Sevinç ÇELEBİ

31 Mart 2019 yılında gerçekleşecek olan yerel seçimlere 40 gün kaldı ve belediyelerde olduğu gibi mahallelerde de muhtar adayları çoktan netleşti. Her biri projeleriyle hazır, halka kendini anlattı ve de anlatmaya devam ediyor. Tıpkı Bursa’nın kalbinde bulunan İntizam Mahalle Muhtar Adayı Kemal Eren’in yaptığı gibi… İşte İntizam Mahallesi Muhtar Adayı Kemal Eren’in agazete’yle paylaştıkları.

Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

1955 yılında Bursa Yenişehir’de doğdum.  İlk ve orta eğitimimi Yenişehir’de tamamladım. Tophane Endüstri Meslek Lisesi mezunu Makine Ressamıyım. Matematik öğretmeni olacaktım ancak anarşi zamanında eğitimimi mecburen bırakmak zorunda kaldım ve askere gittim. Askerlikten sonra iş hayatına atıldım. Profesyonel futbol hayatım var. Oradan Sönmez Filament’e transfer oldum. 12 yıl Sönmez Filament’te çalıştım ve yıllarca orada futbol oynadım.

MUHTARLIĞI EN İYİ ŞEKİLDE TECRÜBE ETTİM

30 yıldır İntizam Mahallesinde’yim ve de muhtar azasıydım. Dolayısıyla muhtarlığı en iyi şekilde tecrübe ettim. Ve bunca yıldan, tecrübeden sonra mahallemde en iyisi olsun diye muhtar olmaya karar verdim. Bu yüzden de yaptığımız bu ikinci röportaj vesilesiyle Bursa’daki tüm eşime dostuma selamlarımı sunuyor ve beni tanıyan herkesten çıktığım bu yolda destek istiyorum.

Neden Muhtar Adayı oldunuz?

Çünkü cesaretliyim ve biliyorum ki Muhtarlık en başta cesaret ister. Sonra da 30 yılım, yani gençliğim orada geçti. Evvelden olduğu gibi, azalık sürecimde de mahallemizdeki eksiklikler anlamında serzenişler oluyordu. Çevremdeki insanlar buranın hizmet alamadığını ve artık bir şeylerin değişmesi gerektiğini sık sık ifade etmeye başladı. “Sen muhtar olursan İntizam Mahallesi kazanacak ve İntizam’a hizmet gelecek” dediler. Ben de mahallenin muhtar adayı oldum. Özetle; gönülden bağlı olduğum sevdiğim İntizam Mahallesi’ne ve sakinlerine hizmet etme fırsatına sahip olmak, mahalle sakinlerinin  sıkıntılarını beraber aşabilmek ve kamu kurumlarındaki tecrübem ve diyalogum ile mahallemi en iyi şekilde temsil etmek için adayım.

İŞTE PROJELER

Muhtar olduktan sonra gerçekleştirmek istediğiniz hizmetler neler?

İntizam Mahallesi’nin 5 yıllık azasıyım ve de ilk günkü gibi çalışmalarıma devam ediyorum. Muhtar seçildiğim takdirde de mahalleme her türlü hizmeti sunmak istiyorum. Hatta iddia ediyorum! İntizam Mahallesi’nin bugüne kadar gelmiş geçmiş en iyi muhtarlarından birisi olacağım. İyi bir hizmet sunacağıma da söz veriyorum.

Vatandaşa sorduk, problemlerini dile getirdiler. Sormaya da devam ediyoruz ve son ana kadar da devam edeceğiz. Gerekirse muhtar seçildikten sonra da kapı kapı dolaşıp fikirlerini alacağız.

