Ahmet KUNDAKCI

“Farklıyız, Birlikteyiz, Biz Türkiye’yiz Girişimi” adıyla Bursalıları ülkenin geleceği adına bir çatı altında toplanmaya davet eden grup Kültürpark Ender Çay Bahçesi’nde basınla bir araya gelerek kendilerini tanıttı. Girişim sözcüsü Tahsin Bulut, son yıllarda yaşanan kutuplaşma ve ayrışmaların toplumsal yapıda kopuşlara neden olduğunu ve bundan da derin kaygı duyduklarını belirtirken konuşmasını şöyle sürdürdü, “Muhafazakar, milliyetçi, liberal, sosyal demokrat ve sosyalist gibi çok farklı kimliklere, farklı inanç biçimlerine sahip vatandaşlarız. Tüm siyasi gerginliklere rağmen bir arada yaşama kültürüne sahip olduğumuzu ve farklılıklarımızın ayrışma değil bir zenginlik olduğunu tüm Türkiye’ye göstermek için buradayız” dedi.

BİR TAŞ OLABİLİRSEK

Bulut açıklamalarının devamında çocuklarımıza ve torunlarımıza kesinlikle kavga eden bir ülke bırakmak istemediklerini dile getirerek, “Huzurdan başka bir şey istemiyoruz. Bütün çabamız barış ve demokrasi adınadır. Hukuk önünde herkesin eşit olduğu bir ülke istiyoruz ve bizler bu uğurda suya düşen bir taş parçası olabiliyorsak ne mutlu bize” şeklinde konuştu.

İşte o bildiriden pasajlar

“Farklıyız, Birlikteyiz, Biz Türkiye’yiz Girişimi”nin ortak açıklamasından öne çıkan cümleler:

“…Bizler farklılıklarımızın bilinciyle bir araya geldik ve sizlerin karşısına çıkmaya karar verdik. Ve yine sizlerin aracılığıyla Bursamız’a ve güzel ülkemize bir mesaj vermek istiyoruz… Ülkesini seven, geleceğine ilişkin endişeler taşıyan bu ülkenin yurttaşları olarak, son yıllarda siyasi süreçlerde yaşanan derin kutuplaşmalar, parçalanmalar ve ayrışmalar nedeniyle, toplumsal yapımızda oluşan kopuşlardan büyük kaygı duyuyoruz.

Toplumsal dokumuzda her geçen gün kök salan ‘güvensizlik ve aşırı kutuplaşma’nın, mahallelere, sokaklara, işyerlerine ve hatta aile içlerine kadar sirayet etmesi, derin kaygımızın temelini oluşturuyor…”

“…Biz, farklı siyasal düşüncelerin, farklı inançların, farklı kültürlerin ve farklı yaşam biçimlerinin mensupları olarak, hem günümüz toplumsal, siyasal ve kültürel iklimini esenliğe kavuşturacak bir anlayışın fitilini ateşlemek, hem de gelecek kuşaklara örnek teşkil edecek bir ortaklaşmayı başarmak için, bir araya gelmiş bulunuyoruz…”

“…Arzumuz, Bursa’dan başlatmakta olduğumuz bu girişimin, Türkiye geneline yayılmasını sağlamak ve ayrışmanın değil, bir arada yaşama kültürünün bizzat yurttaşlar eliyle sağlanabileceğini, tüm Türkiye’ye göstermektir…”

“…Farklılıklarımızı birbirimize dayatan değil, onları fark eden ve onlar üzerinden bir uzlaşma kültürü geliştirebilen bir toplum olma mücadelesini vermeliyiz. Farklılıklardan çatışma üretme yerine, onlardan doğan zenginliği, toplumsal bir sinerjiye dönüştürme başarısını sergileyebilmeliyiz.”