Mudanya’da görev yapan muhtarların tamamının katıldığı toplantı, Büyükşehir Belediyesi’ne ait sosyal tesislerde gerçekleşti. Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri Kadir Kahraman ve Arif Bayrak, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Kırcalı ve Mudanya Muhtarlar Derneği Başkanı Levent Aşçı ile birlikte muhtarların yaşadığı sıkıntıları dinledi. 

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

Bursa’nın 17 ilçesinde muhtarlarla bir araya gelmeye devam ettiklerini, 12. buluşmanın Mudanya’da gerçekleştiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, toplantıya gösterilen ilgiden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Muhtarlarla olan buluşmaların hedefinin Bursa’nın 1058 mahallesinde yaşanan sıkıntıların belirlenmesi ve çözümü noktasında irade ortaya koymak olduğunu belirten Başkan Aktaş, “Bugün burada, hem meclis üyelerimiz hem de bürokratlarımız ile birlikte Mudanya’yı masaya yatırdık. 2019 yılında neler yaptık, 2020’de neler yapacağız, sıkıntılı konular nelerdir, bunları tartıştık. Yaklaşık 2,5 saat süren toplantı, keyifli ve verimli oldu. Katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi. 

ORTAK AKIL

Ortak akıl ve istişare kültürüyle Bursa’nın tüm mahallelerini öngörerek hareket ettiklerini, bu nedenle muhtar buluşmalarının devam edeceğini söyleyen Başkan Aktaş, “Yerel seçimlerin ardından İstanbul seçimlerini atlattık. Sonrasında Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kendi iç yapılanmamızı tamamladık. Eylül ayı itibariyle de muhtarlarla olan organizasyonlara başladık. Mudanya’nın ardından Nilüfer, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Osmangazi ve Yıldırım kaldı. Ocak ayı sonuna kadar ilçelerin tamamını bitirmiş olacağız” diye konuştu. Muhtarların görüş ve tavsiyelerinin kendisi için önemli olduğunu, özellikle Mudanya’da buna özel ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Başkan Aktaş, “Burası, deniz kıyısı olması ve temiz havası nedeniyle insanların yaşamayı tercih etmesi noktasında çekim merkezine dönüştü. Dolayısıyla sürekli nüfus, 100 binlere dayandı. Nüfus artışıyla paralel olarak sıkıntılar da arttı” şeklinde konuştu. Toplantıda muhtarların taleplerini tek tek dinleyen ve sürekli not tutarak bürokratlarına talimatlar veren Başkan Aktaş, ilçenin problemlerinin çözülmesi noktasında gerekirse Ankara ayağını da kullanarak sonuç alacaklarını vurguladı.