  • İlk işim mahallemizin huzurunu ve güvenini sağlamak için çalışmalar başlatmak olacak. Mahallemizin birçok konuda daha rahat etmesi için çaba sarf edeceğim.
  • Sokak temizliğinden insanların birbirine yakınlaşmasına, huzur ve güven içinde yaşamasına, eski komşuluk ilişkilerinin yeniden canlanmasına kadar her şeyleriyle ilgileneceğiz.
  • Çöp bidonlarından çok şikâyet var çünkü Osmangazi Belediyesi tarafından gerekli hizmet verilmiyor. Bu önemli konuyu henüz başlarda çözeceğiz.
  • Her an yıkılabilecek tarzda eski evler var. Kamulaştırıldı veya kamulaştırılacak deniliyor fakat şu ana kadar öyle bir çalışma yok. Dolayısıyla bu evler tehlike arz ediyor.
  • Merak ediyoruz bu üfleseniz yıkılabilecek evler bir gün birinin ölümüne sebep olursa, bunun sorumlusu veya sorumluları kim (ler) olacak?
  • Sağda solda, özellikle de geceleri, olmadık insanlar bekliyor. Bu sıkıntıların birçoğunu emniyetimiz çözüyor. Bizler de emniyetimize maksimum şekilde yardımcı olacağız çünkü her tarafa yetişemiyor.
  • Bu ve buna benzer nice sorunlarımız var. Bizler de sizlerin desteğiyle hepsini tek tek çözeceğiz…
  • Gençlerimizi kahve, bahis gibi oyunlardan uzak tutmak için belediyeyle el ele verip sağlıklı aktivitelere yönlendirip, ailelerle birlikte geziler düzenleyeceğiz.
  • Geleneksel sünnet cemiyeti yapacağız.
  • Ramazan aylarında eski geleneklerimizi yaşatacağız.

Tüm bunların sponsorları hazır.

Özetle; Muhtar seçildiğim takdirde, bir zamanlar Bursa’mızın en nezih ve güzide semtlerinden birisi olan İntizam Mahallesi’ni tekrar eski huzurlu haline çevirmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız.

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı

MAHALLEMİZ ‘ŞAM’A DÖNÜŞTÜ

Ne yazık ki mahallemiz Türkiye olmaktan çıkmış, Şam’a dönüşmüştür. Dolayısıyla bir önceki röportajımda da belirttiğim gibi. Suriyeli vatandaşlarla sıkıntılar yaşanıyor. Bu konuda da mahallelimden destek bekliyorum. Lakin en büyük desteği Osmangazi ve Büyükşehir Belediyesi’nden istiyorum. Suriyeliler ne kültürümüze, ne de inançlarımıza uymuyorlar ve komşuluk ilişkilerinde dahi bir türlü uyum sağlayamadılar. Aksine sıkça sorun yaratıyor, kavgalara ve mahallenin huzurunun kaçmasına sebep oluyorlar.

BİR ALANA TOPLANMALILAR

Devletimiz illaki onları ülkemizde tutacaksa, onları mutlaka bir alana toplamalı ve orada ikamet etmelerini sağlamalı. Gerekirse onlara ayrıca TOKİ konutlarından yapılsın ve kendi bölgeleri oluşturulsun. Bu şekilde eminim onlar da kendi alanlarında çok daha huzurlu olacaklardır.

Tam da bunun için başta belediyelerden, sonra da özel kurumlardan ve devletimizin siyasi kollarından destek ve bunun gerçekleşmesi için birlikte çalışmak istiyorum. Güç birliği yapıldığı takdirde bu işin çözüleceğinden ve herkesin özlediği ve hakkı olduğu huzura kavuşacağından hiç şüphem yok.

İntizam Mahallesi köklü bir mahalledir ve ne ben ne de burada doğmuş büyümüş hiç kimse mahallemizin Suriye Mahallesi’ne dönüşmesini istemiyor.

