Bursa’dan Mudanya’ya veya tersi güzergâhı için şayet minibüs yolculuğu tercih ederseniz vatandaşın deyimiyle vay halinize. Çünkü halkın iddiasına göre düne kadar 3 TL olan ücret bugün 4 TL olmuş vaziyette.

KİŞİ BAŞI 4 TL

Yapılan zammı çok fazla bulan halk “Öyle ki 20 kilometrelik üstelik de dümdüz yola (üstelik de 22 kişi gidiyorlar) minibüsler kişi başı 4 TL kesiyor. Günümüzde herkes enflasyonla mücadele derdindeyken Minibüsçüler Odası kar peşinde mi? Anlayamadık” diyor. Özetle; Bursa’da çok pahalı ulaşım hizmeti sunuluyor. Görünen o ki, kaş yapılırken göz çıkartılıyor. Yani; Şoförler havuzu doldurabilsin diye vatandaş eziliyor. Şoförlerin kazanmasına elbette ki itirazımız yok ancak vatandaşlar olarak bizlerin de ezilmesine rızamız yok, hepsi bundan ibaret.

ÇOK FAZLA ÇOK

..Ve çareyi yetkililere seslenmekte buluyor vatandaş: “Sayın yetkililer. Hele bir empati yapın ve de düşünün: Varsayın ki Bursa’da çalışıyorsunuz ancak Mudanya’da ikamet ediyorsunuz ki bu örnekler çok. Her gün gidiş gelişe 8 TL verilir mi? Bu rakam çok fazla çok! Lütfen artırılmış olan minibüs fiyatı bir kez daha gözden geçirilsin ve de yeniden düzenlensin. Çünkü bu iş böyle olmaz. Ricamız İl yöneticilerimiz ile Minibüsçüler ve Şoförler Odası lütfen bu duruma el atsınlar yönündedir. Saygılar…”

Sevinç ÇELEBİ

 

***

 

 Cami etrafı açılsın

Küplüpınar Mahallesi 6. Çağlayan Sokak’ta bulunan Hacı Zeynep Camisi’nin etrafındaki evlerin, Osmangazi Belediyesi tarafından yıkılarak bu yerlerin cami cemaati ve mahalleli için dinlenme yeri olarak mahallemize kazandırılmasını istiyoruz.

BAŞKAN DÜNDAR’DAN RİCAMIZDIR

Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar’dan, diğer birçok mahallede cami etrafındaki evlerin yıkılarak camilerimizin gün yüzüne çıkartıldığı, cami çevrelerinin güzelleştirildiği gibi, Hacı Zeynep Camisi’nin de en yakın zamanda yapılacak hizmetten faydalanmasını mahalleli adına çok rica ediyoruz.

Saygılarımızla  

Küplüpınar Mahalle Sakinleri

 

***

Su dolum noktasının  noktası yok!

BUSKİ’nin normal şartlarda çok güzel olan kartlı dolum su uygulaması var. Kartını doldur, suyunu yükle. Buraya kadar her şey iyi güzel ancak bu güzellik sadece yakınlarında kart dolum merkezi olanlar için geçerli ayrı mesele.

10 KM UZAKLIKTA

Örneğin bizim en yakın dolum yapılacak yerimiz 10 km uzakta. Çünkü ben Nilüfer’in Kızılcıklı Mahallesi’nde oturuyorum ve bizim bölgemiz henüz gelişmekte olduğundan nereden baksanız nüfusu henüz 2-3 binden oluşmakta.

EN YAKIN GÖRÜKLE’DE

Sözün özü: Kartımızı doldurmak istediğimizde bize en yakın dolum yeri iki tane dolum noktası bulunan Görükle’de. İster git doldur ister gitme.    

Sayın BUSKİ! Bu kadar aboneniz olan bir bölgede neden hala dolum noktanız yok? Bu tip uygulamalı bir sistem için neden eksik hizmet veriliyor? Neden halk karta dolum yapmak için en yakın 10 km mesafeye gitmek zorunda bırakılıyor.

EL İNSAF

Kaldı ki buraya emekli vatandaşlara 1000 konut yapılıyor. Dolayısıyla adamın ulaşım sorunu, ekonomik sorunları zaten var ve bu durumda adam olmazsa olmaz olan suyunu doldurmak için de eziyet çekiyor. El insaf! Sizden ricamız lütfen buraya acil olarak dolum noktası yapın ve eksik olan hizmetinizi tamamlayın.

Saygılar.

Mahalle halkı adına

Aslan ABDULLAH

 

***

TEŞEKKÜR PANOSU

Sağlık ocağı parkımız genişletiliyor

Osmangazi Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından Çekirge mahallemizdeki sağlık ocağı parkının genişletilmesi ve tadilatının çalışmaları başlamıştır. Tüm mahalleliye hayırlı olsun. Osmangazi Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğüne ve Cahide Babacan hanıma çok teşekkür ederiz…

Saygılarımla

Coşkun ALINTAŞ
Çekirge Mahalle Muhtarı

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 05 Ekim 2018 tarihinde ‘İnsanlar Kokuya Uyanıyor’ başlıklı haberlere yer verilmiştir.

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizce, Geçit Mahallesi başta olmak üzere 2018 yılı başından bu yana tüm bölgelerde; hurda plastik-atık ve benzeri ürünleri yakarak çevre kirliliği oluşturan ve çevre sakinlerini rahatsız ettiği tespit edilen

kişi ve kuruluşlar hakkında birçok kez tespit tutanakları yapıldı.

Ayrıca konu ile ilgili takip, denetim ve kontrollere gereken titizlik gösterilerek çalışmalar devam ediyor.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

 Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 01 Kasım 2018 tarihinde ‘Susturun Şu Motorları’ başlıklı haberlere yer verilmiştir.

Yazıda bahse konu olan Koğukçınar Mahallesi’ndeki şarküterine ilişkin daha önce de belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekiplerince 09 Ekim 2018

tarihinde tespit tutanağı hazırlandı.

Ayrıca son yapılan denetimlerde de iş yerindeki soğutuculara ait olan ve çevreye rahatsızlık verdiği belirtilen fanların bulunduğu yerden

kaldırılması veya ses önleyici tedbirlerin alınması konusunda iş yeri muhatabına 15 gün süreli yazılı tebligat yapıldı.

Yapılan tebligat doğrultusunda konunun takibi ekiplerimizce yapılacaktır.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü