıllık 400 milyon TL’lik bir ciro hedefiyle Mustafakemalpaşa’da üretime başlayacağız. İlk etapta 80, sonrasında ise 250 kişilik bir istihdam oluşturmak amacındayız. Yüksek katma değerli ve son sistemli bir tesis olacak. Et kültürünü ve hayvancılığı geliştirmek istiyoruz. Biz firma olarak hayvancılık yapmayacağız. Hayvancılığı ve yetiştiriciliği firmamız kontrolünde sözleşmeli besicilik modeli ile alım garantisini verip, bölgedeki çiftçilerimize yaptıracağız. Kuracağımız bu sistem hiç kimsenin kaybetmediği ve herkesin kazandığı bir yapı olacak” dedi.

Sadi Kurtulan ise Mustafakemalpaşa'nın hayvancılık ve et potansiyelinin son dönemde çeşitli firmalar tarafından fark edildiğini, üretim ve istihdama dönük her yatırımı desteklediklerini söyledi. Kurtulan, “ Üretim her şeyin başında geliyor. Üretim oldukça istihdam ve ekonomide canlı olacaktır. Bu tesis AB standartlarında, her şeyi en ince ayrıntısına kadar planlanmış bir şekilde yapılıyor. Mustafakemalpaşa’da kim hayvan üretiyorsa müşterisi burada olacak. Ekmeğimizi birlikte büyütmek istiyorsak bu tür yatırımlara kapılarımızı açmaya devam etmeliyiz” dedi.