SEÇİLDİĞİM TAKDİRDE YAPACAKLARIM

  • Muhtarlığın kapısı her zaman açık kalacak ve de muhtarlıkta samimiyet ve güler yüz hâkim olacak.
  • Mahallemizde bulunan tenha yerler, tinercilerden temizlenecek ve önce aydınlatılıp sonra da mobesse kameraları konulacak.
  • Güçleri birleştirip aydınlık yarınlara yürümek ve mahallemizi yaşanılabilir hale getirmek için halk meclisi kuracağız.
  • Vefat haberleri tüm sakinlere mesaj yoluyla iletilecek. Böylece herkesin her şeyden haberi olacak.
  • Esnaf ve mahalle sakinlerimizi ziyaret edip istek ve sorunlarını dinleyeceğiz ve çözüm odaklı çalışmalar yapacağız.
  • Bakıma muhtaç yaşlı ve hastalara, sağlık ve benzeri kurumlardan yararlandırmak, destek sağlamak için önce gerçekten ihtiyaç sahipleri mi diye tespit edeceğiz öyle yardım yapacağız.
  • Mahalle sakinlerinin arasındaki iletişim ve dayanışmayı güçlendirecek sosyal projeler uygulanacak.
  • Mahallemizde çocuk oyun alanları yok. Onların yapımı için önce yer tespit edip sonra da yapılması için girişimde bulunacağız.
  • Ayrıca mahalle sakinlerinin rahatlıkla oturabileceği bir parkımız da yok.
  • Hiç kimseden mühür parası almayacağız. Yani ihtiyacı olan ikametgâhı herkes ücretsiz muhtarlıktan temin edebilecek.
  • Ayrıca askere giden evlatların da biletini ben alacağım ve de eğlencesini de yine ben yapacağım, kendi ellerimle de otobüsüne bindireceğim. Ben yapacağım derken, bunu herhangi bir sponsorla vs. değil, bilet ve eğlence masraflarını bizzat kendi muhtar maaşımdan karşılayacağım. Çünkü benim çok şükür paraya ihtiyacım yok. Ben de, eşim de emekliyiz. Benim tek derdim çok sevdiğim mahalleme maksimum hizmet.
  • Genç kızlarımıza da elimden gelen yardımı yapacağım. Sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışıp onların da ihtiyaçlarını çözeceğim.
  • Ayrıca engelli tüm vatandaşlara (listeleri bende zaten var) en iyi şekilde yardımcı olacağım.

Sözün özü: İnsan odaklı vatandaşın sorunlarına çözüm bulmayı hedefleyen bir muhtarlık yönetimi hedefliyoruz.

Dolayısıyla seçildiğim güne kadar sorunları tespit etmeye ve çözüm arayıp üretmeye devam edeceğim. Seçildiğim günden itibaren de çalışmalara başlayacağım.

Aza olduğunuz 5 yıllık süreçte neler yaptınız peki?

  • Mahallemde bugüne kadar ne kadar uyuşturucu satan varsa, hapçı, esrarcı, tüm mekânların ‘temizlenmesi’ için öncülük yaptık. Bu anlamda Bursa Emniyet Müdürümüz Osman Ak’a çok teşekkür ediyorum. Gece gündüz onlarla çalıştım, tek tek ev adreslerini tespit ettim (hala etmekteyim) ve çözüm odaklı çalıştım.
  • Ayrıca yılların Rusçuk Cami’nin avlusu (cenaze kılınacak) yeri yoktu. Halk cenaze namazını sokakta kılıyordu. Biz de Osmangazi Belediyesi’yle ilk defa el ele verdik ve de benim azalık dönemimde teşkilatlarla da çalışarak bu avluyu mahalleme kazandırdım.
  • Ayrıca sürekli mahallelimle birlikte oldum. Geziler düzenledik, her tür cemiyetlerimizde birlikte olduk. İyi günde kötü günde el ele birlikte yürüdük. Çünkü ben mahallemde sadece huzur ve güven istiyorum. Bunu sağlamak için de 31 Mart 2019 seçimlerinde İntizam Mahallesi Muhtarlığı’na adayım ve hizmet etmeye hazırım.

30 yıldır İntizam Mahallesi’nde ikamet ediyorum ve 24 saat mahallemin hizmeti için yine bu mahallede var olacağım.