Bahar ÖZGÜN 
 
 
CHP’NİN İDDİALARINI YALANLAYAN TARIM MÜDÜRÜ YILDIZ, YÜREKLERE SU SERPTİ
 
Mustafakemalpaşa’da şarbon yok
 
CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, geçtiğimiz günlerde Mustafakemalpaşa’da ve köylerinde şarbon hastalığı görüldüğü yönünde iddialarda bulundu. Konu üzerine Tepecik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nazmi Seymen'den ‘şarbon yok’ açıklaması geldi. AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Kanar, Başkan Seymen’i destekleyen bir açıklama yaptı ve “En küçük bir hata ilçe hayvancılığına zarar verir” dedi. CHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Serda Tandoğan Kuru ise Tarımsal Kalkınma Kooperatifi şarküteri mağazasına giderek bir açıklama yaptı. Tepecik’i hedef almadıklarını, İl Tarım Müdürlüğü’nden ve yetkililerden konuyla ilgili açıklama beklediklerini söyledi.
 
 
ÜRETİCİYE ZARAR VERİR
 
Tepecik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nazmi Seymen, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un iddialarının asılsız olduğunu ve çiftçiye zarar verdiğini kaydederek, “Üreticiye ve tüketiciye zarar veriyorlar” diye konuştu. Veteriner hekim kontrolünde gerçekleşen üretimlerde Tepecik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne ait hayvanlarda şarbon virüsüne rastlanmadığını kaydeden Başkan Nazmi Seymen, “Asılsız iddialar için CHP örgütünü kınıyoruz. Bu iddialar size bir şey kazandırmayacağı gibi, üreticiye ve tüketiciye zarar verir. Mustafakemalpaşa ve köylerinde şarbon hastalığı hakkında çıkan söylentiler yalandır, kimse ciddiye almasın” şeklinde konuştu.
 
 
SEYMEN’E DESTEK
 
Başkan Nazmi Seymen’e bir destek de AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Kanar’dan geldi. Kanar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi: “Tepecik Kooperatif Başkanımızın söylemi çok önemli değerli arkadaşlar… Zira bu konuda en küçük bir hata ilçe hayvancılığına zarar verir. Bu bakımdan açıklamayı çok önemsiyor ve Nazmi Başkanıma teşekkür ediyorum. Bu yüzden en etkili ağızdan gelen bu paylaşımı ben de paylaşma gereği duyuyorum.” 
 
 
HEDEF ALMADIK
YANIT BEKLİYORUZ
 
CHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Serda Tandoğan Kuru ise Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin şarküteri mağazasına giderek bir açıklama yaptı. İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un yaptığı açıklamada Tepecik’in hedef alınmadığını belirtti ve İl Tarım Müdürlüğü ve yetkililerden konuyla ilgili açıklama beklediklerini kaydetti. Kuru, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Tepecik diye bir açıklama yoktur. Tepecik’in hedef alındığıyla ilgili söylemler var. İl Başkanımızın sorduğu soru çok basit, soruyu yine soruyoruz: ‘Mustafakemalpaşa’da şarbon hastalığı var ise ya da yok ise bunun muhatabı İl Sağlık Müdürlüğü’dür, Devlet Hastanesi’dir, İlçe Tarım Müdürlüğü’dür. Birileri çıkıp hastalığın olmadığıyla alakalı açıklama yapsın bizim istediğimiz bu” ifadelerini kullandı. Kuru, “Ben de gönül rahatlığı ile evime kendi yiyeceğim kıymamı alıyorum” dedi. 
 
AKKUŞ’UN AÇIKLAMASI
 
Kuru, sosyal medya açıklamasına Hüseyin Akkuş’un konuşma metnini de ekledi. Metinde şu ifadelere yer veriliyor: "Bize ulaşan bilgilere göre, Mustafakemalpaşa ilçemizde şarbon vakası görüldüğü ve sayısının da 39 olduğu konusunda bir söylem geliştiriliyor. Bu konuyla ilgilenen doktor bir haftalığına izne çıkmıştır. İlçedeki arkadaşlarımız konuyla ilgileniyor, bazı hastalara ulaşıldı. Bu konu doğru mudur, yanlış mıdır? Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı’ndan resmi açıklama yapılmasını bekliyoruz.” 
 
TARIM MÜDÜRÜ’NDEN YALANLAMA
 
İddialar üzerine ulaştığımız Bursa İl Tarım Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Mustafakemalpaşa’da şarbon vakasına rastlanmadığını, konuyla ilgili açıklamayı önümüzdeki günlerde kamuoyuna yapacaklarını dile getirdi.