Ufuk IRGAŞ

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi Türk Sanat Müziği korosu yılın ilk konserinde izleyenleri büyüledi. Tayyare Kültür Merkezi’nde “Kürdi’li Hicazkar Makamından Eserler” konseri gerçekleştiren MMO Bursa Şube Türk Sanat Müziği Korosunun verdiği konserde sevgi, barış ve dayanışma mesajları verildi. 17 yıldır düzenli olarak konserler veren MMO Bursa Şube Türk Sanat Müziği Korosu’nun seslendirdiği eserlerin yanı sıra solo şarkılar izleyenlere keyifli bir akşam yaşattı.


HAYATIN HER ALANINDA VARIZ
Katılımcıları selamlayan ve yeni yıllarını kutlayan MMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli yaptığı açılış konuşmasında, “Bizler arkadaşlarımızın muhteşem yorumlarıyla sunduğu bu konser ile hayatın her alanında olduğumuzu bir kere daha göstermiş bulunuyoruz. Ülkemizde önemli gelişmelerin yaşandığı bir yılı daha geride bıraktık. İçinde bulunduğumuz derin ekonomik kriz, meslek alanlarımızı doğrudan etkilemekte; emeğiyle geçinen mühendislerin hayatlarını zorlaştırmaktadır. Kamusal yatırımların ortadan kalkması, kamu çıkarlarının göz ardı edilerek rant hırsının bilim ve tekniğin önüne geçmesi, meslektaşlarımızın mesleki yetki ve sorumlulukları giderek geriletilmektedir” ifadelerini kullandı.
 

Yaren Leylek Amerika’nın gündeminde Yaren Leylek Amerika’nın gündeminde

HAYAT PAHALILIĞI VURGUSU
“İşsizlik, hayat pahalılığı, düşük ücretler, güvencesizlik, özlük hakları ve örgütlenme sorunları ülkemizde çalışan mühendislerin öncelikli sorunları olmaya devam etmektedir” diyen Düşünceli, konuşmasına şöyle devam etti: “Ekonomi politikaları, özelleştirme uygulamaları, sosyal devlet anlayışının terk edilmesi ve uluslararası sermaye çevrelerinin artan etkinlikleri nedeniyle meslektaşlarımızın ekonomik ve sosyal durumları giderek daha da kötüleşmektedir. İşte bunların da farkında olarak; 17 yıldır düzenli bir şekilde çalışmalarını sürdüren TSM koromuz, yine her yıl en az bir konserle bizlerle birlikte oluyor ve kulağımızın pasını siliyorlar. “Daha fazla sanat” anlayışıyla, pek çok etkinliğin yanında sanat çalışmalarıyla da üyelerimiz ve toplumla bir araya gelmeye devam ediyoruz ve edeceğiz.”

MORALİ YÜKSEK TUTACAĞIZ
“MMO Bursa Şube Türk Sanat Müziği Koromuzun konseriyle umudumuzu ve moralimizi biraz daha yükselteceğiz” diyen Düşünceli, konserin hazırlanmasında emeği geçen herkese , MMO Bursa Şube Türk Sanat Müziği Korosunu oluşturan arkadaşlarına, Şef Fahri Dibekoğlu’na, değerli sunumu ile Zerrin Pehlivanoğlu’na, sazlarıyla koroya eşlik eden saz heyetine, MMO Bursa Şube çalışanlarına ve katılımcılara teşekkür etti. Konserin ardından, MMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Düşünceli ve MMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Şef Fahri Dibekoğlu’na, gecenin sunucusu Zerrin Pehlivanoğlu’na ve MMO Bursa TSM Korosu koristlerine çiçeklerini ve teşekkür belgelerini takdim ettiler. MMO Bursa Şubesi’nin geleneği haline gelen toplu fotoğraf çekimi ile konser sona erdi.