Mesleki ve Teknik Turizm Anadolu Lisesi tarafından Turizm Haftası kutandı. Okul Müdürü Alaattin Sarı, yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye’nin turizmle kalkınacağını ifade etti. sarı, bacasız sanayi yakıştırmasını yaparak, “Bugün ülkemizde en fazla ihracat yaparak Türkiye’ye 28.5 milyar dolar kazandıran otomobil fabrikalarından sonra, 26.3 milyar dolarla ikinci en fazla kazandıran sektör turizmdir. Bakanlığımızın ilgi ve desteği , 1 milyon vasıflı çalışanı ile hizmet sektöründe bizi dünyanın iddialı turizm ihracatçısı durumuna sokabilir” dedi. 


Kaymakamı Faik Oktay Sözer ise, Türkiye’de turizm konusunda bilgilendirmelerde bulunarak, Mütareke Müze Evi, Tahir Ağa Hamamı, Hasanbey Hamamı, Tahir Paşa Konağı, Mudanya Eski Camii, Tirilye Taş Mektep, Tirilye Fatih Camii’ini Mudanya’nın tarihi turistik mekânları olarak gösterdi. Sözer, bu yerlerin, tarihi dokularının korunarak yenilenmesini ve restorasyonunu sağlayarak Mudanya’nın kültür ve turizmine kazandıran ve emeklerini esirgemeyen Bursa Valisi İzzettin Küçük’e, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş’a teşekkür etti. 


Konuşmalar sonrası uluslararası gastronomi yarışmasında birçok ülkeyi geride bırakarak dereceye giren Turizm Meslek Lisesi öğrencilerine ve “turizmin dünya barışına ve kalkınmasına etkisi” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Tören, Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları ikramlarla sona erdi.