Erkan ŞEN

Bursa FashionWeek 2018 ve 'Yansımalar' ismiyle düzenlenecek tasarım yarışmasının lansmanıEndülüs Park AVM’nin uğrak mekânlarındanNanun Fırın’da gerçekleştirilen kahvaltıyla yapıldı. Türkiye'nin tanınmış modacılarından Yaşariye Doğan’ın açılış konuşmasıyla başlayan tanıtım toplantısına Güney Afrikalı ünlü model TinyikoMathusa da katılım gösterdi. Doğan, genç modacılara kendini gösterme fırsatı verecek olan tasarım yarışmasının sektöre kazandıracağı yeni değerlerle Türk moda endüstrisinin gelişimine katkıda bulunulacağının altını çizdi.Geçtiğimiz sene birincisi düzenlenen ‘Bursa FashionWeek’ etkinliğinin bu sene 9-10-11 Nisan’da Endülüs Park AVM’ninev sahipliğinde gerçekleştirileceğinin bilgisini paylaşan Doğan, “Başaramayacağımız hiçbir şey yoktur diye düşünüyorum çünkü Bursa’da çok önemli bir endüstri bulunmakta. Tekstil şehri diye anılan Bursa’mızın arkasında durarak ülkemizin marka şehirlerinden bir tanesine destek verilmesi gerektiğini düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

BÜYÜK FİNAL 9 NİSAN’DA

Moda tasarım yarışmasının son başvuru tarihinin 10 Ocak 2018 olduğunu hatırlatan Yaşariye Doğan, ön eleme tarihinin 17 Ocak, Finalist Bilgilendirme Toplantısı’nın ise 19 Ocak 2018’de yapılacağının bilgisini paylaştı. Büyük finalin 9 Nisan’da görkemli bir etkinlikle başlayacağına vurgu yapan Doğan, destekçilerin takdim edilecek teşekkür plaketleriyle onurlandırılacağının bilgisini verdi.

KREATİF SANAT ŞART

Yıllarca Zeki Müren’in modacılığını yapan ünlü tasarımcı Muzaffer Çaha ise şöyle konuştu: “Hayal olmadan hiçbir şey gerçekleşmez. ‘Ben bunu yaparım’ diyemeyen kurum ve insan asla başarıya ulaşamaz. Neden Türkiye’de kreatif sanat yapan modacılar yetiştiremiyoruz? Neden benim ülkemde bir tasarımcı kreatif çalışmalar yapan bir tasarımcı yetiştiremiyoruz.” Bir Türk tasarımcısı olarak kreatif çalışmalar sunan bir modacının  yetiştirilmesi adına çalışmalarını sürdüreceğinin bilgisini paylaşan Çaha, tekstil şehri Bursa’nın modanın başkenti olması gerektiğine vurgu yaptı. 

Jüri oldukça güçlü

Ulusal çapta ses getirecek olan getirecek olan yarışmada jüri koltuğuna oturacak isimler şöyle: Galatasaray Geçmiş Dönem 2. Başkanı Turgay Kıran,EmelyaKonf. Teks. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Yaşariye Doğan, İpekyol Yönetim Kurulu başkanı Nejdet Ayaydın, Moda Tasarımcısı Muzaffer Çaha, Elvin Tekst. San. ve Tic. A.Ş. Ortaklar Kurulu Başkanı Canan Sönmez, Lou Design Studio İşletmecisi Emel Doğan Sezginer, Endülüs Park AVM Yatırımcısı Barmak- Barutcuoğlu Gurup Yönetim Kur. Bşk. Mustafa Barutcuoğlu veMedoks Tekstile & Design Yönetim kurulu Başkanı Hakan Kızılırmak, Bursa Cemiyet hayatının tanınan isimlerinden FügenKağıtcıbaşı, Eser Elgür.